Arkadaşlar toppikle ilgili şunları söylemek istiyorum. Gözden kaçırılan ya da yanlış anlaşılan noktalar var. Birincisi sizin kullandığınız jöle, saç spreyi vs…ne kadar saç dökülmesine sebep olursa emin olun toppik te o kadar saç dökülmesine sebep olur (ekim yapılan saçlar dahil). Yani “Toppik saç dökülmesi yapmaz” demek doğru bir yaklaşım olmaz. Şu iki nokta önemli bir ayrımı anlayabilmek adına çok önemli. “Saç kaybı” ve “saç dökülmesi”. Bakın saç dökülmesi fizyolojik ve normal bir süreçtir. Saç kaybı ise patolojiktir, saçı üreten foliküllerin kaybıdır. Androjenik alopesi denen bu bizim başımızın belası kellik, erkek hormonuna (DHT) duyarlı hücrelerin kaybı ile oluşur. Bunları şunun için anlattım, toppik ve benzeri ürünler sizde evet saç dökülmesi yapar ama saç üreten hücrelerinizi öldürmez, sadece üzerindeki kılın üretimini bozar, üretilen kıl da saç aşamasına gelmeden her seferinde dökülür (kronik kullanımda) . Aynı şeyi saç spreyi, jöle, briyantin vs…de yapar. Bu ürünleri bırakırsanız ve saçlarına sağlıklı bakarsanız (bu hem saça faydalı yağ ve şampuanlar hem de mutlaka ama mutlaka düzgün beslenme ile olur) foliküller yeniden saç üretirler ve yeniden saçınız çıkar. Şimdi “toppik kullandım saçım döküldü” diyen kardeşlerim! Birincisi sizde zaten genetik temelli saç dökülmesi (androjenik alopesi) var ve bu tarz ürünleri bunun için kullanıyorsunuz, yani siz hiç saçı dökülmeyen insanlar değilsiniz. Emin olun siz toppik kullanmasanız da saçlarınız dökülecekti, eğer sizde genetik temelli saç dökülmesi olmasa toppiği bıraktığınızda eski saçlarınıza kavuşurdunuz. Yani söylemek istediğim tek başına toppik siz de kalıcı saç kaybı yaratmaz. Genetik bir temeliniz var. Şunu da ilave ediyim ki ben toppikin ya da başka bir ürünün savunucusu değilim, ben de 2 ay kullandım ve bıraktım. Gerçekten saç dökülmesi yapıyor, dışardan belli oluyor, terleme ile akmasa da yağmurda, havuzda, denizde kullanabileceğiniz bir ürün değil. En güzeli ve doğalı düzgün bir merkezde yaptıracağınız saç ekimidir arkadaşlar. Herkese sevgiler, saygılar…