Gönderen Konu: 12 Yıldır Saç Ekiyordum. Şimdi Kendim Ektirdim. Hepinizi Çok İyi Anlıyorum  (Okunma sayısı 13094 defa)

a.demiral

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sevgili Arkadaşlar,

Sadece bu forumda değil hayatın genelinde insanlar 2'ye ayrılıyor yaklaşım olarak. Bir grup kesim yapıcı, olumlu ve güven üzerine dayalı ilişkiler kurarken bir diğer grup da eleştirel, negatif ve suçlayıcı bir tavır sergiliyor. Kişilik haklarına saygı gösteren, rencide edici olmayan ve saygı çerçevesinde yapılan her türlü yoruma açığım. Ancak saldırgan tavırlarla iletişim kurmayı kendine adet edinmiş insanlarla değil böyle platformlarda bir arada olmayı sosyal hayatta bile bulundukları ortamı terk edip onları kendi ruh halleriyle başbaşa bırakmayı tercih ederim.

14.05.1980 doğumluyum, yaşım 38... (moderatör bi doğum günü tebriği alırım artık tarihi yazdım :J ) Üniversiteden mezun olduktan sonra 2002 yılında işe başladım 16 yıldır sağlık sektöründe çalışıyorum. Yazdığım metni bir kere daha okudum acaba yanlış anlaşılmaya mahal verecek birşey mi yazdım diye. Doktorum demedim. Sağlık sektörünün her branşında olduğu gibi  saç ekiminde çalışan tek sağlıkçı grup doktor olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz. Buraya 12 yıldır çalıştığım ve ekimimi yaptırdığım kendi kurumumuzun reklamını yapmak ya da diğerlerinin işlerini kötülemek için değil, sadece saç ekimi yaptıran biri olarak üye oldum. Neyse biz kirli niyetlerin yorumlarını yok sayalım ve hep birlikte sürecimizi takip edelim.

Vakit buldukça girip sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
ortada bir yanlış anlaşılma olmus kusura bakmayınız  zamanla alışırsınız :) forum için saç ekim  süreciniz herkesin olduğu gibi değerli ve önemlidir ayrıca hem saç ekimi ile uğraşan hemde saç ektiren biri olduğunuz için  foruma katkınızında olucağını düşünüyorum.
umarım unutmayız ve kutlarınız doğum gününüzü :)

« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2018, 00:54:25 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

ahmet67

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Adem Bey,

Oncelikle hos geldiniz ve ekiminiz hayirli olsun.

Gordugum kadariyla EmpHair'da ekiyorsunuz ve ayni yerde de ekiminiz oldu. Dogru mudur?

Bir cok sorum var; maruz gorun lutfen:

- Yasiniz kac?
- Kac greft ekildi?
- Alim mikromotor mu manuel mi?
- Punch kalinligi neydi?
- Ekim teknigi olarak ne kullanildi? Slit, Kalem, Perkutan?
- On cizginizi kendiniz mi belirlediniz?

Paylasiminiz icin tesekkurler.
Arkadaşımızın yazdığı bu sorulara cevap verirseniz daha sağlıklı yorum yapılır diye düşünüyorum.

susak01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
bu sorunun birebir aynısı soruldu ve cevabı verildi

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Adem Bey,

Oncelikle hos geldiniz ve ekiminiz hayirli olsun.

Gordugum kadariyla EmpHair'da ekiyorsunuz ve ayni yerde de ekiminiz oldu. Dogru mudur?

Bir cok sorum var; maruz gorun lutfen:

- Yasiniz kac?
- Kac greft ekildi?
- Alim mikromotor mu manuel mi?
- Punch kalinligi neydi?
- Ekim teknigi olarak ne kullanildi? Slit, Kalem, Perkutan?
- On cizginizi kendiniz mi belirlediniz?

Paylasiminiz icin tesekkurler.
Arkadaşımızın yazdığı bu sorulara cevap verirseniz daha sağlıklı yorum yapılır diye düşünüyorum.

Adem Bey sorularimin bircogunu ilk sayfada cevapladi. Onu yormamak adina ben cevaplarini buraya kopyalayip yapistiriyorum.

———-

- 38 yaşındayım.
- 2300 greft ekim yapıldı.
- Alım işlemlerimizde micromotor kullanıyoruz.
- Punch seçimi yaparken greft kalitesi önemli. Grefte uygun punch seçmek gerekir. Benim işlemde 0,8 punch kullandık.
- Saç ekim tekniği olarak bütün teknikleri yapıyor olmamıza rağmen özellikle en çok tercih edilen fue slit yöntemi ile işlemimi yaptırdım.
- Ön saç çizgisini belirlemede herkesin özel talepleri olduğu gibi anatomik ve doğal görünüm olarak da belli kurallar var. Kaşlarınızı yukarı kaldırdığınızda yüz kaslarının bitiminden itibaren başlamak gerek. Ben de o hattı koruyarak saç hattımı belirledim

