Ppecia'nın kalıcı etki yaratmadığını söylemek için, biraz ağır olacak ama
cahil olmak gerekiyor. Yazdıklarından da bu konu üzerinde hiçbir fikrin olmadığı belli.
Sen ya da bir başkası 2 yıl kullanıp yan etki görmediği zaman o ilacın zararsız olduğu kanıtlanmıyor. 5-6 yıl kullanıp 6., 7. yılın sonunda yan etkileri görmeye başlayan insan dolu ortalık.
"Ben kullandım valla bi zararı yok" demek bu konuya, tekrar söylüyorum, cahilce yaklaşmaktır.
"Artı olarak yan etkilerinin kalıcı olduğu bilimsel olarak ispatıyok. bıraktığında düzeliyor etkileri."Yine cahilce, haddini aşan bir söylem. Konu hakkında en ufak fikrin yok bana "forumlardan duyduklarını söylüyorsun" diyorsun. Belli ki hiçbir şey bilmiyorsun ilaç hakkında. Ben bu konuyu hem Türkiye'de PFS ve Finasterid üzerine araştırmaları olan profesorlerle gidip yüzyüze, hem de internet üzerinde bir çok yabancı nöroendokrinologla tartıştım. Neden internet üzerinden nöroendokrinologlarla tartıştım? Çünkü Türkiye'de
nöroendokrinolog olamıyorsun. Öyle bir bölüm, dal yok.
Gelelim senin saçma sapan "yan etkiler kalıcı değil" iddiana.
Kaynak :
https://tonic.vice.com/en_us/article/gqywem/the-medical-mystery-behind-americas-best-selling-hair-loss-drugSo in April, 2012, it added a line acknowledging reports that in some cases, sexual effects "continued after discontinuation of treatment. Depression had also been added to the label. "
İlacı yapan şirket,
MERCK 2012 yılında verdikleri prospektüse
cinsel yan etkilerin ilacın bırakılması dahilinde de devam edebileceğini EKLEDİ. Daha öncesinde "Depresyon" yan etkisini kabul etmiyorlardı, onu da 2012'de eklediler. Kaç yıldır bu ilaç piyasada haberin var mı? Muhtemelen yok.
Türk insanının problemi bu. Konu hakkında bilgisi yok fikri var. Daha sert bir cümleyle açıklardım ancak gerek yok. Siz anladınız. Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz yahu, bir şeyi de bilmeyin.
Devam,
Aynı kaynakta da okursanız göreceksiniz, Merck denen şirket zaten şaibeli. Zamanında Vioks isimli ilacı piyasaya sürüp 140.000 kişiye (bilinen) kalp krizi geçirtip, öldürüp, sonrasında ilacı piyasadan çeken bir şirket. Adamlar için insan sağlığının bir önemi yok, gelmiş burada ilacı savunuyor "Forumdan görmüşsün azıcık araştır" diyor. Komiksin.
Ayrıca yazıyı okursan ilacın KALICI zararları yüzünden intihar eden 3 farklı kişinin hikayesini de görürsün. Oturduğunuz yerden sıkmak, konuşmak çok kolay.
"Yauv ben kullandım pek bişi olmadı" -
"Kaynımda da var" zihniyeti, farklı değil. PFS'in neden yaşandığı, neden daha çok 40 yaşın altındaki gençlerde görüldüğü konusunda da bir çok bilgi / makale toplanmış durumda. İsteyen açar okur.
Ben her Finas konusu açıldığında altını basa basa şuan piyasada
saç dökülmesini engelleyebilecek tek ilacın bu olduğunu yazıyorum, devamında uyarıyorum. İlacı üreten şirket
"KALICI ETKİ OLABİLİR" diye bilmem kaç yıl sonra açılan davalar ve yapılan araştırmalar sonucu prospektüse madde ekliyor, bizim insanımız "
kalıcı etkiye dair bir araştırma yok" diyor. Siz bu özgüveni nereden buluyorsunuz yahu?