arkadaşlar İlhan Serdaroğlu hocanın Finasterid hakkında yazdığı şu yazıyı mutlaka okumanızı öneririm.Özellikle açılmış dava sayısına dikkatinizi çekiyorum.
http://www.milliyet.com.tr/erkeklerin-mucize-hapi--kuzu-postuna-burunmus-kurt-mu--pembenar-yazardetay-guzellik-2160786/
doktorda finasteridin tolere edilebilir geçici yanetkileri olup olmadığını bilmiyormuş.dolayısıyla, saçsızlığın insana yaşattığı olumsuz etkilerin bir benzeridir bu yan etkiler.
intahar düşüncesi,
Libido düşüklüğü,
seksüel bozukluk,
panik atak,
şunu net olarak söyleyebilirim ki,bu yan etkileri normal ilaç kullanmayan bir kele sorsalar bu dertlerin zaman zaman mevcut bulunduğunu söyler herhalde.
Raporda sinir hücrelerinin korunmasının sekteye uğrayabileceği anlatılmış, buda psikojok olarak bir kelin takıntılı kronik davranışlarının şahsın vücudunda refleksif anormal süreçler ve buna bağlı olumsuz döngüler başlatabileceği gibi bir gerçeklikte var.
örneğin güneşli bir günde dışarı çıkmak istemeyerek d vitamini eksikliği sonucu eklem ağrıları ve buna bağlı olarak kemir erimesi, gelişen iltabaplanmanın sinir hücrelerini etkilemesi sadece olasılıklardan birtanesi. Bu gibi psikolojik olarak kişinin sosyal ve yaşamsal aktivasyonun düşürmesi bir canlının hayatının kalitesini düşürür. En kötüsüde bu kişinin düşünce yapısını değiştirerek zihninde gerçekte olmayan hayali sınırlar kurması insanı iki kat yoracaktır ve dolayısıyla buna bağlı olarak, daha çabuk yaşlanarak doğal olmayan çeşitli hastalıklar üreyecektir.
Dr.İlhan Serdaroğluna saygı duyuyorum, kaygısını paylaşmış. Benim anlayışımla kellik bir hastalık, yani biz bu durumda bir hastalığı öbürü ile takas ediyoruz. Yani kelliği ve onun getirdiği psikolojik yıpranma sonucu kronik sağlıksız yaşam, diğer yanda finasterid in yan etkisinin belirtilmiş olduğu ürolojk,sinirsel yıpranma.