Gönderen Konu: Akl Estemylife- 4200 GREFT - 10/MAYIS/2018  (Okunma sayısı 95793 defa)

imlefleur

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: HİSAR HOSP - HASAN AKİL - 4200 GREFT - 10/MAYIS/2018
« Yanıtla #225 : 04 Ekim 2018, 23:10:56 »
2. Gün yıkama yapıyor hisar hocam belki şehir dışından gelenleri bir gün daha konaklatmamak için yapıyolardır ama 2. Gün yıkama yapılmaz gibi

2. gun yikama yapan bircok yer oldugu gibi, 10 gun boyunca sadece iki defa yikama yaptiran yerler de var. Ekim merkezinin bilecegi is. Sana gore neden 2. gun yapilmaz gibi peki?

Sergeant

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #226 : 04 Ekim 2018, 23:26:42 »
2. gun yikama yapan bircok yer oldugu gibi, 10 gun boyunca sadece iki defa yikama yaptiran yerler de var. Ekim merkezinin bilecegi is. Sana gore neden 2. gun yapilmaz gibi peki?
Buna dayanarak söylüyorum Hocam Bir Estetik Cerrahın makalesi ''Saçın köklerinin tutma (İngilizce'de kullanılan "graft take" yerine kullanıyoruz) süreci 5-7 günlük bir zaman dilimidir. Bu süre içerisinde ekilen saçların tutması için en önemli kriter, köklerin hareketsizliğinin sağlanması ve çevresel kirleticilerden (katı veya sıvı) saçlı derinin uzak tutulmasıdır. Bu kurallar ilk 3 gün kesinlikle çok katı olarak hastaya uygulatılır. Yani bu şu demektir; hasta hiçbir şekilde saçını ilk 3 gün yıkamamalı, sağa sola çarpmamalı veya temas ettirmemeli, saçına herhangi bir losyon, kimyasal bir ürün vb sürmemeli, tozlu, dumanlı ve pis ortamlarda bulunmaktan kaçınmalıdır. 3. gün hasta kontrolü sağlanarak ilk yıkama klinikte yapılır ve hastaya bir kez daha yapması ve yapmaması gerekenler hatırlatılır. Bundan sonra genelde 5-7 gün daha saçlı derinin oldukça hassas bir şekilde günde bir kez yıkanıp fön makinesi ile (soğuk tuşu varsa) kurutulması sağlanarak saçların “tutma” evresi sağlıklı bir şekilde sonlandırılmış olur. Bundan sonra varsa geride kalan tüm kabuklar hasta veya ekip tarafından gönül rahatlığı ile temizlenebilir''

ibrahimaraz

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #227 : 05 Ekim 2018, 00:56:38 »
Buna dayanarak söylüyorum Hocam Bir Estetik Cerrahın makalesi ''Saçın köklerinin tutma (İngilizce'de kullanılan "graft take" yerine kullanıyoruz) süreci 5-7 günlük bir zaman dilimidir. Bu süre içerisinde ekilen saçların tutması için en önemli kriter, köklerin hareketsizliğinin sağlanması ve çevresel kirleticilerden (katı veya sıvı) saçlı derinin uzak tutulmasıdır. Bu kurallar ilk 3 gün kesinlikle çok katı olarak hastaya uygulatılır. Yani bu şu demektir; hasta hiçbir şekilde saçını ilk 3 gün yıkamamalı, sağa sola çarpmamalı veya temas ettirmemeli, saçına herhangi bir losyon, kimyasal bir ürün vb sürmemeli, tozlu, dumanlı ve pis ortamlarda bulunmaktan kaçınmalıdır. 3. gün hasta kontrolü sağlanarak ilk yıkama klinikte yapılır ve hastaya bir kez daha yapması ve yapmaması gerekenler hatırlatılır. Bundan sonra genelde 5-7 gün daha saçlı derinin oldukça hassas bir şekilde günde bir kez yıkanıp fön makinesi ile (soğuk tuşu varsa) kurutulması sağlanarak saçların “tutma” evresi sağlıklı bir şekilde sonlandırılmış olur. Bundan sonra varsa geride kalan tüm kabuklar hasta veya ekip tarafından gönül rahatlığı ile temizlenebilir''

Guzel detaylar vermissin dostum ama artik cok gec :) gerci ben cok iyi sakindim ilk 10 gun. Dedigin gibi ilk 3 gunde cok dikkat ettim ama nekadar dikkat edersen et uyurken mutlaka kafan dusebiliyor. Greftlerin zarar gorup gormedigini 10. Gun yikamada anlamazmisin zaten benim 10.gun yikamada efsane sac vardi. Simdi o saclar nere gitti hala anlamis degilim

