Saç Ekimi Sonuçları
Reyiz son durum nedir kabuk dökümü sonrası bir foto atabilir misin ?
Alıntı yapılan: nofear114 - 29 Mart 2018, 09:47:20Reyiz son durum nedir kabuk dökümü sonrası bir foto atabilir misin ?1. ay dolduğunda foto atacağım (sonrasındaki her ay atmaya devam edeceğim 12 - 18 ay boyunca) şimdilik hiçbir sıkıntı yok, kabuklar çoktan döküldü, donör neredeyse tamamen ekim yapılmadan önceki haline geldi tek problem çok kaşınması
Konunun kendisiyle çakışmasın diye cevap olarak yazacağım : Neden Finasteride / Ppecia / Minox Kullanmayacağım? Ön not : Finasteride / ppecia saçlarınızı kafanızda tutmak istiyorsanız "şuanda" uygulayabileceğiniz en etkili ve tek yöntemdir. Kısacası bununla bir derdim yok.Şunu belirtmek istiyorum, benim başlığımın altında "Finas ekim sonucunu etikler mi, yoksa hiç alakası yok mu?" başlıklı tartışmayı dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Hiç alınmam, bozulmam. Benim görüşüm bu konuda bellidir : Finasteride kesinlikle ekim sonucunu pozitif yönde etkiler. Bunun aksini iddia eden arkadaşların yorumlarını ve gözlemlerini dinlemek isterim, belki bilmediğim şeyleri sizden öğrenirim. Ancak şöyle bir araştırma bırakmak istiyorum : Effects of finasteride (1 mg) on hair transplant. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16188178Yapılan araştırmaya göre finasteride kullanımı yoğunluk, saç kalitesi, kapanan alan gibi saç ekiminden beklenen tüm sonuçları pozitif olarak etkiliyor. "Finasteride sadece native saçları tutar, ekilen kökler zaten DHT geçirmez" yıllar önce çürütülmüş bir teoridir. Donör bölgedeki saçların neden dökülmediği ve DHT'ye dökülen saçlar kadar tepki göstermediği hala tam olarak açıklanamamışken böyle "bold" ifadeler yapmak biraz yanlış geliyor bana. Ee madem bu kadar yararlı neden sen de kullanmıyorsun? - Kullandım, bendeki olan etkisini fotolarla istiyorsanız paylaşabilirim. İlk postta da gördüğünüz o tüm açık olan alan neredeyse kapandı. Yaşadığım bazı yan etkiler dolayısıyla bıraktım ancak dozajı azaltıp (edit : arttırıp yazmışım) gayet devam edebilirdim. Daha sonra finasteride ve PFS üzerine araştırmalar yapmış çok iyi bir Türk doktor buldum internette (kendisinin akademik yazılarını buldum PFS ile alakalı) ve onunla görüştüm. (finasteride ile alakalı sorunlar yaşayanlara kendisini özel mesaj yoluyla tavsiye edebilirim, buraya adını yazmayacağım) ve bana finasteride'i eğer gerçek amacıyla kullanmıyorsanız (ki bu prostat sorunlarıyla alakalı demek oluyor) vücuda sokmanın ve endokrin sisteminizi yıpratmanızı gerçekten mantık dışı bulduğunu belirtti. Bu konuda, özellikle finasteride üzerine araştırmalar yapmış bir üroloğun sözünü herhangi bir saç ekim cerrahı ya da dermatologtan daha ciddiye alıyorum tabii ki. - Ppecia 1998'den bu yana ticari amaçlarla kullanılan ve bana göre miladını çoktan doldurmuş, antika bir ilaç. Malesef saçınızı korumak için en etkili ve genel popülasyonda en rahat tölere edilebilen (dut'a göre) ve ulaşması daha kolay bir ilaç (ru, seti'ye göre) ancak bu ilacın arkasındaki firma olan Merck bende epey soru işareti oluşturdu. 