Gönderen Konu: Saç Ekimi Tavsiyesi : Koray Erdoğan / Muttalip Keser / Hakan Doğanay  (Okunma sayısı 5873 defa)

abysmo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır forumu ve ekimleri takip ediyorum. Ben de saç ekimi konusunda yavaş yavaş karar aşamasına yaklaşıyorum ancak yaklaştıkça da soru işaretleri ve çıkmazlar büyüyor. Önden, üstten, yanlardan ve donor bölge olmak üzere fotoğrafları ekte gönderiyorum. Yaşım 38 ve saçlarım uzun yıllar önce bu şekilde dökülüp o şekilde de kaldı aşağı yukarı. Şakaklar biraz daha gerilemiş, ön taraf da hafif daha seyrelmiş olabilir yıllar içerisinde ama form bu şekilde kaldı. Ekim konusunda Koray Erdoğan, Muttalip Keser ve Hakan Doğanay'dan teklif istedim. Sonuçları paylaşacağım ancak görüşlerinizi  almak adına öncelikle size sorayım : Sizce bu doktorlar bu saç için kaçar Greft önermiştir ? Ve Greft ile fiyat bilgisini öğrenmeden önce sizce hangi yol izlenmeli ?

Görüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam Kel gezmek için bir sebep yok yaş güzel ilerlemiş alan az . Koray hoca 4000-5000 vermiştir. Hakan hoca 3000-4000 vermiştir belki sakal falan demiştir. Muttalip Keser 2500 civarı söylemiştir bence . Maddi durum yeterliyse Muttalip veya Koray hoca bence . İlk tercihim Muttalip olurdu.
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

Drarda

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saydıklarınızdan imkanınız var ise En iyisi Dr. koray hoca bikere de saç sorununu halledersin çokta harıka olur ve çok sık olur.

Keser hocada 2 ci bir tercih benim için olmazdı ama başarılı bir doktor  bıkerede bu sorunu halletmez ön yada tepe olarak ikiye ayırır tabi donör bölgeni begenirse ama keser hoca sizi kabul ederm mi bilemiyorum çok daha dar alanları tercih ediyor.

Hakan hoca da bıraz daha uygun başarılı işleride var.

Tabi tartışmasız koray hocanın adı geçtiği için koray hoca derim saç geçişleri temporal tasarım saç sıklığı ve doğallık bence çok uygunsuzunuz.

Tabi kararı vericek olan sizsiniz hayırlı olmasını dilerim sizin için kararınızın.

abysmo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler, son durumu özetleyeyim :

Koray Erdoğan - 4200 Greft'lik bir ekim öneriyor. Greft sayısı fazla, ücrete vurduğumuzda 10.500 Euro'luk bir maliyet çıkıyor. İşin kalitesi yadsınamaz lakin bu maliyet süreci ertelemeyi gerektirdiği gibi bu işin buralara kadar çıkmış olması da biraz sorgulatıyor insana açıkçası ekim kararını.

Muttalip Keser - 1500 Greft'lik bir ekim öneriyor ki Greft sayısını duyunca şok oldum. Şakakların aşağı çekilmesi ve ön tarafın doldurulması gibi bir beklentim olduğu için şakakları tamamen mi değerlendirme dışı tuttu acaba dedim. Bu Greft sayısı insanı heyecanlandırıyor, başarılı olması durumu göz önünde bulundurulduğunda ancak öte yandan sayının düşüklüğü nedeniyle ekim sonrası hayal kırıklığına uğrar mıyım sorusu var kafada. İlk ekim ön bölge açısından tatmin edici olursa ilerde ikinci bir ekimle de şakaklar kapatılabilir düşüncesi de cazip gelmiyor değil. Toplam maliyet bu greft sayısı ile Muttalip Hoca için 5250 Euro. Greft başı ücret fazla olsa da greft sayısının az olmasından dolayı Muttalip Hoca'nın ekim ücreti Koray Hoca'ya göre yarı yarıya.

