Fiyatları farklılandıran unsurları bence şu şekilde listelemek mümkün:
1- Hocaların başarısı (bu biraz göreceli, örneğin önü azıcık dökülmüş adamları seçe seçe kendine süper bir before - after arşivi oluşturanlar var. Donör bölgesi harici ekim yapmayan)
2- Ekibin kalitesi. (Teknisyenler günde 400 TL'ye çalışır, kanalcılar 700 TL'ye, bu ortalama deneyimli bir ekip fiyatıdır. Daha düşüğüne de adam getirtip çalıştırabilirsiniz ama kasaplıktan farkı olmaz.)
3- Uygulanacak işlemi kimin yapacağı. Bazısı kanalı kendi açar, bazısı el sıkar sadece çizgiyi çeker geçer oturur.
3- Pazarlama çabaları - bol reklam basan, fiyata da bol yansıtmak durumunda kalır.
4- TR - EU - USA pazar farklılıkları. Bu işte iyi olan adamlar TR pazarına reklam vermek istemez bile. Düşünsenize min. 2000€'ya yabancı ekmek varken, 3, 5 ila 7 bin bandında neden adam uğraşsın ki? İsim vermemekle birlikte Türkçe dilinde sitesi bile olmayan bir sürü hocayı görebilirsiniz.
5- Ve son olarak da hocanın niyeti. Bol bol ekip cebimi doldurayım mı? Hem para kazanayım ama sonuçlar da güzel olsun mu? Günde 1-2 ekerim bana bu kadar para yeter ama sonuç süper olsun mu...