Gönderen Konu: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?  (Okunma sayısı 133082 defa)

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
21 yıllık yaşantımın 3 yılını kuytu köşelerde geçirmemin en büyük nedeni saçlarımın dökülmesidir. Be ben yapan ne varsa alıp götüren sebeptir saç dökülmesi. 21 yaşıma kadar ne elde ettiysem 3 yıl içinde kaybetmemin sebebidir saç dökülmesi. Bazen gözü karartıp hormon tedavisine başlatanında sebebidir saç dökülmesi. Arkadaşlarımdan ailemden çevremden akrabalarımdan herkesten uzaklaştıran lanet şeydir saç dökülmesi. Özgüvenim,karakterim,psikolojimi alt üst eden nedendir saç sökülmesi. Neşeli espiri kabiliyeti yüksek iken ortamda sus pus oturtandır saç dökülmesi. Hergünüme lanet ederim,bir gün düzelir veya alışırım-kabullenirim- diye umut bağlarım ama ne düzelir ne alışırım. En çok üzüldüğüm nokta ise akranlarımın saç olarak gerisinde kalmamdır çevrende ki herkesin saçı dökülmezken senin dökülmesi ve senin psikolojini anlayamacak olmamalarının verdiği tedirginlikle kimseye içini açamaman. Herkese bol saçlı günler dilerim ayrıca inşallah hepimizin saçı istediğim gibi olur da bu dertten toplu olarak kurtuluruz

Genç dostum daha çok gençsin saç , kıl , tüy bunlar olmadan da  hayat devam ediyor. Bence psikolojik destek almalısın. Sadece şunu bil önemli olan sağlık ileride kendini yıprattığın bu günlere çok üzülürsün. Boşver kel ama mutlu ol. Tatile çık , oku , gez , eğlen ,seviş vs. anlattırma işte :) Hayat çok güzel ve 1 kez geliyoruz kafan kel diye hayata küsme . Kelim diye sevişemiyorum deme sakın keller de sevişir.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
21 yıllık yaşantımın 3 yılını kuytu köşelerde geçirmemin en büyük nedeni saçlarımın dökülmesidir. Be ben yapan ne varsa alıp götüren sebeptir saç dökülmesi. 21 yaşıma kadar ne elde ettiysem 3 yıl içinde kaybetmemin sebebidir saç dökülmesi. Bazen gözü karartıp hormon tedavisine başlatanında sebebidir saç dökülmesi. Arkadaşlarımdan ailemden çevremden akrabalarımdan herkesten uzaklaştıran lanet şeydir saç dökülmesi. Özgüvenim,karakterim,psikolojimi alt üst eden nedendir saç sökülmesi. Neşeli espiri kabiliyeti yüksek iken ortamda sus pus oturtandır saç dökülmesi. Hergünüme lanet ederim,bir gün düzelir veya alışırım-kabullenirim- diye umut bağlarım ama ne düzelir ne alışırım. En çok üzüldüğüm nokta ise akranlarımın saç olarak gerisinde kalmamdır çevrende ki herkesin saçı dökülmezken senin dökülmesi ve senin psikolojini anlayamacak olmamalarının verdiği tedirginlikle kimseye içini açamaman. Herkese bol saçlı günler dilerim ayrıca inşallah hepimizin saçı istediğim gibi olur da bu dertten toplu olarak kurtuluruz

Genç dostum daha çok gençsin saç , kıl , tüy bunlar olmadan da  hayat devam ediyor. Bence psikolojik destek almalısın. Sadece şunu bil önemli olan sağlık ileride kendini yıprattığın bu günlere çok üzülürsün. Boşver kel ama mutlu ol. Tatile çık , oku , gez , eğlen ,seviş vs. anlattırma işte :) Hayat çok güzel ve 1 kez geliyoruz kafan kel diye hayata küsme . Kelim diye sevişemiyorum deme sakın keller de sevişir.
allah iyili versin güldürdün beni.
Global Moderator

thinkingme

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
finasa başlamamak için 1 sene bekledim. saçların fotolarını çektim baktım cidden gidiciler  ve gidiyolar hani. dedim finasın yan etkileri şu an psikolojik olarak hissetiklerimden daha hafif. işte o 1 senenin pişmanlığını çok yaşadım. 1 sene erken başlasam ön çizgimdeki o ufak tefek saçları kaybetmicektim o stresi yaşamıcaktım. belki büyümüyodu o saçlar ama yinede ön çizgim vardı. norwood2den norwood3'e geçiş süreci dışardakilerine göre kel değilsin ama işte o yüz orantılı değil artık olmuyo kötü gözüküyo. belirli bir yaşa kadar finasla gidicem. Ailedemde norwood 5-6 yaygın 3te kalan yok ya 1ler ya 5-6. Hatta annemin babası direk norwood 8 falan. Bu yüzden özgüvenimi ve hayallerimi korumam için finas kullanıyorum 2 senedir. ilerdede ufak bir ekim elon musk gibi bida gittiği yere kadar.

Kızlar bu olayı çok farketmiyo söyleyeyim. norwood3üm bana niye saçımın yanlarını kesip üstleri uzun bırakmadığımı falan soran vardı ünlülerin fotosunu gösterip niye böyle yapmıyosnu falan. Erkeklerin çoğu farkında ama olayın çünkü hepsinin bi korkusu var saç dökülmesi hakkında saçında zerre dökülme olmadan finas kullanan bile var.

Tek umudum saç klonlanabilmesi, sınırsız saç rezervi falan. 5-10 sene içinde gelirse saç dökülme sorunu sadece maddiyat problemi olur. ki kafaya takan insan günde 20 saat çalışır toplar o parayı eminim. Çünkü şuan maddiyattan ziyade donör bölgeside önemli bir nevi sonsuz bir çözümü yok.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ben ancak şunu söyleyebilirim, erken yaşta saçı dökülen ile belli bir yaşta saç dökülenin yaşadığı psikolojik etkiler çok farklı. Ben uzunca bir süre saçlarım dökülecek korkusuyla şapka ile gezdiğimi bilirim.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Hakkaten bu saç dokulmesı gerçekten büyük bir sorun bir erkegın kolunu bacagını kaybetmesi gibi demıyımde yakın insana saçma sapan şeyler yaptırıyor keşke en yaşından yaşı genç arkadaşlarımız 30 lu yaşlara kadsr bu sorunla boğuşmasa en azından geçlıklerının tadını cıkarsa
Global Moderator

xhalukx

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Büyüklerimin hiç birinde  saç  dökülmesi  olmamış.  sadece  şakaklarda açılmalar  vardı.

Böyle  olunca  insanın  iyiden iyiye  canı  sıkılıyor.  Kellik  bazılarına yakışır  benim kfaya  hiç olmuyor...  sivri  bir  kafa  yapısı.  Adamın asabını  bozuyor...

MARENOSTRUM

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Spot ışıklardan nefret edersiniz
Rüzgar çıkmasın yağmur yağmasın istersiniz
Karşınızdaki insan saçınıza bakmasını istemezsiniz
Denize havuza giremezsiniz :))
Aynada vakit geçirir ulan yoksa dahada mı açılıyor dersiniz :))
Akrabalarınızı gördüğünüzde bana genetik miras bu amca/dayıdan mı kaldı dersiniz.
Kız arkadaşınızın saçlarınızla oynamasını istemezsiniz
Duştan sonra lavaboya dökülen saçlarınızı incelersiniz.
Kaygılarınız artar iş , evlilik , sosyal hayat, özgüven sorunları çıkar
Çevrenizdeki insanların saçla ilgili konu açmasını istemezsiniz.Hacı saçlarda gitmiş/gidici cümlesine benim ANLIM GENİŞ dersiniz :))
Çoğu kıyafetiniz saçla uyumsuz göründüğü için alasınız gelmez.
Sizi tanımayan biri daha yaşlı olarak tasvif eder, abi , amca vs der.O an arka fonda Sevdiğim kız bana abi değince çalar :))
Son olarakta Murat Akay'dan Kelim Ben parçasını açar uzak o mavi engin gökyüzünde düşüncelere dalarsınız :))

Can29

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Spot ışıklardan nefret edersiniz
Rüzgar çıkmasın yağmur yağmasın istersiniz
Karşınızdaki insan saçınıza bakmasını istemezsiniz
Denize havuza giremezsiniz :))
Aynada vakit geçirir ulan yoksa dahada mı açılıyor dersiniz :))
Akrabalarınızı gördüğünüzde bana genetik miras bu amca/dayıdan mı kaldı dersiniz.
Kız arkadaşınızın saçlarınızla oynamasını istemezsiniz
Duştan sonra lavaboya dökülen saçlarınızı incelersiniz.
Kaygılarınız artar iş , evlilik , sosyal hayat, özgüven sorunları çıkar
Çevrenizdeki insanların saçla ilgili konu açmasını istemezsiniz.Hacı saçlarda gitmiş/gidici cümlesine benim ANLIM GENİŞ dersiniz :))
Çoğu kıyafetiniz saçla uyumsuz göründüğü için alasınız gelmez.
Sizi tanımayan biri daha yaşlı olarak tasvif eder, abi , amca vs der.O an arka fonda Sevdiğim kız bana abi değince çalar :))
Son olarakta Murat Akay'dan Kelim Ben parçasını açar uzak o mavi engin gökyüzünde düşüncelere dalarsınız :))

😂😂güzel anlattın kardeş
Kuleyle kavgalı çilekeş pilot.

