Merhaba, konu için çok teşekkürler. Şuan bu durumdan müzdarip biri olarak 1-2 birşeyde ben yazayım istedim.
Yaklaşık 1 ay önce saç ekimi gerçekleştirdim. 20. günlerde şok dökülme ve sivilcelenmeler başladı. Hem donör hemde ekilen bölgede irili ufaklı sivilceler çıktı. Tam da sizin izah ettiğiniz gibi merkezden de bilgiler edindim. Gayet normal bir süreçmiş arkadaşlar. Bana tavsiye edilenler şunlar oldu;
1- Günde 1 veya 2 kere parmaklarımızla 5'er dakikalık masaj: Çok bastırmadan ve kesinlikle
tırnak kullanmadan parmaklarımızın etli kısmıyla sanki kafamızı duruluyormuşuz gibi masaj yapmamızı tavsiye ettiler. Hem ekim yapılan hemde donör bölgesine yapacağız.
2- İltihap oluşuyorsa ve artıyorsa antibiyotik tavsiye edildi. Ben doktor kontrolünde başladım.
3- Duş alırken şampuanla 5 dakikalık masaj. 1. madde de belirttiğim gibi.
4- Rahatlatıcı krem önerdiler. Buradan ilaç ve kremin ismini yazmak istemedim, yanlış yönlendirmemek adına. Uzmana danışabilirsiniz.
Bende 17.-18. günlerde şok dökülme yaşamıyorum diye sevinirken biranda başladı ve neredeyse 1 haftada ekilenlerin % 90'ı döküldü. Özellikle sivilcelenme sürecini atlatmak için masaj uyguladığımda 20'şer, 30'ar elime geldi. Şuan kaşıntı dışında rahatsız eden birşey yok. Gün içinde kendinizi kontrol ediyorsunuz bir şekilde ama 1 gece kendimi donör bölgesini haşır haşır kaşırken yakaladım
Ama merkezin masaj tavsiyesi bu kaşıntı durumunu % 50-60 azaltıyor. Masaj yaparak doğal bir kaşıntı yaşamış oluyoruz. Ayrıca küçük iltihaplarda bu masajla patlamış oluyor sanıyorum... Kendiniz tırnakla vs. sakın kaşımayın ve patlatmak için uğraşmayın derim...