Arkadaşlar merhaba.. Uzun bir süre forumda konu açmamayı düşündüm. Yorumlarına güvendiğim birkaç üyeye fotoğraflarımı gönderdim. Kimisinden dönüş aldım, kimisi henüz dönmedi. Hepsine teşekkür ederim yine de. Kısaca hikayemi anlatayım. 36 yaşındayım ve 2002 yılından beri saç dökülmesi sorunu yaşıyorum. Minoxidil, finasterid, çinko ve medobiotin gibi ilaçlarla gerçekten çok güzel sonuçlar aldım ama zamanla malesef bu ilaçlar eskisi gibi etki etmemeye başladı. Zaten düzenli kullanmak da gerçekten sıkıcı ve zahmetli. Özellikle eğitim sürecim boyunca çok saç kaybı yaşadım. Aramızda yüksek lisans ya da doktora yapmış olan varsa beni anlar.
Neyse, uzunca bir araştırma sürecine girdim. İstanbul'da 2 doktorla görüştüm, antalyaya gittim, ankaraya gittim, denizliye gittim vs.. sonunda özgür nalbant hocamızda karar kıldım. Kendisi son derece mütevazi, gerçekleri ortaya koyan ve söyleyen, mesleki ahlaka son derece önem veren, ülkemizin yetiştirdiği nadide doktorlardan birtanesi kanımca. Benim beklentim çok fazla yok. kendisine de belirttim bunu. Gerçekten ekilen saçlarım çıkmazsa canı sağolsun. kendisini tanımış olmak bile çok güzel bir şeydi. Bunu içtenlikle söylüyorum. Hem ilk görüşmeye gittiğimde, hem de son gün istanbul'a dönerken kendisine epey sarıldım. Elleri dert görmesin. Hem kendisinin hem de ekibinin. Denizli de çok güzel bir şehir. İnsanların yardımseverlikleri, doğal güzellikleri de beni epey etkiledi.
Benim açıklığım çok fazla olduğu için iki seans olarak planlandı. İlk seansta 3260 greft ekildi. İkinci seans sıklaştırma ve verteks ekimi olacak. Operasyon sabah 08:30 gibi başladı, akşam tam 17:00'de bitti. 2 sefer 5'er dakikalık çay, 1 seferde 20dk'lık yemek molası verdik. Ben sabah tam 8'de yanındaydım hocamızın. Ön saç çizgimi çizmek için epey uğraş verdi hocamız. Benim bir kaşım biraz üstte gibi olduğu için hocamızı biraz yanıltmış. Çizim esnasında daha düz bir çizgi çizdi hocamız ama ben kendisine benim asla öyle bir ön saç çizgim olmadığını, biraz daha kavisli olduğunu belirttim. Bunun üzerine tekrar bir çizim yaptı. Bu yeni çizim nereden baksanız tepeler için bir 300-400 greft kazandırdı diyebilirim.
Operasyon sırasında ve sonrasında hiç ağrı sızı hissetmedim. Hatta bir ara uyumuşum. Donörden saç alımını ve kanal açma işlemini kendisi yaptı, ekim işlemini 3 tane hemşire gerçekleştirdi. Elleri dert görmesin, okuyorsa hocam ellerinden öperim hepsinin. Operasyon boyunca sohbet ettik, konuştuk. Sadece alınan saçların yerine yerleştirilmesi sırasında hiç hareket etmemem ve konuşmamam söyledi, harfiyen uydum söylediklerine. Sonlara doğru hocamız operasyonu aldı. Ekim öncesi durumum şu linkte:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=3733.msg85409#msg85409 aşağıya da fotoğrafları ekliyorum. Değerli yorumlarını yaparsanız çok sevinirim.
Ekimin Hemen Sonrası
9.GÜN
11.GÜN