herkese çok teşekkürler
elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım konu hakkında arkadaşlar
başlığı her ay güncelleyeceğim gelişmelerle. fotografları aynı açıdan, ışığı karşıya alarak, aynı saatte ve aynı noktadan çekeceğim ki karışıklık olmasın.
@Musollini : teşekkürler. tekrar söylemekte fayda var "aman ha prop / finas kullanmayın" demiyorum, sadece uyarmak istedim. herkes istediğini yapmakta özgür
minox / rogaine
"bence" finas kullanmayı göze almıyorsanız tek başına uğraşılacak dert değil. her gün sıkması / sürmesi, saçı soktuğu
"shedding" / "dökülme" döngüleri. aynı ppecia gibi üretim sebebi yine saç ile alakalı olmayan, apayrı sebeplerden şans eseri saç çıkardığı keşfedilen bir madde. ppecia'ya göre çok daha eski 80'lerin başından beri ticari olarak üretiliyor ve satılıyor. yani "tarihi geçmiş / miladı dolmuş" bir başka ilaç. ufukta yeni ilerlemeler var (shishedo, tsuji, follica vs.) ancak bunların ne zaman elimize geçeceği meçhul. belki 2025, belki 2030
eğer asmed kullanmanızı tavsiye ettiyse söyleyecek pek bir şey yok. sonuçta finasteride ve minox / rog kullanmazsanız, daha önce de belirttiğim gibi elinizdeki saçları tutmanız pek mümkün değil şuanki ürünlerle.
@thinkingme : benim yazım aslında sadece pfs ile alakalı değildi. lakin pfs'in gerçek olduğu artık biliniyor. yani nocebo / plasebo ile alakası yok. eğer elinizde söylediğinizi destekleyen bir araştırma varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.
@corfi : iyi dileğin için çok teşekkürler.
acaba "şirilmediğini" düşündüğün ve fiyat / sonuç dengesini en iyi şekilde sağlayan türk plastik cerrahlar kimlerdir, öğrenebilir miyim?
"operasyon süresi sonucu etkilemez" ve "bu işin matematiği sadece saç sayısıdır, başka bir şey sonucu etki etmez" gibi iki farklı teziniz var, uzun uzun cevaplayabilirdim ancak gerek yok