black kardesim (asagi yukari yas olarak akran sayiliriz),
once duygusal olarak yorumlamak gerekirse:
Hakan Hoca bu ise yillarca emek vermis, belkide onlarca basarili ekim merkezi kurucularina hocalik yaparak DHI teknigini en iyi sekilde uygulamis ve ogretmis bir hekim.DOnor sagligin, Yasin, aciklik tipin , planlama ekilen greft miktarini goz onune alip, bu denli tecrubeli bir Merkeze ekim yaptirdigini dusunur isek sonucun suphesiz muazzam ve tatmin edici olacaktir.
Nacizane tecrubelerimden yola cikarak yorumlamam gerekir ise ;
Hernekadar yolun cok basinda olsanda suana kadarki durum icin surecinin geriden takip edigini soylemek cok yanlis olmayacaktir.Velev ki DHI tekniginde gelismenin diger tekniklere nazaran daha hizli oldugu gerceginide goz onune almak gerekirse endise edilesi bir durum oldugu dusuncesindeyim.Hemen hemen hic cikis olmamasi durumun vahimiyetini aslinda hafifletiyor.Belkide sac gelisimin biraz yavastir ve 80-90-100 lerde gormemiz gereken cikislar geriden takip ediyor ve 130-140 sonrasi butun denge degisecek cok sik ve gur saclara sahip olacaksin.Ama bu extrem bir durum yani normal sartlar diye kabul edilen surecler ile kiyasladigimda sanki olumsuz birseyler var.Ben sahsen bu ekimin mutlu edecegini dusunmuyorum.Umitlerim yanilmis olmak ve super bir sonuc almis olman ama sahsi fikrim bu ekim mutlu etmez:(
sloocer öncelikle değerli yorumun ve öngörülerin için teşekkür ederim.
benim dileğimde ekimin sonucunun beni mutlu etmesi
fakat süreç beni mutlu etmiyor ve etmeyecek gibi
çıkış çok az resimlerde de görüldüğü üzere kafa bomboş..
benim düşüncem dhi kalem yönteminde bir sorun bir sıkıntı olduğu..
son zamanlarda forumda kalem yöntemi ile ektirenlerin gelen sonuçlarına baktığımda ekilen greftlerin çoğunun tutmadığı, fire verildiğini, seyrek tatmin etmeyen ekimlerin olduğunu görüyorum.
benim ekimim topu topu 3-4 kalem ile yapıldı acele ile takılan kökler, arada kalemin ucunu kontrol edin diye bırakılan kalemler..
bir ekimde daha fazla kalem daha çok alet edevat olmalı ki işler daha sağlıklı yürüsün. greftler aceleyle değil daha sakin ve dikkatli takılması açısından. sağlıklı işlev için kalemlerin kaç ekimde bir değiştirildiği de soru işareti ?
forumda ve saç ektirenlerden canlı gözlemlediğim kanal açılıp kök yerleştirilen ekimlerde (senin ekiminde olduğu gibi) başarının daha fazla olduğu.
Sürecimi paylaşmaya devam edeceğim. tekrar teşekkür ederim. Yorumlarını bekliyorum