Ekibi ne demek doktor kendisi ekmiyor mu. Birde bazı Ekim yapan yerler var doktor kontrolünde Ekim yapılıyormuş ne kadar saçma.
Ben hakan doganaya ekim yaptirdigimda alimi 2 hemsire yapmisti, sonra hakan hoca ekim asamasinda beni koltuga oturttu, hemsireler kokleri kaleme yerlestirip ona uzatti kalemi, o da kokleri kafama yerlestirmisti. Her seferinde hemsireler kaleme koydu, hakan hoca kalemdeki kokleri kafama yerleştirdi.
Aslina bakarsaniz isin buyuk kismini hemsireler yapiyor. alim kismi cok onemli ve koklerin kaleme dogru yerlestirilmesi de cok cok onemli. Bu asamalarda kokler zarar gorurse ekim tutmuyor tahminimce. Kalem teknigi hassas olunmasi gereken bir teknik. Ve hocanin ekibi kalici olmali, personel surekli degisiyorsa isinin ehli olmayan kisiler yapiyorsa o ekim sıkıntılı olur. Benim tahminlerim bunlar.
Ben eskiden sac ekiminde kesinlikle doktor olmali diyordum ama anladim ki isinin ehli uzun yillar birbiriyle calismis saglik personeli yapmali ekimi. Toplama ekiple ekimler riske giriyor.
Doktorun ismi icin anlastiginiz cogu ekim merkezinde o doktor ekime sadece gozlemci olarak giriyor ya da operasyonun bir asamasina giriyor. Burda birlikte calistigi ekip on plana cikiyor iste. Toplama ekiple giriyorsa operasyona size gecmis olsun.
Bir yerle anlasacaksaniz ozellikle ekibi sorun, kac ekip oldugunu, birlikte kac yil çalıştıklarını, sadece o ekim merkezinde calisip calismadiklarini ogrenin nacizane tavsiyemdir.