Gönderen Konu: Saç ekimi sonrası 8 aydır geçmeyen kızarıklık sorunu..  (Okunma sayısı 23724 defa)

xbmx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Arkdaslar merhaba:
Yaklaşık 7.buçuk ay önce saç ektirdim,çok açık tenliyim ektirdiğim yerlerden bir kısmında kızarıklık halen
geçmedi.. Başına böyle bişey gelmiş olan varmı ?(kızarıklık azaldı ama biyerde tıkandı rengi normale dönmüyor)

***bepanthen plus kullandım kullandım fena degıl aslında faydası oldu dıyebılırım ama kızarıklığı yok edemedı kullandıgım surece azalıyor sonra yıne normale dönüyormuş gibi hissediyorum ama bir tık ta olsa azalttı sanırım..
***bu arada saçı ektırdıgım yerı 3 haftada bır makınayla tras ettırıyorum acaba bu yuzden mı gecmıyor bilmiyorum ama diğer
yerler geçti sadece 2-3 cm2 lik bölüm kaldı..bu geçmeyen bölüm saç ektirdigimdede diğer yerlere göre daha koyu renkte kızarıktı bunuda belirteyim önerilerinizi bekliyorum :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi sonrası 8 aydır geçmeyen kızarıklık sorunu..
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2018, 17:42:06 »
Normalde 3/4 ayda maksimum krazıklık geçmiş oluyor ..

Senınkıde zamanla düzelıcektir diye düşünüyorum
Global Moderator

xbmx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2018, 17:57:56 »
İlginç olan yukarıdada belirttiğim gibi;orası ilk yapıldıgındada koyuydu ,dıger taraflarda cok belırsız bı kızarıklık pembelik var ancak burdaki biraz daha belirgin artık sıkıldım öyle görmekten :(

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 17 Nisan 2018, 18:20:20 »
1 yıl sonra geçen ekim gördüm kafaniza takmayin
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

xbmx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 17 Nisan 2018, 20:56:36 »
nofear içimi rahatlattın biraz olsun peki herhangi bir ilaç tavsiyesi fikri olan yada bu konuyla ılgılı bir doktorla konuşmuş olan varmı acaba?

biraz sabırsızım çünkü dikkat eden bazı kişiler soruyor ve saç ektirdiğimi kimse bilmiyor :(

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 19 Nisan 2018, 17:52:04 »
Saç ekimlerinde bu tarz komplikasyonlar olabiliyor ancak doktorlar/ekimciler ekim yapmadan önce hastaları bu konularla ilgili uyarmıyorlar.

Benim de ekimimin üzerinden dört ay geçti ve ekim yapılan bölgede hala pembelik var. Ben de açık tenliyim. Bu pembeliğin kalıcı olma ihtimali var. 

Herkesin iyileşme karakteristiği aynı değil. Ekimcilere göre başarı kriteri ektikleri saçın çıkması olduğu için ciltteki bu tarz kalıcı renk farklılığı ve deformasyonları umursamıyorlar ve çözüm için hiçbir şey öneremiyorlar. Yani çözümü ekimcilerde değil de dermatologlarda araman lazım.

Ben de senin gibi endişeli olduğumdan ötürü konuyla ilgili derinlemesine araştırma yaptım. Sana tavsiyem 3-4 ay daha bekleyip kızarıklığın kendiliğinden geçmesini beklemen. Eğer ciltteki ton farklılığı devam ediyorsa V-Beam lazeri deneyebilirsin.  Fiyatını bilmiyorum.

Saç ekiminden sonra 5 yıl boyunca kızarıklığı olan adam 2 seans V-Beam Lazer tedavisi sonrasında ciddi anlamda düzelme yaşamış. 3. seanstan sonra cildinin yüzde 90 normalde döndüğünü söylemiş. V-Beam çok derine inmediği için saç köklerine zarar vermez. Tek sıkıntısı ekim yapılan bölgeyi lazerden önce traşlamak.

http://www.hairrestorationnetwork.com/eve/attachment.php?attachmentid=114900&d=1512310685

http://www.hairrestorationnetwork.com/eve/attachment.php?attachmentid=114929&d=1512316496

xbmx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 20 Nisan 2018, 13:26:46 »
Cok tesekkur ederim kiymetli bilgiler icin bende duymustum aslinda bunu ama gecer diye bekledim hep..
arastirdigim kadariyla istanbulda amerikan hastanesini tavsiye ediyorlar..
Sizin bildiginiz istanbulda bir yer varmi bu isi duzgun yapan ?

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 20 Nisan 2018, 15:26:59 »
Cok tesekkur ederim kiymetli bilgiler icin bende duymustum aslinda bunu ama gecer diye bekledim hep..
arastirdigim kadariyla istanbulda amerikan hastanesini tavsiye ediyorlar..
Sizin bildiginiz istanbulda bir yer varmi bu isi duzgun yapan ?

Bildiğim bir yer yok ama enine boyuna araştırıp en iyi yere gitmen lazım. Zaten cildin hassas daha beter hale getirmesinler. Lazer tedavisi yanlış ellerde hayat karartır.

Bence lazerden evvel iyi bir dermatoloğa git. Güçlü bir steroid kremi de sorununu çözebilir.

bulsan

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 20 Nisan 2018, 15:36:01 »
Madekasol krem veya bepanthen iyi gelebilir.

xbmx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 20 Nisan 2018, 16:06:06 »
Denedim o kremleri..

Randevu aldim amerikandan pazartrsi gidicem dermatologa sonucu buraya yazarim bakalim neler soylicek..

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 20 Nisan 2018, 16:18:22 »
Tamamdır bekliyoruz dostum. Aslında kızarıklık olan bölgenin fotoğrafını da atsan iyi olur buraya.

xbmx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 23 Nisan 2018, 18:43:32 »
Bugün amerıkan hastanesıne gittim kızarık yeri doktora gösterdim ve oranın iltihap kaptıgını dibinde küçük sivilcemsi şeyler oldugunu söyledi ki bende zaten öyle olduğunu görmüştüm.Şimdilik antibiyotikli bir  losyon verdi bana adı cleosin-t.

Eğer geçmezse kortikosteroİdli kremler denencegını daha da geçmezse en son seçenek olarak lazeri söyledi hatta lazer işine hiç girmedi desemde yeridir.Şöyle de bişey var q-switch lazerin saç köklerine zarar verebileceğini söyledi(bunu belkide bu işi losyon yada kremlerle halledebileceğime inanmam için söyledi bilemiyorum)

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 23 Nisan 2018, 20:16:12 »
Geri dönüş yaptığınız için teşekkürler bu konu gelecekte benzer sıkıntılar yaşayacaklar için faydalı olacaktır. Q-Switch bildiğim kadarıyla çok güçlü bir lazer. Derine inip saç köklerine zarar verme ihtimali var. V-Beam lazer daha zayıf ve saç köklerine kadar inmiyor. V-Beam lazeri olan bir kliniği arayıp sorarsanız en doğru bilgiyi vereceklerdir. Yine de her halükârda bence de lazer son tercih olmalı.

xbmx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 26 Nisan 2018, 18:22:02 »
Arkadaslar 5 gundur cleosin t kullaniyorum ve kzarikligin %60-70 i gitti diyebilirim demekki iltihap varmis bende ve aylardir bu yuzden gecmemis :(

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 26 Nisan 2018, 20:14:03 »
Keske kırmızılıgı gösteren bir foto paylaşsaydınız bide ezbere konuşmazdık.. grçmiş olsun
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram