İnşallah sonucunuz iyi olur uğraşlarınızın karşılığını alırsınız sonuçta bir umutla herkes bu sıkıntılara katlanıyor. Bu arada öncesinde ekimle ilgili tahlil veya sıkıntılı durum olup olamayacağı belirlenemiyor mu? Yani koray hocaya ekim yaptıran arkadaşlarda en iyi yerlerden birisi olduğu için merak ediyorum ordada böyle bir test varmı?yoksa bu işler şans ve tecrübe işimi?
Bu arada ekilen saçların tutmamasında dht hormonu nasıl etkili oluyor. Sonuçta alınan kökler dht ye dayanıklı değil mi? Dayanıklı değilse proscarı ömür boyu kullanmamız gerekiyor sanırım.
Ayrıca olan saçları kalınlaştırdığı bir gerçek proscarın ama donörde ne kadar etkili acaba?
Kaan bey, öncesinde herhangi bir test yapılmıyor, araştırmama göre hiç bir ekim merkezi bununla ilgili ekstra bir test istemiyor hastası için. Bence tamamen şans işidir diye düşünüyorum, yani dht hormonunun saça etkisi nedir nasıl sonuçlar doğurur bilemiyorum ama ben ekim merkezinin bana önerileri dışına çıkıp ekstra bir işlem veya ekstra bir ilaç kullanma taraftarı değilim. Mesela prp ve dermaten yapılırken, saç derimin çok ince olduğunu söylemişti, ama işlem esnasında baya acı çektiğim için derimin ince olmasının saçlara ne gibi zararı ve faydası olduğunu sormayı unuttum. Mehmet bey bizzat kendisi ilgilendi sağolsun, aslında biraz yargısız infaz yapmış olabilirim, sonuçta bu tip biyolojik sorunların olacağını nereden bilebilirler ki. Kaldı ki dermaten ve prp esnasında bu bilgileri verdi. Kolay iş değil gerçekten. Eğer gerek görünürse proscara başlarız dedi üstelemedim dahada. Aslında ekim esnasında kan akışımın çok hızlı olduğunu söylemişlerdi bu iyi bişey demişlerdi, ben 2,5 yıl sigara içmedim, ekimden 2 ay sonra sigara başladım ve günde 1 paket sigara içiyorum. sigara etkisi vardır demiyorum ama bir anda sigara bünyeye girdikten sonra belki etkisi olmuştur diye aklıma geliyor açıkçası. dediğim gibi bekleyip görücez. zaten saçların toparlamaması durumunda 10.ayda revizyon ekim yapılacağınında sözünü verdiler. bir şekilde bu saçlar çıkıcak ama er ama geç