Kendiliğinden döküldü. O gunlerden kalma baska fotografim yok maalesef.
Siz öyle sorunca korktum valla yanlis birsey mi yaptim diye lale hanıma yazdım. Özel bir losyon kullanıyorlarmış oyuzden cabuk iyilesip erken kabuk dökülüyormuş.
Bir fisfis verdiler saçlarıma sıkmam için. O 1 saat başımda kaldıktan sonra da verdikleri şampuanla saçlarımı yıkıyorum.
Ilk hafta nazikçe dokunarak şampuan sürüyordum sonra her hafta yavaşça masak şiddetini arttırarak yıkamaya devam.
Bu işlemi herkes yapmıyor mu ki?
bir problem yok, içiniz rahat edebilir. kabuk dökülmesinde beklemek zorunda değilsiniz. ben de 7. güne gelmeden neredeyse kafamda hiç kabuk bırakmadım, ekimden sonraki ilk gün verilen kremle kabukları temizledim. önemli olan dikkatli olup köklere zarar vermemek, eğer nazik davrandıysanız ekiminiz hiçbir şekilde zarar görmemiştir.
yine bu konudaki tecrübesi derya deniz olan
William Rassman'dan bir altını yapıyorum :
"I generally recommend and if you washed it properly, there will be no crusts on it, even the very next day. Use of a sponge which we supply our patients, a surgical sponge to fill with soapy water and press on the recipient area daily. By repeating this daily, all crusts can be washed off without any fear of losing grafts. IF any crusts are present, use a Q tip and dip it into soapy water, and roll it on the crusts and that will lift them off without dislodging them, but never rub them, just roll the Q tip on the recipient crust. I like to see no evidence of any crusting in the recipient area and the crusts from the donor area gone in 7-10 days with daily washing"kısacası yaptığınız şey doğru, 7. günü bulmadan kafanızda hiç kabuk kalmaması işlemi doğru yaptığınızın göstergesi.