Yas: 35
Organizasyon: Health Travels
Klinik: Armamed - Dr. Erkan Demirsoy
Teknik: FUE Micromotor
Greft: 3630
Fiyat: 1,25 Euro / greft
Merhaba Arkadaslar,
sizinle sac ekim sürecimi paylasmak istiyorum:
Hangi Doktora ektirmeli?
Sac ekimi icin 2016 da arastirmaya basladim ve Türkiyede bu doktorlarla / kliniklerle irtibata gectim:
- Dr. Erdogan, Asmed
- Dr. Özgür, HLC
- Dr. Bicer, Kozamet
- Dr. Sahinoglu, Health Travels
- Dr. Demirsoy, Healh Travels
Doktorlarin hepsi iyi sonuc cikariyor. Sonuclari, hasta yorumlarini ve fiyat konusunu göz önünde bulundurarak Dr. Demiroy icin karar verdim. Randevumu Health Travels üzerinden 29.03.2018 icin aldim.
Sac ekimi
28.03.2018
Almanyadan yolculuga ciktim ve Atatürk Havalimanina vardim. Havalimanin cikisinda Health Travels'in ayarladigi transfer firmasindan karsilandim ve Cityloft 24 oteline transfer yapildi. Operasyon icin ertesi gün saat 08:00 de otelden alinacaktim. Health Travels benimle irtibata gecti, yolculugum nasil gectigini sordu ve operasyon ertesi gün öglen sonu gerceklescegini bildirdi, Dr. Demirsoyun acil bir isi ciktigi icin. Operasyon icin saat 16:00 da otelden alinacaktim.
29.03.2018
Operasyon icin saat 16:00 da otelden alindim ve Dr. Demirsoyun Klinigine transfer gerceklesti. Saat 16:15 gibi Dr. Demirsoyla sac ekimi nasil yapilacagini konustuk ve sac cizgisini belirledik. Sacsiz alan cok fazla oldugu icin ve donör cok güclü olmadigi icin sac cizgisi yasima uygun konservatif bir sekilde tasarlandi. Birinci seansta sac ekimini ön ve tepe bölgesine kisitladik. Doktora greftleri donörümün dogal görüntüsünü koruyarak almasini söyledim. Saat 17:00 gibi operasyon basladi ve gece saat 01:30 - 01:45 e dogru bitti. Greftlerin alimini ve kanallarin acilmasini Doktor tamamiyle kendisi yapti. Yaninda calisan iki asistan bayan greftleri yerlestirdi. Asistanlar 10 yildan fazla Doktorun yaninda calisiyorlarmis ve profesyonel bir sekilde calistilar. Dr. Demirsoy ekim bitinceye kadar klinikte kaldi. Sac ekimi bittikten sonra otele transfer gerceklesti ve saat 02:30 gibi otele vardim.
30.03.2018
Saat 16:00 da otelden alindim ve Klinige transfer yapildi. Ilk sac yikamasi yapildi ve Doktor ekimi kontrol etti ve her sorumu cevapladi. Sonra Asistan bana sac ekim sonrasi bakimin nasil yapilacagini anlatti ve ilaclarimi verdi.
31.03.2018 - 02.04.2018
Sac ekim sonra sividan dolayi önce alnimda sislikler oldu. O sislikler sakaklara / kulaklara / gözlere dogru indi ve sonra iyilesti. Simdi sadece sag gözümün altinda cok ufak bir sislik var. O da insallah gecer.
Sac ekimi sonrasi bakim
Sac yikama
1. - 7. gün arasi her gün bir defa Sebamed sampuan ile yikamami söylediler.
Kabuk dökme
8. - 10. gün arasi kabuklari dökmemi söylediler. Onun icin her gün Bepanthol losyon sürererk bir kac saat bekletmem lazim. Sonra dusun altinda Bepanthol losyonu kafadan yikamam lazim. Kafa yikandiktan sonra yumusak bir dis fircasiyla yumusamis kabuklari fazla zorlamadan almam lazim. Kabuklari 10. günün sonuna kadar dökmem lazim.
Ilaclar
Doktor tarafindan Antibiotik (Tetrasiklin), Agri Kesici (Apranax) ve Aspirin 100 mg verildi. Aspirin normalde dense packing yapildiginda veriliyormus, kan dolasiminin daha rahat olmasi icin. Ama iyilesme sürecini destekledigi icin ve sigara (gecici olarak azalttim) ictigim icin kullaniyorum.
Donörün hizli iyilesmesi icin günde iki defa Fucidin krem (Antibiotik) kullaniyorum. Donördeki kabuklar dökülmeye basladi bile ve 2 - 3 günde dökülmüs olur. Sonra sabah Fito krem ve aksam Fucidin krem kullanacam.
Kafa derisindeki kasintilar icin her gün kafayi yikadiktan sonra hazirladigim karisimi (Aloe Vera ve Dekspantenol 10%) kullaniyorum. Kasintilari güzel bir sekilde gideriyor.
Nasil devam?
Ekilen saclar ciktiktan sonra 8-10 ay sonra doktora degerlendirmesi icin Donörden yeni resimler gönderecem. Eger kapasite var ise, verteksi ikinci bir seansta ektirecem.
Sac cizigisi tam simetrik durmuyor gibi. Doktora söyledim, ama sislikten olabilir dedi ve bir kac mm'den birsey olmaz dedi. Tecrübeli arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.