Açıkçası ben ekimi başarılı bulmadım. 5000 greft ekilmiş, ayrıca ekim öncesi saç da varmış. Kapatıcılığı çok daha fazla olmalıydı. Özellikle orta ve vertex'te ekilenlerin ancak yarısı çıkmış.3-4 ay daha var gelişim için ama şu hali için başarılı bir ekim demek gerçekçi olmaz. Lakin ekilen kişi mutluysa da tebrik etmek dışında yapacak birşey yok.
Ön-orta-vertex greft dağılımına bakabilirsin ilk sayfada. O zaman daha iyi anlayabilirsin neden orta-vertex bölümün hala seyrek olduğunu.
5.000 greft x 1.99 greft başına saç teli ortalaması = 9.950 saç teli (benim saç yapımdaki hesap)
Aynı sayıda greftle 2.30 ortalaması olan bir kişinin kafasına 11.500 saç teli koyulmuş oluyor. %15 ilk bir fark görüleceği üzere.
Olaya sadece greft olarak bakmamak lazım. Saç ekiminin usta ellerde yapılması kadar verilen malzeme de önemli. Maalesef benim saçlar kalitesiz. Donör de zayıf. Bu nedenle alınabilecek sonuç çok iyi olamaz. Ben bunu defalarca dile getirdim zaten. Benim saç yapım ve alan büyüklüğü göz önüne alındığında 2.500 greftlik bir ekim daha gerekir aslında.
Ben özellikle orta/arka bölümün tam kapanmayacağını bilerek girdim operasyona. Bana açık açık anlatıldı durum. Hatta kabul edilmeyeceğimi düşünüyordum bir ara operasyon için. Bu nedenle beklentimin sık saç olmadığını, önemli olanın doğallık olduğunu defalarca Asmed’e ilettim.
Eğer anlatılanın tersi bir durum olmuş olsaydı, beklentim karşılanmasaydı, bu kadar eziyete katlanmış ve ciddi meblağ ödemiş biri olarak memnunum demem zaten en basit ifadeyle saflık olurdu.
Tabi değerlendirmeyi herkes kendisi yapar. Saygı duyarım.