Slitle ekilecek adamım ,travma sonrası kan oturacak biraz kafaya , öyle yüzeysel kibar yolla greft yerleştirilmeyecek o bölgeye.
Dikkat et travmatik slit ekimlerinde üç dört ay kızarıklık oluyor o bölgede kızarıklık=kanlanma ama iğnelide oluyormu öyle bir şey zırt diye ikinci gün bölge iyileşiyor kupkuru oluyor zaten greft yüzeysel yerleştirilmiş eee nasıl beslenecek verteks gibi kanlanmanın az olduğu bir yerde.
Dostum bak bilimsel temeli yok söylediklerimin ama ara bak bulamazsın iğneli teknik ile ekilmiş tatminlar sonucu olan bir verteks ekimi .bu konuda çok iddialıyım bulursan göster ama vasat olmasın mümkünse sonuç.
Bu iş kanla, travma ile olaydı arenamed ve İlhan hoca 1 Eker 5 biçerdi. Grtefler kan ile beslenmiyor dostum, ilk birkaçgün greft çeperindeki epitel ile sonrasında iyileşen dokunun oluşturduğu yeni kılcallar ile besleniyor.Deformasyon çok olur ise iyileşme süreside greft kaybıda çok olur.
Dışarda az bekleyen greft döngüye girmeden büyümesine devam edebilir.
Vertex Ekim’lerinin zayıf olduğu doğru, hem alan yüzeyinin göründüğünden fazla olması, hem ekim saçlarının yönü ile alakalı o bölgede kapatıcılık saglayamaması hemde o bölgede dolaşımın zayıf olduğu iddası ile alakalı bir durum bu.
İğne ile yada implanter kalem ile açılan kanalların yönleri biraz daha dik oluyor(bunun sebebi kanalların doğru paralellikte (içe doğru) açılma zorunluluğu ile alakalı) bu sebeple slitle ekşmde kanallar daha yatay açılabildiği için dediğin kısmen doğru sayılabilir. Aynı sayıdaki greft çıkışlarında slit daha iyi kapatıcılık sağlayabilir diğer tekniklere nazaran.
Ama kanmış, travma imiş doğru tespitler değil bana kalır ise.