2011'e kadar yan etki listesine "depresyon"'u katmayan, üzerlerine binlerce legal aksiyon gelince eklemek zorunda kalan bir firmanın yaptığını iddia ettiği "10 yıllık testte bile problem yok" demesine ne kadar itibar edebilirsiniz? 2025'de farklı bir "uzun vade" efekti çıkabilir, bundan insanlar etkilenebilir. Yan etki listesine onu da eklerler, geçerler. Ölümle sonuçlanmadığı sürece herhangi bir yan etkiden Merck gibi bir ilaç devinin yırtacağını düşünüyorum. - Ppecia ve finas üzerine yapılan araştırmalar cinsel rahatsızlık tabanlı oluyor çünkü en büyük kaygı testosterone'dan daha anabolik bir hormon olan DHT'yi baskılaması ve bunun erkeklike alakalı sorunlar yaratabileceği. DHT'nin bir erkek için ne kadar değerli bir hormon olduğunu burada uzun uzun anlatmayacağım, bu bilgiye rahatlıkla erişebilirsiniz ancak esas kaygı verici (benim açımdan) ppecia'nın kapattığı inhibitorlerin (5ar) sadece T > DHT dönüşümünü değil, farklı nöroaktif steroid / hormonları (örneğin Allopregnanolon, Dihydrodeoxycorticosteron, Tetrahydrodeoxycorticosteron) enzimlemeyi de negatif yönde etkilemesi. Bu konudan hiç bahsedilmemesi ve ppecia'nın sanki sadece cinsellikle alakalı problem yaratabileceğinin düşünülmesi biraz naif kaçıyor. Bu konuyu çok daha uzun uzun anlatabilirim ancak ilacı kullanıyorasanız dikkatli olmakta fayda var. Hiçbir cinsel, fiziksel, mental yan etki görmeseniz bile vücudunuzun içinde ne olup bittiğini kestiremiyorsunuz. Genel olarak "iyi tölere edilen" bir ilaç olarak bilinse de, bana güven vermiyor. Yine de kullanmak isterseniz şöyle bir tavsiye vereyim, ilaca başlamadan önce, başladıktan sonra (kullanırken) ve bırakmanız gerektiğinde 3 kere aynı kan paneli testine girin. Şu değerlerinizi ölçtürün (en önemlilerini bold yapıyorum) : Total Testosterone Serbest Testosterone Bioavailable T Androstenedione Androstenediol DHT )3alpha-diol G (Androsterone glucuronideEstradiol (E2) Ultrasensitive Estrone (E1) Total Estrogens LH FSH DHEA-SVitamin DCortisol (24 saatlik ürin örneğinden)Cortisone Corticosterone Aldosterone Deoxycorticosterone SHBG Prolactin Progesterone Pregnenolone 17-OH Progesterone 17-OH Pregnenolone Albumin ACTH PSA TSH Free T3 Free T4 IGF-1 IGF-BP3 CBC / FBC LFT Androgen/Estrogen oranıTestosterone/DHT oranı Bu konu hakkında yardım isteyen herkese mesaj kutum açıktır, sevgiler
Hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar. Sadece biraz kepeklenme ve yağlanma oldu, onu da şampuanla gidermeye çalışıyorum. 30. günde foto paylaşıp yorum almak istemedim açıkçası, ilk 3-4 ay zaten biliyorsunuz herhangi bir değişim olmuyor ekim yapılan bölgede.
@scofield : Bu finas denen meret herkeste farklı etki yaratıyor. Bazılarında IGF-1'i sınırdan aşağı çerkeken bazılarında zıplatıyor. IGF-1 de gün geçtikçe önemi daha çok ortaya çıkan bir protein. Ben finas'ı bırakmadan önce (7 ay kullandım) bahsettiğim kan paneli testine girdim (bıraktıktan sonraki sonuçları tekrar kıyaslamak için) ve sonuç şu şekildeydi (tamamını paylaşmıyorum, isterseniz paylaşırım) @kaya : çok teşekkür ederim bu forumda yorumlarını zevkle okuduğum ve takip etitğim bir üyesin kaya, senden bunları duymak epey hoş oldu