Ben ramadan ile görüştüm.. direkt oradan alacağım.. international shipping yapıyorlarmış zaten.. sipariş formu gönderdiler..
Ben üç hafta önce sipariş verdim ve bugün nihayet elime ulaştı. Gümrükte çok bekliyor. Getirmek isteyenler mutlaka doktordan bir reçete (antetli ve kaşeli) almanız gerekiyor ve en iyisi önceden reçeteyi tarayın ve Ramadan'a yollayın ki onlar da paketin içine koysunlar. Reçeteye yazılması gereken ibare çok basit ve onu Ramadan'a sorun söyleyecektir size.
Paket UKİM'de epey bekledikten sonra bana PTT'den kağıt geldi, reçetinizi ve kimliğinizi mail atın dediler ve öyle gümrükten geçebildi.
İlaca gelince, kişisel kullanımım için 3 şişe getirdim. Sanırım 3 ay yetecektir. Olumlu sonuç alırsam devam ederim. Forumdaki bir üyenin olumlu sonuçlarını görünce denemeye karar verdim. Her şeyden önce ilacın adı
EMR falan değil. İlacın da öyle özel ve sihirli bir karşımı yok. %5 Minoxidil + Finasteride karışımıdır. Ticari ve onaylı olarak Finasteride sadece hap olarak satıldığı için solüsyon olarak sadece eczacılar tarafından özel yapılabiliyor. Ramadan Pharmacy da bu firmalardan sadece biri. Dünyanın pek çok yerinde bu karışım yaplıyor, hatta bazı kullanıcılar kendileri evde yapıyorlar. Ha tabiki Minoxidil alıp içine rasgele Finasteride koymakla olmuyor bu iş. Bu yüzden bu işi ne yaptığını çok iyi bilen bir eczacının yapması lazım. Kullanılan ham maddelerin de orijinal ve doğru oranlarda olması lazım.
Ben ne bu ilacın ne de EMR denen şeyin reklamını yapmak için yazmadım bunları. Sonuçta onaylı bir ilaç değil ve herkes bunun bilincinde olarak ilacı kullanacak, gerçi Ramadan Avustralya'da bu ilaç için ruhsat aldık demişti.