Beyler herkes dalgaya vurmuş bir süreden sonra. Evet kellik ve çözümleri, çok fazla abuse edilen bir durum. Ben vaktiyle rogain foam, minoxidil vb gibi şeyler kullandım. Günün sonunda bu ürünlerden sadece rogain foam'ın FDA onayı vardı ve diğerlerinin vucuduma bir etkisi olur mu olmaz mı hiç düşünmeden aylarca derimi sürdüm . Sonuç : minoxidil ciddi manada fayda sağladı ancak bırakınca dökülme başladı. Ancak bende çarpıntı aritmia gibi şeyler olmuştu ilaçları kullandıktan sonra ve ritim bozukluğu başlayınca tamamen sürmekten vazgeçtim.
EMR ürününü 2 arkadaşım kullanıyor ve böyle bir şey olamaz, rogain falan bok yemiş inanılmaz çıkarttı, ulan adamın orda hücre bile yoktu. Ancak ürün içerisinde ne var vucuda zararı var mı ? ostrojen mi basıyor vucuda ne yapıyor bilmediğim için temkinliyim.
Hikayesi de şu : devlette çalışan arkadaşımın müdürü kullanıyor, o müdüründen satın alıyor 600'e. Bu şekilde bir hikayesi mevcut birileri bu şekilde pazarlıyor. Ürünün adı EMR solutions bile olmayabilir belki minoxidil'e birşeyler katıp kendi şişeliyordur bilemiyorum ama işe yarıyor mu ? evet yarıyor .
Kullanacaklara tavsiyem önce detaylı bir kan testi yaptırın
sonra 15 gün kullanın ve tekrar kan testi yaptırın. Bir bakın bakalım karaciğer enzimleri kalp enzimlerinde değişiklik var mı ? Çünkü birşeyin işe yaraması için mantıken beslemesi lazım. Bunun 2-3 yolu var
1 kılcal damarları genişletmek. Bu genelde kalp ilaçlarının özelliği ( damar genişletici ilaçlar ) bunları kafaya sürünce damar genişlediği için besleniyor ama sıkıntı şu : ilaç kana karıştığı için penisteki genişlememesi gereken kılcal damarlarda uzun kullanımda mutlaka genişleyecek ve alet kalkmayacak.
2. yol ise kalp ritmini hızlandırmak, bu da kan akış hızını ve şiddetini arttırarak deaktif kalan kılcal damarlara daha çok baskı veriyor saç çıkmasını tetikliyor.
3. TSH hormonunu baskılamak, bunun hapları da var gidin gerçekten kullanın saç telleriniz kalınlaşacaktır, ama bence sakat.
Bunun valid yolu ise vucuda zararlı olmayan yağlarla yeni saç çıkartmak değil de var olanı korumak. Stresten uzak durarak, saça iyi bakarak var olanı koruyalım. Diğer yollar bana sağlıklı gelmiyor
Bu arada inanmayanlara öncesi ve sonrası 2 aylık dilimde fotoyu atıyorum aklınızı yitireceksiniz.