Arkadaşlar merhaba.
14'ü sabah denizli'de özgür hocayla görüşme yaptım. saçlarımı incelediğinde böyle kötü bir sonucu beklemediğini söyledi. bu kötü sonucun oluşumunda %90 geçirdiğim seboreik dermatit'in etken olduğunu söyledi. bunu bir eğitim ve araştırma hastanesine giderek araştırılması, kan tahlilleri hatta gerekiyorsa saç derimden biyopsi alınarak incelenmesi gerektiğini, bu durumun düzelmezse ikinci ekimin sonuçlarının da benzer olabileceğini söyledi. Anlayacağınız seboreik dermatit’den dolayı saç çıkışlarımın olmadığını söyledi. eksik olmasın ücretsiz prp yaptı. Bu arada saç ekimi işlemi yapıldığı sabah çektiği fotoğrafları gösterdi. Ben cidden zır kelmişim
Ekim sonrası da fotoğrafları göstererek, bunun sonucu bu olmamalıydı dedi.
Ancak dünden beri yabancı akademik sayfalarda saç ekimi sonrası seboreik dermatitin saç ekimi sonuçlarına negatif bir etkisi olduğuna dair herhangi bir bilimsel makaleye rastlamadım. Elinde olup paylaşmak isteyen olursa memnun olurum. Hatta pek çok yabancı sitelerde doktorlar seboreik dermatit şikayeti olan hastaların saç ekimi yapabileceği hakkında onlarca yorumlarını okudum.
Bu soruları kendi kendime sormak zorundayım. Seboreik dermatitli bir hasta saç ektirebiliyorken, saç ekiminden sonra seboreik dermatit geçirmiş bir hastanın, bunun saç ekim sonuçlarına kötü bir etki etmesi nasıl düşünülebiliyor?
edit: iş bu entry özgür hocayı kötüleyici bir amaç içermemektedir.