kardeş kusura bakma fakat, çığırtkanlık yapılınca kalıcı etki olabilir diye prospektüse ekleniyor belki gerçekten vardır fakat şu ana kadar internet ortamında denk geldiğim adamlar 1 hafta kullanıp hayatlarının karardıklarını söylüyordu. bilmiyorum genelde takıldığım sitelerde "finasteride killed my children and wife" geyiği vardı. belki ondan ciddiye alamıyorum. şu an bir projeyle uğraşıyorum fakat 2-3gün içinde attığın siteyi direk incelicem, ama 1200 adamın merc-ke dava açtığı haber broscience'dan öte bişi olmuyor(tekrar söylüyorum tam incelemedim attığın siteyi çünkü vaktim dar şu aralar).
bu arada ilaç 25yıldır falan piyasada 1990 veya 1980lerde saç dökülmesi için onaylanıyodu galiba.
ve son olarak picking yapmaktan vazgeç. tüm metinde cümle seçip algı operasyonu yapıyosun siyasetçiler gibi hoş değil.
3kişi pfs için intihar etmiş. finas kullanan kaç kişi var düşün. 100binlerce ee 100binde 3kişi zaten normaldede çok saçma sebebler için inthiar ediyo, saçı döküldüğü için intihar edenlerde var, aynı şekilde sen suicide ve finasterid diye aratırsan sonuç bulursun fakat suicide diye aratırsan finasteride çıkmaz, sexual problems and finas yazarsanda aynı şeyi blulrsun fakat sexual problems yazınca finas çıkmıyor.
şimdi o küçümser tavrını alıp burada keskin çizgilerle yorumlar yapmamanı öneririm. çünkü aynı şeyi hakkında düşünsemde düzgünce konuşmaya çalışıyorum.
Bu arada bende şuna hastayım, ya ""Oturduğunuz yerden sıkmak, konuşmak çok kolay. "Yauv ben kullandım pek bişi olmadı" - "Kaynımda da var" zihniyeti, farklı değil. "" diye düşünme zihniyeti, bi ötekileştirme mi seziyorum ne.
Neyse vaktim olduğunda inan sana daha detaylı yazı yazarım, küçümsemeden ve tatlı dille hemde senin yapmadığın gibi.
1)
Verebileceğin bir cevap yok. İlaç üzerinde her yıl milyar dolar kazanan bir şirket prospektüse "ilaç kullanımı bırakıldığında da yan etkileri görülmeye devam edebilir" diye kendisi ekliyorsa, senin söyleyebileceğin, verebileceğin bir cevap YOK. Madem
"belki de gerçekten vardır" diyecektin ilk başta neye güvenip "yauv yok öyle bir şey sallama" diyorsun? Söyleyeyim nedenini : konu hakkında bilgin yoktu, ondan.
2) 1400
"reported case" var ve "broscience" kelimesinin ne anlama geldiğini bilmediğini düşünüyorum. Alakasız bir yerde kullanmışsın. Bu yan etkileri gören herkesin gidip Merck'e dava açabileceğini mi sanıyorsun? Geçiniz. 1400 kişi kalkmış, Novartis'den büyük olan bir şirkete Merck'e dava açma gayreti göstermiş. 1400 kişi. Kazanamayacağını bile bile. Dava açınca bir sonuç çıkmayacağını bilip harekete geçmeyen kaç bin kişi var, hesaplayın. Bu sadece ABD bu arada. Ppecia dünyada hemen her ülkede satılan bir ilaç. Türkiye'de kalıcı yan etki yaşadığında kime dava açaksın, nereye gideceksin?
Doğru.
25 yıldır piyasada olan ilaca
2012'de KALICI yan etki görülebileceği ve depresyona neden olabileceği yazıyor. Bu ilaç firması bilmem kaç yıldır bu etkileri yaratabileceğini bilmiyor muydu? Biliyordu. Neden daha önce eklemedi? Cevabı yazmaya gerek yok.
Evet, senin gibi konu hakkında bilgisi kısıtlı olup atıp tutan kişileri ötekileştiriyorum. Bu forumda 100'e yakın post attım, daha önce böyle bir tavır takındığımı kimse görmemiştir. Çünkü kimse bilmediği, araştırmadığı, fikrinin kısıtlı olduğu konular hakkında senin kadar rahat konuşmadı. Bana özel mesajla, buraya yazmaktan çekinen ve Finasterid konusunda soru soran bilmem kaç tane kişi oldu, benim foruma katılmam şurada 1-2 ay vardır ya da yoktur. Neden özel mesajla sordular? Çünkü açık açık sorsalar senin gibi insanlar
"ben yıllardır kullanıyorum bir şey olmadı, placebo'dur o" diyip adamla dalga geçeceğini biliyorlar. Bu yüzden.
İntihar eden 3 kişi var demedim ayrıca,
YAZIDA üç kişiden bahsediliyor dedim.
İstediğin zaman, istediğin detayda yazı yazabilirsin bu konu hakkında. Yazmadan önce iyice araştırıp gelmeni tavsiye ediyorum.