Önce medikal tedavi ile saç dökülmesini stabil hale getirmek / yavaşlatmak en mantıklısı. Ekim son tercih olmalı. Bu arada Dr. Kaan Pekiner'i de araştırabilirsin. Burada sonucu yok ama yabancı forumlarda var ekimleri göz atabilirsin. Ekimin tüm aşamalarını kendisini yapıyor. Ayrıca manuel alım. Bütçene uyarsa alternatif olabilir.
Hlc de çalıştığı dönem bizim reci ve bikaç ekimi patladı kilain umarım simdi güzel işler yapıyordur iyi araştırmak gerek.
Abi haklısın çok araştırmak lazım, patlayan ekimleri muhakkak vardır. Bundan sonra da olacaktır. Bana göre saç ekimi en üst seviyeye gidilmediği sürece yazı tura atmak gibi bir şey. Türkiye'de başarı oranını yüzde 80-90'lara çıkarabilen sadece iki doktor var. Kalanların hepsi risk taşıyor.
Şunu da tekrar belirteyim bana göre saç ekimi en son tercih olmalı. Önce ilaç tedavileri denenmeli, kafadakini tutmalı, olanı yoğunlaştırmalı. Ancak bunlar yeterli gelmiyorsa ekim işine girilmeli. Ekim yaptırılacaksa da ciddi bütçe ayırılmalı ve mümkün olan en üst seviyeye gidilmeli. Bu iş 5-10 bin liraya yapılcak iş değilmiş ben bunu çok net anladım. Şimdi diyebilirsiniz 4-5 bin liraya ekim yaptırıp harika sonuçlar alanlar var ama istisnalar kaideyi bozmaz. O ekimciye 10 kişi ekim yaptırır 1 kişi o sonucu alır. Risk ortada.
Ekim yaptırmayı düşünen arkadaşlara; araştırın, araştırın, araştırın. Aylarca hatta yıllarca araştırın. Reklamlara kanmayın. Oldu bittiye getirmeyin. 'Aradan çıkarayım bitsin' düşüncesine girmeyin. O koltuğa oturduğunuzda kafanızda 'Acaba ekim yaptırmakla doğru bir karar mı verdim, doğru yere mi geldim?' soruları olmasın. Saç ekiminin geri dönüşü yok. Son pişmanlık fayda etmez. Kötü ekim insanın hayatını karartabilir. Harcayacağınız paraya, yaşayacağınız psikolojik travmaya değmeyebilir. Sağlıcakla kalın.