ibrahimaraz

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #228 : 05 Ekim 2018, 16:27:07 »
Sevgili arkadaşlar 5 aya 5 gün kaldı normalde ortalama 4.aylarda oluşabilecek saçlar bile henüz bende yok sanırım 1 1,5 ay geriden takip ediyorum. Ekim merkezide aynısını söyledi yavaş ilerliyor 7 ve 8.aylarda kontrol ederiz dediler. Ve 2-3 gündür ciddi kaşınma var saçlarımda, donör dahil ekim bölgesi komple kaşınıyor. Kaşınma iyimidir sizce. ?
yorum bekliyorum sizlerden.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #229 : 05 Ekim 2018, 17:17:33 »
Sevgili arkadaşlar 5 aya 5 gün kaldı normalde ortalama 4.aylarda oluşabilecek saçlar bile henüz bende yok sanırım 1 1,5 ay geriden takip ediyorum. Ekim merkezide aynısını söyledi yavaş ilerliyor 7 ve 8.aylarda kontrol ederiz dediler. Ve 2-3 gündür ciddi kaşınma var saçlarımda, donör dahil ekim bölgesi komple kaşınıyor. Kaşınma iyimidir sizce. ?
yorum bekliyorum sizlerden.

Süreçler herkesde degişken oluyor kaşınma karıncalanma ıyıdır kökler hareketleniyor demekki
Global Moderator

ibrahimaraz

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #230 : 05 Ekim 2018, 17:31:48 »
Süreçler herkesde degişken oluyor kaşınma karıncalanma ıyıdır kökler hareketleniyor demekki
o zaman 6.ayda belli bir orana kadar çıkması gereken saçlar 7 veya 8.aylarda gelmesi normalmidir. birde hintell sana uzmanlık sorusu. hiç kök bile olmayan yerden saç çıkışı olabilir mi ? birde saçlar neden bir yerden hızlı diyer yerden yavaş çıkar ?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #231 : 05 Ekim 2018, 17:45:01 »
o zaman 6.ayda belli bir orana kadar çıkması gereken saçlar 7 veya 8.aylarda gelmesi normalmidir. birde hintell sana uzmanlık sorusu. hiç kök bile olmayan yerden saç çıkışı olabilir mi ? birde saçlar neden bir yerden hızlı diyer yerden yavaş çıkar ?

Hiç kök yok derken ? Derinin altında mı kökler yok?  Zaten şok dokulme olduktan sonra deri iyileşir ve çıkıcak saçların nerden çıkacagını çıkana kadar anlayamassın aynısı bende oldu. Delik bile belli degil nerden çıkacak bu saçlar diyordum:) biyerde kan akışı daha hızlıdır daha iyi beslenir biyerde daha yavaş ondan kaynaklı her bölge eşit sekılde ilerlemez o yüzden yani bir düzen yoktur
Global Moderator

ibrahimaraz

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #232 : 05 Ekim 2018, 18:16:40 »
Hiç kök yok derken ? Derinin altında mı kökler yok?  Zaten şok dokulme olduktan sonra deri iyileşir ve çıkıcak saçların nerden çıkacagını çıkana kadar anlayamassın aynısı bende oldu. Delik bile belli degil nerden çıkacak bu saçlar diyordum:) biyerde kan akışı daha hızlıdır daha iyi beslenir biyerde daha yavaş ondan kaynaklı her bölge eşit sekılde ilerlemez o yüzden yani bir düzen yoktur
Cevap icin tesekkurler. Soylediklerin cok mantikli

stigma4885

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #233 : 05 Ekim 2018, 21:10:29 »
İbrahim kardeş senin şok dökülmeden kurtulan saçlar uzadi mi acaba ? Ön hatta şoktan kurtulan saclar vardı galiba

ibrahimaraz

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #234 : 05 Ekim 2018, 21:17:19 »
İbrahim kardeş senin şok dökülmeden kurtulan saçlar uzadi mi acaba ? Ön hatta şoktan kurtulan saclar vardı galiba
Anlamadim valla

stigma4885

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #235 : 05 Ekim 2018, 21:26:35 »
Sok dökülmeden geriye yani ekilen saclar içinde dökülmeyen tek tük saçları kast ediyorum

Kamil70

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #236 : 05 Ekim 2018, 21:59:18 »
71 gün oldu benim İbrahim

Aahmett_1907

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #237 : 05 Ekim 2018, 22:05:24 »
Hintell ekim bolgesinde kan akisinin daha iyi olmasi icin ne yapalim,neler kullanip, neler yemeliyiz?

ibrahimaraz

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #238 : 05 Ekim 2018, 22:07:34 »
Sok dökülmeden geriye yani ekilen saclar içinde dökülmeyen tek tük saçları kast ediyorum
Ekilenlerin tamami dokuldu bende

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #239 : 05 Ekim 2018, 22:09:49 »
Bikere kandaki dht oranını düşürmen gerek :) oda finas ile mümkün ozaman beslenme daha iyi olur
Minox damarları genişletir kan akışını hızlandırır ama tavsiye etmem
Aspirin kanı sulandırır kan akışını hızlandırır
Yada solgarın bikaç ürünü var simdi adını hatırlamıyorum kullanmıstım 2 tane ayrı vitamin onlar:)
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram