Gönderen Konu: Op. Dr. Keser / 12-13-14-15 Mart 2018 / 2300 Greft Vertex - Midscalp - Forelock  (Okunma sayısı 34307 defa)

MeetYourMaker

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Reyiz son durum nedir kabuk dökümü sonrası bir foto atabilir misin ?

1. ay dolduğunda foto atacağım (sonrasındaki her ay atmaya devam edeceğim 12 - 18 ay boyunca)

şimdilik hiçbir sıkıntı yok, kabuklar çoktan döküldü, donör neredeyse tamamen ekim yapılmadan önceki haline geldi :) tek problem çok kaşınması  :)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
@meetyourmaker

Emeğinize sağlık, çok keyifli ve detaylı bir paylaşım olmuş. Umarım Emeklerinizin karşılığı size saç olarak döner.

Mert35

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Reyiz son durum nedir kabuk dökümü sonrası bir foto atabilir misin ?

1. ay dolduğunda foto atacağım (sonrasındaki her ay atmaya devam edeceğim 12 - 18 ay boyunca)

şimdilik hiçbir sıkıntı yok, kabuklar çoktan döküldü, donör neredeyse tamamen ekim yapılmadan önceki haline geldi :) tek problem çok kaşınması  :)

Konunuzu baştan aşağı okudum,herşeyi detaylı bir şekilde açıklamışsınız umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız,sormak istediğim ise bu kadar bilgilisiniz kullandığınız herhangi bir yardımcı takviye varmı ?

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Konunun kendisiyle çakışmasın diye cevap olarak yazacağım :

Neden Finasteride / Ppecia / Minox Kullanmayacağım?

Ön not : Finasteride / ppecia saçlarınızı kafanızda tutmak istiyorsanız "şuanda" uygulayabileceğiniz en etkili ve tek yöntemdir. Kısacası bununla bir derdim yok.

Şunu belirtmek istiyorum, benim başlığımın altında "Finas ekim sonucunu etikler mi, yoksa hiç alakası yok mu?" başlıklı tartışmayı dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Hiç alınmam, bozulmam. Benim görüşüm bu konuda bellidir : Finasteride kesinlikle ekim sonucunu pozitif yönde etkiler. Bunun aksini iddia eden arkadaşların yorumlarını ve gözlemlerini dinlemek isterim, belki bilmediğim şeyleri sizden öğrenirim. Ancak şöyle bir araştırma bırakmak istiyorum :

Effects of finasteride (1 mg) on hair transplant.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16188178

Yapılan araştırmaya göre finasteride kullanımı yoğunluk, saç kalitesi, kapanan alan gibi saç ekiminden beklenen tüm sonuçları pozitif olarak etkiliyor. "Finasteride sadece native saçları tutar, ekilen kökler zaten DHT geçirmez" yıllar önce çürütülmüş bir teoridir. Donör bölgedeki saçların neden dökülmediği ve DHT'ye dökülen saçlar kadar tepki göstermediği hala tam olarak açıklanamamışken böyle "bold" ifadeler yapmak biraz yanlış geliyor bana.

Ee madem bu kadar yararlı neden sen de kullanmıyorsun?

- Kullandım, bendeki olan etkisini fotolarla istiyorsanız paylaşabilirim. İlk postta da gördüğünüz o tüm açık olan alan neredeyse kapandı. Yaşadığım bazı yan etkiler dolayısıyla bıraktım ancak dozajı azaltıp (edit : arttırıp yazmışım) gayet devam edebilirdim. Daha sonra finasteride ve PFS üzerine araştırmalar yapmış çok iyi bir Türk doktor buldum internette (kendisinin akademik yazılarını buldum PFS ile alakalı) ve onunla görüştüm. (finasteride ile alakalı sorunlar yaşayanlara kendisini özel mesaj yoluyla tavsiye edebilirim, buraya adını yazmayacağım) ve bana finasteride'i eğer gerçek amacıyla kullanmıyorsanız (ki bu prostat sorunlarıyla alakalı demek oluyor) vücuda sokmanın ve endokrin sisteminizi yıpratmanızı gerçekten mantık dışı bulduğunu belirtti. Bu konuda, özellikle finasteride üzerine araştırmalar yapmış bir üroloğun sözünü herhangi bir saç ekim cerrahı ya da dermatologtan daha ciddiye alıyorum tabii ki.

- Ppecia 1998'den bu yana ticari amaçlarla kullanılan ve bana göre miladını çoktan doldurmuş, antika bir ilaç. Malesef saçınızı korumak için en etkili ve genel popülasyonda en rahat tölere edilebilen (dut'a göre) ve ulaşması daha kolay bir ilaç (ru, seti'ye göre) ancak bu ilacın arkasındaki firma olan Merck bende epey soru işareti oluşturdu. 2011'e kadar yan etki listesine "depresyon"'u katmayan, üzerlerine binlerce legal aksiyon gelince eklemek zorunda kalan bir firmanın yaptığını iddia ettiği "10 yıllık testte bile problem yok" demesine ne kadar itibar edebilirsiniz? 2025'de farklı bir "uzun vade" efekti çıkabilir, bundan insanlar etkilenebilir. Yan etki listesine onu da eklerler, geçerler. Ölümle sonuçlanmadığı sürece herhangi bir yan etkiden Merck gibi bir ilaç devinin yırtacağını düşünüyorum.

- Ppecia ve finas üzerine yapılan araştırmalar cinsel rahatsızlık tabanlı oluyor çünkü en büyük kaygı testosterone'dan daha anabolik bir hormon olan DHT'yi baskılaması ve bunun erkeklike alakalı sorunlar yaratabileceği. DHT'nin bir erkek için ne kadar değerli bir hormon olduğunu burada uzun uzun anlatmayacağım, bu bilgiye rahatlıkla erişebilirsiniz ancak esas kaygı verici (benim açımdan) ppecia'nın kapattığı inhibitorlerin (5ar) sadece T > DHT dönüşümünü değil, farklı nöroaktif steroid / hormonları (örneğin Allopregnanolon, Dihydrodeoxycorticosteron, Tetrahydrodeoxycorticosteron) enzimlemeyi de negatif yönde etkilemesi. Bu konudan hiç bahsedilmemesi ve ppecia'nın sanki sadece cinsellikle alakalı problem yaratabileceğinin düşünülmesi biraz naif kaçıyor.

Bu konuyu çok daha uzun uzun anlatabilirim ancak ilacı kullanıyorasanız dikkatli olmakta fayda var. Hiçbir cinsel, fiziksel, mental yan etki görmeseniz bile vücudunuzun içinde ne olup bittiğini kestiremiyorsunuz. Genel olarak "iyi tölere edilen" bir ilaç olarak bilinse de, bana güven vermiyor.

Yine de kullanmak isterseniz şöyle bir tavsiye vereyim, ilaca başlamadan önce, başladıktan sonra (kullanırken) ve bırakmanız gerektiğinde 3 kere aynı kan paneli testine girin. Şu değerlerinizi ölçtürün (en önemlilerini bold yapıyorum) :

Total Testosterone
Serbest Testosterone
Bioavailable T
Androstenedione
Androstenediol

DHT )
3alpha-diol G (
Androsterone glucuronide
Estradiol (E2) Ultrasensitive
Estrone (E1)
Total Estrogens
LH
FSH
DHEA-S
Vitamin D
Cortisol (24 saatlik ürin örneğinden)
Cortisone
Corticosterone
Aldosterone

Deoxycorticosterone
SHBG
Prolactin
Progesterone
Pregnenolone
17-OH Progesterone
17-OH Pregnenolone
Albumin
ACTH
PSA
TSH
Free T3
Free T4
IGF-1
IGF-BP3
CBC / FBC
LFT
Androgen/Estrogen oranı
Testosterone/DHT oranı

Bu konu hakkında yardım isteyen herkese mesaj kutum açıktır, sevgiler :)

Bu forumda ilk defa saç konusundan bilgili birini görüyorum. Finasteride öneren dr lar ,finasteride vücutta ne yaptığını bildiklerini hiç sanmıyorum. dht hipotalamus için ne kadar önemli bir hormon olduklarından haberleri yok, nöroaktif steroid  ve nörotransmitlerde ne kadar etkin olduğunu kimse araştırmıyor. finasteride çok zeki bireyleri moronlaştırır. Vasat birine bir şey yapmıyabilir,finas dutasteride den hatta androcurdan daha zararlı, koray öneriyor kendisinin saçı gitmiş ,gidiyor kullanıyor mu   acaba kendisi, isteyen kullanır hatta önerirde kimse bunu sorgulamaz zaten sıkıntı hiç bir sey yapmaz yea diyenlerde ,Gerçi adamlar fda bile satın almışlar kıçı kırık dr larımı satın almazlar

no name

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam aramıza hoşgeldiniz Doğru seçim doğru analiz ne diyelimki başka hayırlı olsun.1. Ayda foto paylaşmaya başlayacağım demişsiniz ama 25.günden itbaren şok dökülme başlıyor o yüzden ekim 20 günlükken foto paylaşırsanız gelecekteki görüntüsü adına bize fikir verebilir.

Mrprince

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
 Bir yerde finasteridin erken yaşlanmaya neden olduğunu okumuştum.bence bu çok mantıklı ,dünya üzerinde tüm yaşamın ana hedefi üreme .üreme yeteneği törpülenmiş canlıların yaşam süresi kısalır bunun en basit örneği bitkiler.bir diğeri menapoza giren kadınlar ,kesinlikle menapozdan sonra yaşlanma hızlanıyor.biyoloji diyorki artık senin bir amacın kalmadı kendini imha edebilirsin.bence finans gibi ilaçlarda bu sinyalleri vücuda gönderiyor olabilir  çünkü üreme sistemine sağlamından bir darbe vuruyor.

horrigo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba  ekiminiz super ben finass (proscar) bir  hafta kadar kullandim acaba dozumu kirarken ayarlayamadim bilmiyorum bir kac gun sonra cinsel sertlesme sorunu yasadim olay kesinlikle psikolojik degildi sonra biraktim.

orhankzlknn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
1 ayı geçti sanırım son durum nedir öğrenebilir miyiz , konuyu merakla takipteyim.

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Şu iş 2300 greftle biterse ben daha saç ekimi falan konuşmam gider Keser reyize biat ederim :)
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

MeetYourMaker

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar. Sadece biraz kepeklenme ve yağlanma oldu, onu da şampuanla gidermeye çalışıyorum.  :) 30. günde foto paylaşıp yorum almak istemedim açıkçası, ilk 3-4 ay zaten biliyorsunuz herhangi bir değişim olmuyor ekim yapılan bölgede.

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Reyiz şu şok dökülme sonrasını koysaydın onu merak etti herkes iyi olurdu
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

kemalbora

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar. Sadece biraz kepeklenme ve yağlanma oldu, onu da şampuanla gidermeye çalışıyorum.  :) 30. günde foto paylaşıp yorum almak istemedim açıkçası, ilk 3-4 ay zaten biliyorsunuz herhangi bir değişim olmuyor ekim yapılan bölgede.
Hocam öncelikle hayırlı olsun bu işin en iyilerinden birine ekim yaptırmışsın, sonucun iyi olacağına inanıyorum. Ama süreçle ilgili fotoğrafları 15 günde bir ya da 30 günde bir paylaşırsak güzel olur. Kabuk dökümü sonrası fotoğraflar bile yok şuan da mesela.

dunya34

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
İyi günler , ekim öncesi yağlanma , kaşıntı , seberoit dermatit gibi bir sorununuz varmıydı.
Dökülme tipiniz , bir hastalık neticesinde olmuş gibi .

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Durumlar nasıl Abi.

dumanyach

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
@scofield : Bu finas denen meret herkeste farklı etki yaratıyor. Bazılarında IGF-1'i sınırdan aşağı çerkeken bazılarında zıplatıyor. IGF-1 de gün geçtikçe önemi daha çok ortaya çıkan bir protein. Ben finas'ı bırakmadan önce (7 ay kullandım) bahsettiğim kan paneli testine girdim (bıraktıktan sonraki sonuçları tekrar kıyaslamak için) ve sonuç şu şekildeydi (tamamını paylaşmıyorum, isterseniz paylaşırım)

@kaya : çok teşekkür ederim  :) bu forumda yorumlarını zevkle okuduğum ve takip etitğim bir üyesin kaya, senden bunları duymak epey hoş oldu :)

Hocam bu testi nasıl yaptırabiliriz?

Facebook Twitter Instagram