Gönderen Konu: ASMED Dr. Koray Erdoğan, 5034 grafts, KEEP Manuel, 20-21 Mart 2018  (Okunma sayısı 225488 defa)

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Daha da gelişecektir kanımca. 1 yılın sonunda verteksten aşağı doğru 1.500-2.000 arasında yapılacak bir sıklaştırma ekimi ile saç konusunun tamamen kapanacağını düşünüyorum.

Verteksi çok da düşünmüyorum. Biraz daha kapanacaktır. Kalan greftleri ileriki senelere saklıyorum, tekrar bir operasyon düşünmüyorum yakın zamanda.
The World is Yours

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
vay be çok ıyı olmus bu son fotolar ama daha erken :) bekledığım patlama ıcın :)

Başkan son 1 haftadır ciddi gelişim oldu. Sanırım biraz daha çıkışla beraber ince teller kalınlaşıyor. 7. Ayda farklılık olacak sanki. Ama sonuç için 2019 görmek gerekecek.
The World is Yours

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Daha bence henüz konuşmak için erken,ama Koray beyin diğer ekimlerine göre baya geriden geliyorsunuz.7.aydan sonra dilerim 2.patlamayı yaşarsınız bu saçın biraz daha toplanmasına ihtiyaç var doğallığı tartışılmıyacak kadar güzel ama.

Tabi açık alan fazla bende. Saç yapım da kaliteli değil. Olay 5.000 greftte bitmiyor. Greft/saç ortalamam 1.99. Forumdaki başka Asmed ekimlerinde 2.30-2.40 ortalamalar görüyoruz. Bu da aynı sayıda greft ile %15-20 daha fazla saç teli anlamına geliyor. Kıyas yapmak kolay değil. Daha iyi olacaktır, olmaya başladı zaten bu ara. 2 hafta sonra 7. ay dolacak. Gelişimi beraber değerlendiririz.
The World is Yours

ormangibi

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ön-orta kısma (80 cm2) 3500 ekilmiş, bu da cm2'ye 43,75 greft eder. Bu rakam tam açık alanda bile minimum kapatıcılığı sağlıyor zaten. Ayrıca, arkadaşın önceden saçı da vardı. Ona da ortalama en kötü ihtimalle 10, en iyi ihtimalle 20 vardı desek; inşallah ön-orta kısımda toplamda 55-65 FU/cm2'lik bir yoğunluk bekleyebiliriz.
Ön-orta kısımda 55-65 yakalanabildiğine göre orta-arka kısma biraz daha ağırlık verilebilirdi (tabi arkadaş kendisi ve/veya doktor diğer türlü tercih etmiş olabilir, kendisinin de dediği gibi). Mevcut durumda, 70 cm2'ye 1500 ekilmiş; cm2'ye 21,4 greft eder. Orada önceden 10-20 vardı desek, toplamda yine 30-40 eder. Çokluların oraya ekilmiş olduğunu düşünerek bunu da hesabımıza dahil edersek, inşallah geride de 45 FU/cm2'e eşdeğer bir yoğunluk yakalanmış olacaktır. Sanırım Koray Bey de, bu hesabı yaparak tüm bölgelerde en az 45 greft/cm2 planlamış olabilir. O zaman inşallah, iyi ihtimalde kafanın tamamen kapanacağını söyleyebiliriz.
Bir de dikkat çekmek istediğim nokta, arkadaşın mid ve vertex fotoğrafları tamamen yakın plan ve yoğun ışık altında. Hepimiz biliyoruz ki, fotoğrafların ışığını ve mesafesini ayarlayarak çok sıkmış gibi gösterilebiliyor. Arkadaş, bunu hiç yapmamış. Tam gerçekçi fotoğraflar görüyoruz ve süreç sonunda inşallah her 3 bölgede de kafa kapanacaktır diyorum.

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ön-orta kısma (80 cm2) 3500 ekilmiş, bu da cm2'ye 43,75 greft eder. Bu rakam tam açık alanda bile minimum kapatıcılığı sağlıyor zaten. Ayrıca, arkadaşın önceden saçı da vardı. Ona da ortalama en kötü ihtimalle 10, en iyi ihtimalle 20 vardı desek; inşallah ön-orta kısımda toplamda 55-65 FU/cm2'lik bir yoğunluk bekleyebiliriz.
Ön-orta kısımda 55-65 yakalanabildiğine göre orta-arka kısma biraz daha ağırlık verilebilirdi (tabi arkadaş kendisi ve/veya doktor diğer türlü tercih etmiş olabilir, kendisinin de dediği gibi). Mevcut durumda, 70 cm2'ye 1500 ekilmiş; cm2'ye 21,4 greft eder. Orada önceden 10-20 vardı desek, toplamda yine 30-40 eder. Çokluların oraya ekilmiş olduğunu düşünerek bunu da hesabımıza dahil edersek, inşallah geride de 45 FU/cm2'e eşdeğer bir yoğunluk yakalanmış olacaktır. Sanırım Koray Bey de, bu hesabı yaparak tüm bölgelerde en az 45 greft/cm2 planlamış olabilir. O zaman inşallah, iyi ihtimalde kafanın tamamen kapanacağını söyleyebiliriz.
Bir de dikkat çekmek istediğim nokta, arkadaşın mid ve vertex fotoğrafları tamamen yakın plan ve yoğun ışık altında. Hepimiz biliyoruz ki, fotoğrafların ışığını ve mesafesini ayarlayarak çok sıkmış gibi gösterilebiliyor. Arkadaş, bunu hiç yapmamış. Tam gerçekçi fotoğraflar görüyoruz ve süreç sonunda inşallah her 3 bölgede de kafa kapanacaktır diyorum.

Vertekste önceden hiç saç yoktu. Oraya ne ekildiyse, ne tuttuysa onu göreceğiz sadece. O nedenle vertekste tam kapatıcılık mümkün değil. Haklısın fotoğraflarda ışık oyunu ve açıdan kaynaklı illüzyon yapmıyorum. Olabildiğince herkesin olanı görmesini sağlamaya çalışıyorum. Teşekkür ederim güzel temenniler için :)
The World is Yours

ormangibi

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Sadece işaretlediğim yer komple açık bence. Onun çevresinde biraz saç var. Güncel vertex fotoğrafınızda da o çevre, çizdiğim yerden daha yoğun görünüyor zaten. Orada az da olsa saç olması işe yaramış gibi.

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Sadece işaretlediğim yer komple açık bence. Onun çevresinde biraz saç var.

Operasyon öncesi kendi çektiğim foto. Burdan daha rahat görebilirsiniz. Var gibi görünenler ince ince tüy gibi :) zaten öncesi fotolara baktıkça ne kelmişim diyorum:)
The World is Yours

gurbetCİİ

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekimin bence çol güzel ve doğal bir şekilde ilerlemekte seni görem kimse bu adam saç ektirmiş diyemez fotograflardan anladığım bu hayırlı olsun dahada güzel olucaktır

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekimin bence çol güzel ve doğal bir şekilde ilerlemekte seni görem kimse bu adam saç ektirmiş diyemez fotograflardan anladığım bu hayırlı olsun dahada güzel olucaktır

Çok teşekkür ederim. Bir kişi bile demedi ekim mi saçlar diye. Ben doğallığı sıklıktan önde tutuyorum. Biraz daha sıklaşırsa çok memnun edecek.
The World is Yours

recklai85

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Operasyon öncesi kendi çektiğim foto. Burdan daha rahat görebilirsiniz. Var gibi görünenler ince ince tüy gibi :) zaten öncesi fotolara baktıkça ne kelmişim diyorum:)
sende kelsen vertex gene asagılara ınmemıs allahtan sanslısın ıns ınmez..11 aydayım suan halen daha zamanla degısıyor sac moral bozmaya gerek yok erken daha :) guzel olur senınde acıklık fazla olunca 1 sene beklemek gerekır malesef :) cm2 bnm 36 denk gelıyordu senın 42.5  hemde sac telin kalın benden daha iyi sonuc alman lazım..

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
sende kelsen vertex gene asagılara ınmemıs allahtan sanslısın ıns ınmez..11 aydayım suan halen daha zamanla degısıyor sac moral bozmaya gerek yok erken daha :) guzel olur senınde acıklık fazla olunca 1 sene beklemek gerekır malesef :) cm2 bnm 36 denk gelıyordu senın 42.5  hemde sac telin kalın benden daha iyi sonuc alman lazım..

Vertekste seyrek olan bölüm ileride gidecek gibi. Sürecin çoğu gitti azı kaldı. İnşallah güzel sonuçlanır. Teşekkürler.
The World is Yours

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
7. Ay

Son durum bu şekilde. 1.5 aydır finasteride kullanmıyorum. Saçlarda haliyle biraz zayıflık oluştu. Ama ben genel olarak süreçten memnunum.
The World is Yours

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Maşallah harika olmuş bence hem önceki paylaşıma göre gelişmiş hemde biraz uzayınca görüntü çok güzel olmuş bayada ince telli saçlar gördüm onlarda kalınlaşıp form alınca süper olucak. Daha zaman çok:)
Global Moderator

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Maşallah harika olmuş bence hem önceki paylaşıma göre gelişmiş hemde biraz uzayınca görüntü çok güzel olmuş bayada ince telli saçlar gördüm onlarda kalınlaşıp form alınca süper olucak. Daha zaman çok:)

Başkanım benim için yetti aslında :) artık birşey olmasa da olur ben hedefe ulaştım. Ama gelişme olursa da hayır demem tabii ki :)
The World is Yours

Facebook Twitter Instagram