———-

Calistigi yerin reklamini etik olarak dogru bulmadigi icin ozellikle yazmadigini belirtmis. Merak edenler ismini gogole’da aratarak bulabilirler. Ben de o sekilde bulmustum.

shadow

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Adem bey vermiş olduğunuz cevaplar gayet samimi; Masanın her iki tarafında bulunmuş olmanız ve yaşadığınız deneyimleri bize aktardığınız için teşekkürler. Sürecinizi takip edip, henüz saç ekimi konusunda karar verme aşamasında olan bizler için çok önemli

Can29

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Sevgili Arkadaşlar,

Sadece bu forumda değil hayatın genelinde insanlar 2'ye ayrılıyor yaklaşım olarak. Bir grup kesim yapıcı, olumlu ve güven üzerine dayalı ilişkiler kurarken bir diğer grup da eleştirel, negatif ve suçlayıcı bir tavır sergiliyor. Kişilik haklarına saygı gösteren, rencide edici olmayan ve saygı çerçevesinde yapılan her türlü yoruma açığım. Ancak saldırgan tavırlarla iletişim kurmayı kendine adet edinmiş insanlarla değil böyle platformlarda bir arada olmayı sosyal hayatta bile bulundukları ortamı terk edip onları kendi ruh halleriyle başbaşa bırakmayı tercih ederim.

14.05.1980 doğumluyum, yaşım 38... (moderatör bi doğum günü tebriği alırım artık tarihi yazdım :J ) Üniversiteden mezun olduktan sonra 2002 yılında işe başladım 16 yıldır sağlık sektöründe çalışıyorum. Yazdığım metni bir kere daha okudum acaba yanlış anlaşılmaya mahal verecek birşey mi yazdım diye. Doktorum demedim. Sağlık sektörünün her branşında olduğu gibi  saç ekiminde çalışan tek sağlıkçı grup doktor olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz. Buraya 12 yıldır çalıştığım ve ekimimi yaptırdığım kendi kurumumuzun reklamını yapmak ya da diğerlerinin işlerini kötülemek için değil, sadece saç ekimi yaptıran biri olarak üye oldum. Neyse biz kirli niyetlerin yorumlarını yok sayalım ve hep birlikte sürecimizi takip edelim.

Güzel bir anlatım açıkcası bunu yazmak zorunda olmanızı istemezdim. ve forumda bu mesleği icra eden insanların bulunması hemde saç ekim sürecini paylaşarak bence foruma renk katmıştır samimi ve iyi niyetli olduğunuzu hissettiriyorsunuz bence ekim merkezinizide yazınız .. cevaplarınız için teşekürler tekrar foruma hoşgeldiniz diyerek ekiminizin hayırlı olmasını dilerim.
Kuleyle kavgalı çilekeş pilot.

kafabikarışık

• Full Member
Sevgili Arkadaşlar,

Ekiminiz hayırlı olsun. Ben de Emphair de ekim yaptırdım. Kafama bir soru takıldı. Çok detaylı araştırmadım ama neden iğnesiz anestezi yerine normal anestezi tercih ettiniz. Bana yapılan son muayenede revizyon önerildi fakat ilk ekim sırasında çok fazla acı hissettiğim için iğnesiz anestezi düşünüyordum.
  • Ekim Tarihi: 05.09.2017
  • Ekim Merkezi ismi Emphair
  • Greft Miktarı 3340
  • Yaşınız 33

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekiminiz hayırlı olsun .

Ben size sorulan soruların insanların kötü niyetli olmasına değil, forum kullanıcılarının nekadar dikkatli ve detaycı olmasına bağlıyorum. Yanılmıyor isem siz 28 yaşındayım yazmışsınız , ilgili polemikler ise bundan sebep vuku bulmuştur.Düzeltme yapmışsınız polemikte ortadan kalkmış böylece.
Sitenin ekim sektöründe hatrı sayılır bir değeri olmasından sebep, bir ekimcinin kendi ekimini paylaşıyor olması beraberinde bir çok şüpheyi bizlere iletiyor. Aksi olsa emin olun bu site reklamdan geçilmez, sizde sektörün tam göbeğindeki birisi olarak bu kaygılarımızı maruz göreceğini umuyoruz.

Gerek saç yapınız, gerekse ekibin tanıdık olması size başarılı bir sonuc kazandıracağı kanaatindeyim.Zaman zaman donör ile ilgili fotolarınızda paylaşırsanız seviniriz

a.demiral

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Operasyon öncesi ve 5. gün ense fotoğraflarım.

2300 Greft

a.demiral

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sevgili Arkadaşlar,

Ekiminiz hayırlı olsun. Ben de Emphair de ekim yaptırdım. Kafama bir soru takıldı. Çok detaylı araştırmadım ama neden iğnesiz anestezi yerine normal anestezi tercih ettiniz. Bana yapılan son muayenede revizyon önerildi fakat ilk ekim sırasında çok fazla acı hissettiğim için iğnesiz anestezi düşünüyordum.

