Gönderen Konu: Finasterid kullananlar  (Okunma sayısı 15855 defa)

Ozgur

• Full Member
Ynt: Finasterid kullananlar
« Yanıtla #15 : 11 Mart 2018, 10:43:28 »
Saç için gerekli olan vitaminler

B9 (folik asit) vitamini: Saç dökülmesini önleyen önemli vitaminlerden biri olan B9, karmaşık bir yapıya sahiptir.Vücudun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. Doku gelişimi ve hücre işlevine katkıda bulunur. Saçların hızlı uzamasına yardımcı olan hücre yenilenmesini destekler. Vücutta yaşanan  B9 eksikliği saç sağlığının bozulmasına, saçların erkenden beyazlamasına ve saç dökülmelerine neden olabilir. Brokoli, et, yeşil sebzeler, mısır B9 vitamini bakımından zengin olan besinlerdir.

A vitamini: Saç sağlığını koruyan önemli vitaminlerden biridir. Saç dökülmelerine karşı etkilidir. Mükemmel bir antioksidan olan bu vitamin, saç dokusu ve parlaklığını korur. Saçları çevreden vücuda giren serbest radikallere karşı korur. Karaciğer, havuç, brokoli, ıspanak, lahana ve kavun A vitamini bakımından zengindir.

C vitamini: Mükemmel bir antioksidan olan C vitamini saç sağlığının yanı sıra vücutta birçok anlamda faydalı olur. Saç derisi başta tüm hücrelerde kan akışını arttırır. Saçları kırılmalara karşı korur, hızlı uzamasını destekler. Saç dökülmesini önler. Yeşil biber, kırmızı biber, kivi, turunçgiller, brokoli, maydanoz, portakal, mandalina, greyfurt, limon C vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir.

E vitamini: Saçların sağlığı ve genel görünümü için etkili bir vitamin olan E vitamini, önemli bir antioksidandır. Saç hücresi üretimini destekler, hasarlı hücreleri onarır. Saçların hızlı şekilde uzamasını sağlar. Saç kırıkları, dökülmeler içinde faydalıdır. Buğday tohumu, Ayçiçek yağı, badem, fındık, şalgam, avokado E vitamini bakımından zengindir.

B7 vitamini: Saç gelişimi ve sağlığı için olmazsa olmaz olan B7 vitamini biyotin olarak da bilinir.

Saç dökülmesi ve beyazlamasına karşı etkili olan B7 vitamini, saç yapısını güçlendirir. Bu etkisi saç kırıklarını önler. Biyotin eksikliği saçlarda kırılmalara ve dökülmelere neden olabilir. Yumurta sarısı, karaciğer, dut, yeşil sebzeler B7 bakımından zengindir.

B12: Vücut için hayati önem taşıyan tüm organlar üzerinde etkisi olan B12 vitamini, saç köklerine ihtiyaç duyduğu oksijenin iletilmesine yardımcı olur. Yeteri kadar oksijen gitmeyen saç kökleri ölür ve bu durum dökülmelere neden olur. Ayrıca saçların beyazlama sürecini uzatır. Karaciğer, peynir, ahtapot, kırmızı et ve yengeç B12 vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir.

B3 vitamini: Zayıflayan saçlara karşı koruyucu etkisi olan B3 vitamini, vücutta enerji üretimi içinde faydalı bir vitamindir. Biyotinle beraber alındığında etkisi daha fazla olarak, saçlar üzerinde daha etkili olur. Saçların hızla uzamasını sağlar, saçlarda incelme ve kırılmaya karşı korur. Pirinç, kırmızıbiber, ton balığı, karaciğer B3 vitamini bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Saç için gerekli olan mineraller

Kalsiyum: Saçların daha canlı, sağlıklı uzamasını sağlayan kalsiyum, kuruyemiş, süt ve süt ürünleri, balık ürünleri tarafından doğal olarak karşılanabilir.

İyot: Vücutta iyot yetersizliği olduğunda ya da düzen bozulduğunda saçlarda ciddi anlamda dökülme başlayabilir. Sarımsak, balık ürünleri iyot bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Manganez: Saçların hızla uzamasını sağlayan manganez, avokado, yumurta, kabuklu yemişler ve tavuk gibi besinler tarafından karşılanabilir.

Bakır: Saçlarda dökülmeyi önleyen bakır minerali, saç yapısını koruyarak daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Yumurta, karaciğer ve tavuk tarafından bakır ihtiyacı karşılanabilir.

Çinko: Saçlarda oluşan yağlanma sorununa karşı faydalı olan çinko, ayrıca saç kurumasını önler. Mantar, ayçiçeği, kırmızı et çinko bakımından zengindir.

Selenyum: Saç derisinin sağlıklı kalmasına yardımcı olan çinko, et, brokoli, balık tarafından karşılanabilir.

Demir: Saç dökülmesini engelleyen en önemli minerallerden biridir. Karaciğer, balık, yeşil yapraklı sebzeler demir bakımından zengin içeriğe sahiptir.

Potasyum: Saçların hızla uzamasını sağlar. İncir, muz, hurma potasyum bakımından zengin gıdalardır.

Saç İçin Omega-3 Yağ Asitleri

Omega-3 yağ asitleri depresyona iyi gelirler, inflamasyonlar ile savaşırlar ve kalp sağlığını desteklerler. Aynı zamanda cilde yardımcı olur, saça parlaklık verirler. Bu yağ asitleri hücre duvarlarının sağlıklı olmasını sağlarlar ve hücrelerin besinleri alıp vermelerine yardımcı olurlar.
Özellikle deniz ürünlerinde, keten tohumunda, chia tohumunda, cevizde ve soya fasulyesinde bol bulunmaktadırlar.

KAYNAK: Prof Dr Metin Özata, Vitamin Mineral Bitkisel Ürün Rehberi, Gürer yayınları, 2008
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 12 Mart 2018, 23:50:01 »
Arjinin ve ZMA aldım bugün bakalım faydasını görebilecek miyim

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 13 Mart 2018, 17:56:49 »
Arjin damarları acıp kan akışını hızlandırıyor:) olur faydası
Global Moderator

aydinclk

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 16 Mart 2018, 04:12:45 »
Arkadaslar yan etki gøruyorsaniz ciddi søyluyorum kullanmaya lutfen devam etmeyin bakin 9 ay kullandim sadece birakinca gecer mantigi ile gittim malesef yan etkiler tamamen gecmedi 15 ayi devirdim kan tahlillerime baktirdim hersey normal ama insan kendi vucudunu taniyor malesef hala var ve iyice arastirirsaniz ilacin ne tur tehlike boyutlarinda oldugunu anlarsiniz amacim sizleri korkutmak degil lutfen bilincli kullanin ve cinsel yønden yan etki gøruyorsaniz lutfen birakin sac erkekliginizden ønemli degil

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 16 Mart 2018, 12:51:51 »
Yan etki varsa kullanmanın üstüne gitmenın bır anlamı yok haklısın dostum zaten sorunda bu yüzden çıkıyor.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2018, 19:50:12 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

avenobiddo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 29 Mart 2018, 18:04:58 »
Finas'a 1 ay önce başladım, doktor tavsiyesi ile  yan etkilerini minimize etme amaçlı kullandıklarım

D3: 10mcg
B12: 25mcg
L-Arjinin: 1600mg
ZMA ( Çinko-Magnezyum-B6)

Hintell'e bu sebeple katılıyorum, güzel bir dip not olacaktır bu konu.

Tabi önerim konu başlığını da daha cazip hale getirmek  ;) Finas Yan Etkilerini Nasıl Minimize Ederiz? gibi arama motorlarına da katkısı olur.  ::)

ayrıca Hintell de ''Arkadaslar finasterid kullanıp azda olsa bir problem hissederseniz solgar D3 vitamini ve B12 alın 2 sini zımba gibi olursunuz'' diye yazmış. Ben bugün D3 almaya gittim.Pharmaton kullandığım içinde B12 ve ZMA yı almadım. Şimdi sormak istediğim şey, bu D3 için bana tek kullanımlık ampul verdiler küçücük bişey . Sizde mi böyle kullandınız ve bunu sürekli kullanıyor musunuz? ya da hangi periyotlarda?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 29 Mart 2018, 19:53:51 »
Hocam siz nasıl bir ürün aldınız bilmiyorum ama d3 benim kullandığım bu sekılde içinde yumusak taplet içerigi 100 adet var.

Pharmaton Cok kullanma yalnız yağlanma yapıyor.
Global Moderator

avenobiddo

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 29 Mart 2018, 20:06:59 »
Hocam siz nasıl bir ürün aldınız bilmiyorum ama d3 benim kullandığım bu sekılde içinde yumusak taplet içerigi 100 adet var.

Pharmaton Cok kullanma yalnız yağlanma yapıyor.
Bana böyle birşey verdiler. ah keşke almadan önce ilk buraya yazsaydım. Bu arada evet gerçekten saçımda yağlanma çok oldu ama bunun pharmatondan olduğunu bilmiyordum. Pharmatounu uzun zamandır kullanırdım.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 29 Mart 2018, 22:08:33 »
Saçı kastetmedim kılo bakımından yağlanma.
Keşke sorsaydın ama bıraz saçma olmus ezzacının sana bunu vermesi hiçmi bilmez adam solgar fılan neyse
Global Moderator

Delfuego

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 30 Mart 2018, 15:22:50 »
Proscar a başladım. Günlük doz 1 mg alıyorum. Yan etkisine karşılık bir dolu bir gün boş içsek. Finasterid içmediğimzi Boş günde vitamin ve xpecia kullansak faydası olur mu sizce ? (Haftalık 7 değil de 4 mg finasterid e denk geliyor)     

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 31 Mart 2018, 11:17:44 »
24 saate bir içilmeli 1 mg finasterıd kandaki stabıl baskıyı koruya bilmesi için araklı içerseniz dht dengesizleşebilir. Stabıl olmak durumunda.
Global Moderator

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #26 : 31 Mart 2018, 14:12:32 »
Finas'ın emilim süreci 2-3 saat, etki süresi max 24 saat. Günlük kullanım zorunludur hatta mümkünse hep aynı saat diliminde alın ki daha düzenli olsun. Ek olarak Xpecia sadece bir vitamin desteğidir, çok beklentiniz olmasın. Xpecia içeriğindeki Saw Palmettonun yağ asidi içeriğine dair bilgi yok, firmasına mail attım cevap verilmedi. Bunun etkili olabilmesi için %85-95 içermeli, ancak bu çoğu firmada %40 oranında olduğu için ucuza hammadde temin edebiliyorlar.

Saw Palmettonun etki bandı 160mg kullanım - %85-95 yağ asidi içermeli, saçda etkisi 320 mg'dir günlük kullanım. Ek destekleyici olarak bal kabağı tohumu yağı ve ayı üzümü sık kullanılır. İlaça girmem, doğal besinleri kullanacağım diyenler için alternatif yöntemdir.

5 ay bu kürü uyguladım, şu an Finas'a geçtim son 2 aydır tercih sizin. Light etki için, supplement ürünlerine yönebilirsiniz, Finas ise tercihiniz her gün almak zorundasınız.

Canqi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 06 Haziran 2018, 23:08:43 »
Finas'ın emilim süreci 2-3 saat, etki süresi max 24 saat. Günlük kullanım zorunludur hatta mümkünse hep aynı saat diliminde alın ki daha düzenli olsun. Ek olarak Xpecia sadece bir vitamin desteğidir, çok beklentiniz olmasın. Xpecia içeriğindeki Saw Palmettonun yağ asidi içeriğine dair bilgi yok, firmasına mail attım cevap verilmedi. Bunun etkili olabilmesi için %85-95 içermeli, ancak bu çoğu firmada %40 oranında olduğu için ucuza hammadde temin edebiliyorlar.

Saw Palmettonun etki bandı 160mg kullanım - %85-95 yağ asidi içermeli, saçda etkisi 320 mg'dir günlük kullanım. Ek destekleyici olarak bal kabağı tohumu yağı ve ayı üzümü sık kullanılır. İlaça girmem, doğal besinleri kullanacağım diyenler için alternatif yöntemdir.

5 ay bu kürü uyguladım, şu an Finas'a geçtim son 2 aydır tercih sizin. Light etki için, supplement ürünlerine yönebilirsiniz, Finas ise tercihiniz her gün almak zorundasınız.

Bu konularda oldukça deneyimli olduğunuzu düşünüyorum o yüzden cevaplarsanız sevinirim .günlük kullanılması gereken finasterid dozu 1,25 deniliyor genelde ,bu dozu 0,5 gibi alırsak aynı etkiyi gösterir diyenler var sizce bu doğrumudur.

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 13 Haziran 2018, 15:27:41 »
Farkeden bir şey yok ilaç etki ediyorsa yan etkileride aynı olur.

emretasdemir

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 11 Temmuz 2018, 21:35:56 »
Merhabalar bugun ilhan hocanın yanına gittim tekrardan görüşmeye ve bana geçen seneye göre saçlarımda açılma olduğunu ve ve bu açılmanın buyuk oranlara ulaşacağını ve propacil (sanırım finasterid) kullanmam gerektiğini ısrarla önerdiğini söyledi.Yan etkilerinin 100 kişide 2 kişide çıktığını ve kalıcı olmadığını söyledi.98 kişinin gayet etkili sonuç aldığını genel sorunun iktidarsızlık olacağını onunda bırakınca kısa sürede geçtiğini söyledi.Şimdi diceksiniz ki zaten doktor önerdi ama yinede sormak istiyorum kullanıp da önermeyen varmı yoksa kullanmalımıyım kesinlikle?

Facebook Twitter Instagram