Herkese merhaba arkadaşlar, Ekim yaptıranlar kervanına 18 haziran itibari ile katılmış bulunuyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Dökülmem lise 2'den beri devam ediyordu ön çizgim yaklaşık 6 yıl civarı kadar bir süredir yok. (24 yaşındayım) O yüzden ekim yaptırırken ön çizgim olsun kafamda saç olmasa da olur mantığıyla ekim yaptırmak istedim. Az greft cok iş mantığıyla özgür hoca'da karar kıldım. İstanbul - Denizli arası biraz uğraştırıyor ama gidip geldikten sonra aklınıza bile gelmiyor, yol olsun geçirdiğiniz operasyon olsun.
Operasyon günü sabahı saç traşını özgür hoca yaptı. Saç çizgisinde ki hassaslığımı söyledim o yüzden ön tarafa ayrı bir ilgi gösterdi. Vertex'e ekim yapmayı ne hoca teklif etti ne de ben. Benim derdim ön çizgiydi. İnşallah o da olur.
Anestezi iğnelerini özgür hoca yaptı, Mikromotoru özgür hoca kullanıyor, düşük devir olduğu için bazen sesini duymuyordum bile. Alımı ekibi ve özgür hoca yaptı. Ekimi ise ekibi yaptı.
Anestezi iğnelerini sağ bölgeden yapmaya başladı, iğneler acıtmakta ama böyle bir işe kalkışacaksanız o kadar acıya da katlanacaksınız yapacak bir şey yok
![Smiley :)](https://www.sacekimisonuclari.com/Smileys/default/smiley.gif)
iğneleri yaptıktan sonra daha da bir şey hissetmiyorsunuz zaten 3-5'dk ufak da olsa acılara katlanabilirsiniz. Korkulacak bir şey yok, 2 gün sonra ekim zamanını hatırlamıyorsunuz bile. Greftleri çıkarttıktan sonra sayıyı sordugumda 3300 olduğunu söyledi. 2'li ve 3'lüler vardı, maalesef 4'lü ve üzeri yoktu
![Grin ;D](https://www.sacekimisonuclari.com/Smileys/default/grin.gif)
Ben 3100 falan bekliyordum 3300 bana göre iyi bir sayıydı. Lâkin ekimin son anlarına doğru artık içimden o 100-200 greft nereden çıktı bitsin artık falan demeye başladım içimden o kadar uzun süre yatmak olsun, son anlarda ki ekilen köklerin içeriyi yakma hissi olsun biraz zorladı. Son 10-15 dk ise özgür hoca tekrar geldi ve ön çizgiye tekrar kanal açılarak ekim yapıldı. (Sen ön çizgide hassasım deyince ben de hassaslaştım) diye söyledi sağolsun
![Smiley :)](https://www.sacekimisonuclari.com/Smileys/default/smiley.gif)
Odasına geçtik, ilaçları aldıktan sonra eve döndük.
Ekim akşamı 2 kere kustum o rahatlattı beni biraz. Uyumakta zorluk yaşamadım. Ertesi gün yolculuğa çıkacağımız için donör bölgede ki bandajı cıkartıp yeni ufak bir destekleyici bandaj yaptı. Eve gelene kadar da sorun yaşamadım eve geldikten sonra da sorun yaşamadım. Şu an için tek sıkıntım sersemlik ve kafa gerginliği devam etmekte o da normal çünkü kafam şişmiş. Ekim akşamı yatış pozisyondan dolayı.
Bundan sonra ben susayım fotoğraflar konuşsun
![Smiley :)](https://www.sacekimisonuclari.com/Smileys/default/smiley.gif)