Hakan Doğanay - 3500 - 4000 Greft'lik bir ekim öneriyor. Manuel alım için toplam maliyet %10 peşin ödeme indirimi ile birlikte 4000 Euro civarına geliyor. Maliyet olarak avantajlı lakin bu forumda Hakan Hoca'nın ekimlerini çok beğenenler bulunmakla beraber beğenmeyenler de mevcut. Güncel ekimleri takip etmeye çalışıyorum ancak paylaşım yapanların bir kısmı sürecin daha başında ortadan kaybolmuş, sürecin tamamına ilişkin veriye ulaşmak çok kolay değil. Bir de 2016 yılına tekabül eden karanlık bir dönem var. O dönem yapılan ekimlerin fiyasko ile sonuçlanması neticesinde Hair Restoration Network'ün tavsiye edilen klinikler listesinden çıkarılma hadisesi ve "aynı iğnenin defalarca farklı hastalarda kullanılması"na varan şikayetler insanın canını sıkıyor açıkçası. Hocanın  o günleri geride bıraktığına dair bir güvenim var son ekimlerdeki pozitif geribildirimler itibariyle ancak son kararı verme aşamasında bu yeterli mi bilemiyorum. Bu konuda da görüşlerinizi iletirseniz sevinirim.

Sonuç olarak işin içinden çıkamadım. Muttalip Hoca ağır basıyor ancak 1500 Greft'lik bir ekim bu saçta ne gibi bir fark yaratır soru işareti. Koray Hoca bu greft sayılarıyla çok maliyetli, oralara çıkmayı düşünmüyorum açıkçası. Aslında sadece orta bölgeyi hedefleyen 2000 Greft'lik bir ekim yapmayı kabul ederse o şekilde ilerleyebilirim ancak Koray Hoca bu tarz teklifleri kabul ediyor mu yoksa illa bildiğini mi okuyor ? Hakan Hoca 3500 Greft'le harikalar yaratır ve olayı kökten çözer mi ? Riskler nelerdir ? Bunları kafamda netleştiremedim.

Not : Finas kullanmayı düşünmüyorum ekim sonrası  :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
ön bölge şakaklar ve tepe ... ve 1500 greft 

söyle bir hesap yapalım ön bölgen nerdeyse 80 cm2 bır alan cm2 de 18 greft eder sanırım bunların hepsını çoklu ekıcek keser hoca buda doğallık olarak benım çok hosuma gıtmeyen bır durum
sanırım çok dar ve gerıde tutarak bu sayıyı 22 lere çıkarıcak keser hoca

koray hocanın planlamasıda 45 greft cm2 de tepe şakak ve geçişler

tepe de kalıcak bence 4500 greft  senın ıcın ıdeal tüm sorunlarını çözücek eksiksiz bir ekim sık için.

senın ıcın hayırlı olur umarım kararın .
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2018, 11:01:04 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

thinkingme

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
3 doktorunda size hintelin dediği gibi iddiali temporal bölgenin öne çıktığı bir ekim yapmayacağını düşünüyorum çünkü zaten güzel temporal bölgeniz var. 38 yaşındasınız bundan daha ilerisi komik durur bence.

3 doktorda sizi memnun eder, muttalip hoca ortaya deil ön bölgeye ekim yapıcaktır sadece bence. önde 30-40cm2'lik bi yere ekicektir. 22 greft falan ekmez yani boş bölgeye
koray erdoğan arkayada girecek hatta vertexide dolduracak, önden arkaya azalarak giden greftler şeklinde eker büyük ihtimalle. 1500-2000 arası ön ,500-1000sı vertex ,1000-1500 arası orta bölge.
hakan doğanayın ekimlerini inceleme imkanım olmadı çok dağılımları nasıl yapıyor bilmiyorum.

Muttalip keserin 1500 deme sebebi 1500'e ihtiyacınız olduğundan değil maximum ekebileceği o, fakat yinede güzel bir saç çizgisi verir size.
yabancı forumlardan mümkün olduğu kadar hastanın paylaşım yaptığı ekimleri inceleyin,ışık açılarına falan dikkat edin fotoğraflarda, size en doğal ve güzel geleni seçin.

abysmo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Çok teşekkürler yorumlarınız için.

