Arkadaşlar değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler, son durumu özetleyeyim :
Koray Erdoğan - 4200 Greft'lik bir ekim öneriyor. Greft sayısı fazla, ücrete vurduğumuzda 10.500 Euro'luk bir maliyet çıkıyor. İşin kalitesi yadsınamaz lakin bu maliyet süreci ertelemeyi gerektirdiği gibi bu işin buralara kadar çıkmış olması da biraz sorgulatıyor insana açıkçası ekim kararını.
Muttalip Keser - 1500 Greft'lik bir ekim öneriyor ki Greft sayısını duyunca şok oldum. Şakakların aşağı çekilmesi ve ön tarafın doldurulması gibi bir beklentim olduğu için şakakları tamamen mi değerlendirme dışı tuttu acaba dedim. Bu Greft sayısı insanı heyecanlandırıyor, başarılı olması durumu göz önünde bulundurulduğunda ancak öte yandan sayının düşüklüğü nedeniyle ekim sonrası hayal kırıklığına uğrar mıyım sorusu var kafada. İlk ekim ön bölge açısından tatmin edici olursa ilerde ikinci bir ekimle de şakaklar kapatılabilir düşüncesi de cazip gelmiyor değil. Toplam maliyet bu greft sayısı ile Muttalip Hoca için 5250 Euro. Greft başı ücret fazla olsa da greft sayısının az olmasından dolayı Muttalip Hoca'nın ekim ücreti Koray Hoca'ya göre yarı yarıya.
Hakan Doğanay - 3500 - 4000 Greft'lik bir ekim öneriyor. Manuel alım için toplam maliyet %10 peşin ödeme indirimi ile birlikte 4000 Euro civarına geliyor. Maliyet olarak avantajlı lakin bu forumda Hakan Hoca'nın ekimlerini çok beğenenler bulunmakla beraber beğenmeyenler de mevcut. Güncel ekimleri takip etmeye çalışıyorum ancak paylaşım yapanların bir kısmı sürecin daha başında ortadan kaybolmuş, sürecin tamamına ilişkin veriye ulaşmak çok kolay değil. Bir de 2016 yılına tekabül eden karanlık bir dönem var. O dönem yapılan ekimlerin fiyasko ile sonuçlanması neticesinde Hair Restoration Network'ün tavsiye edilen klinikler listesinden çıkarılma hadisesi ve "aynı iğnenin defalarca farklı hastalarda kullanılması"na varan şikayetler insanın canını sıkıyor açıkçası. Hocanın o günleri geride bıraktığına dair bir güvenim var son ekimlerdeki pozitif geribildirimler itibariyle ancak son kararı verme aşamasında bu yeterli mi bilemiyorum. Bu konuda da görüşlerinizi iletirseniz sevinirim.
Sonuç olarak işin içinden çıkamadım. Muttalip Hoca ağır basıyor ancak 1500 Greft'lik bir ekim bu saçta ne gibi bir fark yaratır soru işareti. Koray Hoca bu greft sayılarıyla çok maliyetli, oralara çıkmayı düşünmüyorum açıkçası. Aslında sadece orta bölgeyi hedefleyen 2000 Greft'lik bir ekim yapmayı kabul ederse o şekilde ilerleyebilirim ancak Koray Hoca bu tarz teklifleri kabul ediyor mu yoksa illa bildiğini mi okuyor ? Hakan Hoca 3500 Greft'le harikalar yaratır ve olayı kökten çözer mi ? Riskler nelerdir ? Bunları kafamda netleştiremedim.
Not : Finas kullanmayı düşünmüyorum ekim sonrası