Fiyat konusuna gelirsek, Ferudini 5 EUR ya ekim yapiyor ama adam belcikali oldugu icin alim gücü olarak türkiyedeki 5 lira gibi düsünün. Yani Ferudini türkiyede olsa adida Feridun olsa greft basi 5 liraya ekim yapardi anlayacaginiz.
Zekeriya kul`un ücretide greft basi en az 1 Euro, lakin herkese günde 1250 greft ekmiyor, cogu zaman 1000 greft civari ektigini düsünüyorum ve fiyat politasi günlük 1250 euro nun altina düsmüyor. Ayrica günde iki ekim yaptigi zamanlarda var. Alimi micromotorla yaptigi icin donör bölgesine verdigi zararida düsünün.
Keser`in hic canli ekim sonucunu görmedim ama hem yerli hemde yabanci forumlardaki sonuclari cok cok iyi gözüküyor. Bence Ferudiniden bile daha pahali lakin keser ankarada, ferudini belcikada. Bu acidan baktiginizda keser ferudiniye göre 2 kat daha pahali
. Ama keser herseyi kendisi yapiyor, ferudini hemsirelere ektiriyor. Birde keser günlük 600-800 grefti manuel olarak alip kendisi ekiyor. Sonucta 3.5 euro/greft ten günlügü 2100-2800 euroya geliyor.
Ben genel olarak bu sac ekimcilerin hepsinin acayip pahali oldugunu düsünüyorum. Zekeriya kul aldigi paranin hakkini vermiyor, keser de cok asiri pahali.