Yaşadıkların çok üzücü. Hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum. Bu konuyu açıp bu tecrübeni paylaşmakla çok önemli bir iş yaptın. Genç yaşta saç ektirmeyi düşünen arkadaşlara ders olsun.
Üç büyük hatan var:
*21 yaşında ekim yaptırman
*Ekimden sonra finasteride'ı bırakman
*Mikro motorla alım yaptırman
Genç yaşta ekim yaptırmak son tercih olmalı. Yaptırılacaksa da, en iyi doktorlardan birine gidip, gelecekte yaşanacak tahmini saç dökülmesi (en kötü senaryo) hesaplanarak doğru planlanma ile mütevazı (conservative - saç çizgisi geride olmak kaydı ile) ekim yaptırmalı.
Yan etki hissedilmiyorsa finasteride ekimden sonra bırakılmamalı. Agresif saç dökümesi devam ederken genç yaşta ekim yaptırıp finasteride kullan(a)mayanlara şimdiden geçmiş olsun diyorum. Saç ektirerek büyük hata yaptınız. Kalan saçlar mucize olmazsa maalesef dökülüyor.
Gelelim mikro motor yalanına. Bu yalana ben de kandım. Bazı doktorlar 'Usta ellerde fark yaratmaz diyorlar' sonra kafanızı teknisyenlere emanet ediyorlar. Bütçe varsa kesinlikle ama kesinlikle manuel alım yapılmalı. Manuel alım zordur ama en kötüsü bile mikro motordan daha iyidir. Zaten o motorun sıcaklığını kafanızda hissettiğinizde nasıl bir hata yaptığınızı anlıyorsunuz ama çok geç oluyor. Bir de mikro motor yorucu olmadığı için batırıp çıkarıyorlar bazen ekeceklerinden bile fazla alıp over-harvesting yapıyorlar. Sonra ikinci-üçüncü ekim hakkınız da gasp edilmiş oluyor ki unutmayın milyon dolarlar bile verseniz donördeki saçları geri getiremezsiniz.