Sayın thingkingme,
Belirttiğiniz üzere yan bölgedeki ve şakaklardaki formu korumak daha uygun, beyazlamış saçlarım var ve 20 yaş gençleşme amacım yok açıkçası. O formu koruyarak  biraz daha öne çekelim, orta ön bölgedeki dökülme olayını da geri döndürelim hedefindeyim.  Dediğiniz üzere Muttalip Keser'de 3 gün boyunca ekim Max 1500 greft sınırına takıldık sanırım, ama bu kafaya ekmem dememiş olmasına sevindim. Yine de 1500 yeterli olmaz kanaatindeyim.

Sayın hintell,
Öngörünüz çok doğru toplam açık bölge aşağı yukarı 80cm2 kadar. Ancak 4000 greftlere çıkmak durumunda kalırsam Koray Hoca'yla devam edemeyeceğim gibi gözüküyor. Çok uzun zamandır takip ediyorum aslında, bu iş buralara kadar gelmeden, euro artmadan kendisi de 1 sene sonralara gün vermediği dönemlerden beri kafamda hep o vardı lakin maliyet ve zamanlama açısından iş çok başka yerlere geldi keşke o zamanlar hızlı karar verseymişiz :) Greft ücreti konusunda indirim yapmamasına saygı duyuyorum lakin hiç olmazsa kuru sabitleseydi bir yerde keşke :)

Bu arada tekrar bir değerlendirme talep etmiştim ASMED'ten, daha konservatif bir çizgiyle 2.800 - 3.000 Greft'lik bir ekim yapılabileceği haberi geldi. Bir randevu ve konsültasyonla bunu 2.500'e çekip yine de olabileceği konusunda bir kanaat oluşursa oradan devam etmeyi arzu ediyorum. Aksi halde Hakan Hoca'ya yönelebilirim gibi gözüküyor.

Tekrar teşekkürler yorumlar için.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
malesef ülke şartlarından dolayı hepimiz bu artışlardan büyük zarar görmeye başladık umarım bu durum hepimiz için düzelir malumunuz halk olarak nerdeyse ülkede yerli olarak sadece elektirik ve su kullanıyoruz onun dışında nerdeyse herşey ital olmaya başladı aslında duruma bakınca dovizin bu kadar artış göstermesi normal ülkede üretim çok düştü .. .. neyse abysmo senin için hayırlı olmasını dılerım nerde mutlu olucaksan umarım orası nasıp olur
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2018, 19:09:11 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

abysmo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Çok tesekkurler hintell,  surec netlessin elimden geldigince herkese faydasi dokunacak umidiyle paylasacagim adimlari.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Çok tesekkurler hintell,  surec netlessin elimden geldigince herkese faydasi dokunacak umidiyle paylasacagim adimlari.

teşekür ederiz çok faydalı olucaktır aklına takılan bişey olursa yazarsın ıyı günler diliyorum
Global Moderator

Burak Bey

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Benim izlenimim de üç hoca da aslında kullandıkları teknikler ve iş ahlakları açısından değerlendirildiğinde alanlarındaki en başarılı doktorlar. Ekiminizin 1. Senesi dolduğunda elde edeceğiniz sonuç üç hocamızda da tatmin edici seviyede olacaktır kanaatindeyim. Çizgi tasarımda farklılık olmayacağını varsayarsak başarı açısından %10 in üzerinde farklılık olmayacaktır.

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Sadece onlere ekim yaptiracaksaniz yesil cizgi icin 1500 civari, mavi cizgi icin 2000 civari kok gider.

On cizginizi nereden baslattiginiz onemli. Soyleki, kafa/alin buyuklugunuze bagli olarak on cizgi kabaca 15-18 cm arasi, cm kare basina 30-35 kok seklinde dusunun. On cizginin her 1cm asagi kaymasi 500-700 civari koke tekabul eder.

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Muttalip Keser zaten tepeye ekmeyecek Kaya'nın dediğine katılıyorum  bence 2000-2500 arası sizin için yeterli. İlk çizilen çizgi 1500 ile halledilir
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

umursamaz

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Koray Erdoğan ekimlerinde ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Kesinlikle bu durumu çözeceğini düşünbüyorum.

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
Koray hoca kendi ekib var    dr alp hoca fiyat olarak 1.40 Euro  greft     .

Facebook Twitter Instagram