Özgür bey deri altında Skatrisyel Alopesi ya da Liken’den şüphelendi. Bunların tespiti için biyopsi yapılması gerektiğini söyledi. Cerrahpaşa’da doktora bunu söyledim ancak biyopsiyi gerekli görmedi. Neden gerekli görmemiş olabililir diye kendime sorduğumda bu tür hastalıkların ciltte gözle görülür etkileri olabilir. İnternetten yaptığım araştırmalarda da bu hastalığa sahip olanların resimlerini gördüm. Benimle uzaktan yakından ilgileri yok. Doktor bu yüzden biyopsiyi gerekli görmemiş olabilir. Yaptığı muayenede sboreik dermatit tanısı koydu.
Bakın şunu söylüyorum. Gittiğim hastane türkiye’nin en iyi tıp fakültesi hastanesi. Gittiğim doktor da tıp fakültesini birincilikle bitirmiş bir doktor. Haybeye bir hastane ve haybeden bir doktora gitmedim. Araştırıp gittim. Biyopsiye göndermediyse bildiği bir şey vardır. Ben doktora dedim, bu bu rahatsızlıklardan şüpheleniliyor ve saç ekim sonucunun kötü olmasının sebebinin bu rahatsızlıklar olduğu söyledi ve biyopsi talep ediyorum dedim. Yaptığı muayenede bunun sadece seboreik dermatit olduğunu söyledi. Özgür hocanın olabilir dediği rahatsızlıkların gözle görülür etkilerini görmediği için biyopsiye göndermeyi gerekli görmemiş olabilir. Bu kadar basit.
Yapacağımuz şu bundan sonra. 1 seneyi, hatta ben ikinci ekim için 2019 ekim ayını istiyorum. O zamana kadar bekleyip ona göre evet bu ekim olmamış diyebilmek. Ancak özgür hoca “ben böyle bir sonuç beklemiyordum”, “çıkışlar olmamış” dedi.
Özgür hoca için demiyorum. Bu işi yapan tüm doktorların şunu kabul etmesi gerekir. 1000 tane ekim yapıyorsa ve bunun içinden 10 tane kötü sonuç varsa bu kötü sonuç alınan hastaya bunu açıklıkla ve dürüstükle itiraf etmeleri gerekir. Şahsen bu şekilde davranan doktorlara ben daha fazla güveniyorum. Kimsenin gırtlağına yapışacak değiliz. Olmadı der, hocam canınız sağolsun derim. Elini öper ayrılırım oradan. Benim derdim para değil. Verdiğim paranın da peşinde değilim. Gerçekten diyorun Helal hoş olsun. Ben saç istiyorum buradaki tüm üyeler gibi tek derdimiz biraz daha iyi gözükmek, aynaya baktığımızda gülümsemek.