Arkadaşlar sorularınıza olabildiğince cevap vermeye çalışacağım. Benzer soruları ben de sorduğum için yardımı dokunacağını umuyorum.
Alım mikro motorla oldu. Hem Doktor bey hem teknisyen arkadaşlar manuelle fark olmadığını, alımlarına çok güvendiklerini söyledikleri için mikro motorla yaptırdım. Nitekim fotoğraflarımı attığımda siz de göreceksiniz. Dedikleri gibi ben de memnun kaldım.
Alıma da ekime de Doktor Hakan Bey dahil olmuyor. Benim alımı mı da ekimimi de Ahmet ve Aygün isimli 2 genç arkadaş yaptı. Ekipleri yanlış saymadıysam beş kişi. Ekim boyunca ben sordum onlar anlattı, onlar sordu ben anlattım. Sayelerinde stressiz rahat saatler geçti diyebilirim. Alım yapilirken arkadaşlara cok baskı yaptım donorden çok alalım diye. Doktor Hakan Bey'in iş ahlakı hepsinde var. Neyi doğru biliyorlarsa onu yapıyorlar ve donore zarar vermemek adına ben ne kadar istersem isteyeyim olması gerekeni yaptılar. Düşündüğünüzde orası da ticari bir işletme. Manuel alınca da, çok kök alınca da fazla para kazanacaklar. Ama yapmadılar. Mesela ben saçtan da sakaldan da ayni gun alinmasini ve bir gunde butun işlemin bitmesini istedim. Bunu da yapmadılar. Is ahlakı bunu gerektirir.
Diğer sorulara da bildiğim kadarıyla yanıt vereyim. Kobay olduğumuzu düşünmüyorum. Belki biz bu platformlarda göremedik ama ben teknisyen arkadaşlarin birkaç sonucunu gördüm. Bu demektir ki ekim tecrübeleri var. Fiyat konusunda inanın ki mukayese yapamam. Neye göre değişir bilemem..Alım şekli, kök sayısı, alım bölgesi hepsi birer parametre olabilir. Ben Antalya'da olduğum için hastanede konaklamadım. O konuyla ilgili bilgiye sahip değilim. Garanti konusuna gelirsek tabii ki aynı soruyu ben de sordum. Didem Hanım bana tıpta hiçbir şeyin garantisi olmadığını hatta bunu vaat edenlerden de uzak durulması gerektiğini, garanti ile işin arkasında durmanın karıştırıldığını ve klinik olarak yaptıkları ya da yapamadıkları her şeyin arkasında olduklarını söylemişti. Eğer 15 yıldır bu işi yapan bir doktor, bu arkadaşlara güvenip ismini onlara emanet ediyorsa vardır bir bildiği arkadaşlar ..
Bunlar benim kendi görüşlerim ve bana 2 gün boyunca hissettirilenler. Cok sık giremiyor olabilirim ama girdiğimde de uzun uzun yazıp açığı kapatırım