Operasyonlarda en çok kullanılan yöntem normal lokal anestezi biliyorsunuz. Ağrısız anestezi Comfortin hayatımıza yeni girdi. Kullanılmasında bir sakınca görünmediğini düşünmekteyiz ve arzu eden hastalarımızda kullanıyoruz. Ancak uygulamada 0.3cc lokal anestezik ilacı zerk ettiğini düşünürsek (ki deri kalınlığı da önemli bir faktör) normal anestezide kullandığımız miktarı tamamlamak için ortalama 40-50 defa uygulama yapmak gerekiyor. Cihazın kurulması ve hazırlanması her uygulamadan sonra tekrar edildiği için sadece lokal anestezi süresi 40-60dk arasında olabiliyor ve operasyonun süresini uzatıyor. Ancak ensenin en alt kısmında 10 farklı noktaya uygulayıp bir süre bekleyip sonra normal lokalle devam edildiğinde daha kullanışlı ve makul olabilir düşüncesindeyiz.

Kendi lokal anestezi uygulamamdan sonra daha hasta odaklı ve anestezi acısını azaltıcı önlemler alıp uygulamaya geçtik. Şuan hastalarımız bu durumdan gayet memnun :)

kafabikarışık

• Full Member
Sevgili Arkadaşlar,

Operasyonlarda en çok kullanılan yöntem normal lokal anestezi biliyorsunuz. Ağrısız anestezi Comfortin hayatımıza yeni girdi. Kullanılmasında bir sakınca görünmediğini düşünmekteyiz ve arzu eden hastalarımızda kullanıyoruz. Ancak uygulamada 0.3cc lokal anestezik ilacı zerk ettiğini düşünürsek (ki deri kalınlığı da önemli bir faktör) normal anestezide kullandığımız miktarı tamamlamak için ortalama 40-50 defa uygulama yapmak gerekiyor. Cihazın kurulması ve hazırlanması her uygulamadan sonra tekrar edildiği için sadece lokal anestezi süresi 40-60dk arasında olabiliyor ve operasyonun süresini uzatıyor. Ancak ensenin en alt kısmında 10 farklı noktaya uygulayıp bir süre bekleyip sonra normal lokalle devam edildiğinde daha kullanışlı ve makul olabilir düşüncesindeyiz.

Kendi lokal anestezi uygulamamdan sonra daha hasta odaklı ve anestezi acısını azaltıcı önlemler alıp uygulamaya geçtik. Şuan hastalarımız bu durumdan gayet memnun :)

Gayet mantıklı bir girişim olmuş. Uyuşan bölgeden uyuşuk olmayan bölgeye doğru ilerlerken hasta normal koşullarda alacağı acıya göre çok daha toleranslı olur. Az da olsa iğne fobisi sahibi oldum bu ekim yüzünden. Bu işlemi Ankara' da da uygulayabiliyorsanız sürecim tamamlandıktan sonra revizyon yaptırabilirim. Fakat yabancı bir forumda iğnesiz anestezi cihazının deri altındaki yayılımının daha geniş ve hızlı olduğunu bu nedenle de daha verimli bir uyuşturma etkisinin olduğunu okumuştum. Sizin söyledikleriniz ile okuduklarım çelişti. Her okuduğumuza inanmamalıyız galiba :)
  • Ekim Tarihi: 05.09.2017
  • Ekim Merkezi ismi Emphair
  • Greft Miktarı 3340
  • Yaşınız 33

Hatayli

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Sac ekiminizin herkese oldugu gibi, sizede hayirli olsun. Mütevazi bir dilde ve sekilde bu foruma ve üyelerine yaklasiminizi, bütün arkadaslar hayranlikla karsilamis. Yasinizin 28 oldugunu yazmis oldugunuzdan dolayi, kimilerin aklina, ister istemez bazi sorular takilmistir. Siz de biliyorsunuz, sac ekimi sektöründe olmamasi gereken durumlarin var oldugunu. Sizin yazim hatanizdan dogan süphe ve sorular, siz  " Neyse biz kirli niyetlerin yorumlarını yok sayalım ve hep birlikte sürecimizi takip edelim." ben size iade ediyorum. Kendi niyeti kirli olan insan, baskalarinin da kirli niyetli oldugunu zanneder.
"Arkadaslar, yasimi yazarken istemeden yanlis tusa basmisim... süphelerinizi anliyorum hata bendedir" yerine, kirli niyetli oldugumuzu sergilemenizi beklemezdim. Sevgilerimle

a.demiral

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaslar slm.

Bir süredir sizlere süreç resimlerini paylaşmak istememe rağmen sistemsel bir hatadan dolayı resimleri yükleyemiyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Nasıl bir hata veriyor ?
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram