Para problem değilse, sağlam ekimciler ile görüş. Güzel bir plan yapsınlar, ikna ederlerse yaptır o zaman.
Olası tedavileri bekleyeceksen eski greftlere ihtiyacın yok. Çünkü birisi kök hücre tedavisi, sıfırdan yeni kök çıkarıyor; diğeri de yeni greft üretilmesini engelleyen proteinleri bloke ederek vücudu greft üretmeye yönlendiriyor. Daha detaylı okumak istersen şu an araştırma konusu olduğu için kafanı bayağı bir yormadan anlayamazsın ama ikisi de gerçek, çok ciddi miktarlarda (100 milyon dolar üzeri) fonlama sahibi araştırmalar. Senelerdir bu işle uğraşıyorlar diye itibar etmeyebilirsin ama bu adamlara fon ayıranlar bu kadar süre bu işi tedavi vaad etmese sürdürmezlerdi. Çok daha kolay kar edilebilecek yüzlerce alan var. O yüzden halka açıklanmamış gelişmelerin (etik ya da ticari rekabet nedeniyle) olduğuna ben kesin gözüyle bakıyorum, yoksa şirket içi gelişmeler olmasa fonlama ciddi miktarda azalır. Bunun yanında bir tane de İtalyan doktor bir losyon çıkaracak 2 seneye filan. Ama neden o kadar ünlü oldu pek bakmadım, genel olarak doktorun namına referans veriyorlar. Topik uygulamalı finasteride karışımıymış galiba, yani fikini öldürmeden olacakmış güya.
Finasteride'in yan etkilerini abartarak şaka yapıyorum. %96-98 başarısı olan bir ilacı internette okuduğun doğru söylemek için hiçbir motivasyonu bulunmayan insanlara güvenerek reddetmemelisin. İnformasyonun yanı sıra dezinformasyon çağına da girdik. Karar senin.