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesi genetik şanssızlığı sorgulamaktır. Babamın rahmetli saçları hiç dökülmemişti. Anne tarafından saçla ilgili genler alınır denir, tamam doğrudur ama teyze oğlunuzun saçları bir halı kıvamıydaysa o zaman sorgularsınız işte niye ben diye. Buyurun teyzeoğlunun saçı  😄
The World is Yours

Can29

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesi genetik şanssızlığı sorgulamaktır. Babamın rahmetli saçları hiç dökülmemişti. Anne tarafından saçla ilgili genler alınır denir, tamam doğrudur ama teyze oğlunuzun saçları bir halı kıvamıydaysa o zaman sorgularsınız işte niye ben diye. Buyurun teyzeoğlunun saçı  😄

Başın saolsun tony :(
Kuleyle kavgalı çilekeş pilot.

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları

Başın saolsun tony :(

Allah razı olsun kardeşim
The World is Yours

arfarf

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesi =
10' lu yaşlarda, bir gün benim de başıma geleceği aklımın ucundan geçmeyip mahallenin ya tipini hiç sevmediğim ya da çok gariban bulduğum abilerinde gördüğüm; 18' li yaşlarda "lan bu saç biter mi" deyip ciddiye almadığım; 20' li yaşlarda bu hipotezimi bizzat tecrübesiyle çürüttüğüm; 25' li yaşlarda hiç takıntı yapmam ben bunu deyip 4 yıl içinde 2 gerzek ekim geçirmeme sebep yaptığım; 30' lu yaşlarda kendileriyle barış ilan edip kabullenmeye başladığım; bir kaç kez bu barışı tek taraflı bozmaya yeltenip 35' li yaşlarda kendimi tamamen teslim ettiğim;  37' li yaşlarıma tesadüf eden şu günlerde eski hislerimi hatırlayıp anlamsızca abartılmış kildan bir mesele olarak düşündüğüm; dünyanın sair ülkelerindeki ve tabi kendi ülkemdeki aç biilaçları gördükçe kendisi yüzünden verdiğim ortalama bir aileyi 3 yıl geçindirecek değerdeki ekim masrafını hatırlayıp yüzümün kızardığı; bütün bu söylediklerime rağmen paradoksal biçimde son bir ekimi gündemime almamın yegane nedeni...

razzmatazz

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesi =
10' lu yaşlarda, bir gün benim de başıma geleceği aklımın ucundan geçmeyip mahallenin ya tipini hiç sevmediğim ya da çok gariban bulduğum abilerinde gördüğüm; 18' li yaşlarda "lan bu saç biter mi" deyip ciddiye almadığım; 20' li yaşlarda bu hipotezimi bizzat tecrübesiyle çürüttüğüm; 25' li yaşlarda hiç takıntı yapmam ben bunu deyip 4 yıl içinde 2 gerzek ekim geçirmeme sebep yaptığım; 30' lu yaşlarda kendileriyle barış ilan edip kabullenmeye başladığım; bir kaç kez bu barışı tek taraflı bozmaya yeltenip 35' li yaşlarda kendimi tamamen teslim ettiğim;  37' li yaşlarıma tesadüf eden şu günlerde eski hislerimi hatırlayıp anlamsızca abartılmış kildan bir mesele olarak düşündüğüm; dünyanın sair ülkelerindeki ve tabi kendi ülkemdeki aç biilaçları gördükçe kendisi yüzünden verdiğim ortalama bir aileyi 3 yıl geçindirecek değerdeki ekim masrafını hatırlayıp yüzümün kızardığı; bütün bu söylediklerime rağmen paradoksal biçimde son bir ekimi gündemime almamın yegane nedeni...

Bir söz vardı, üzgün ve yalnızken beyninin sana söylediklerine çok takılma.
Yazını okuyunca bu söz geldi aklıma. Benim de bu şekilde çok gel-gitlerim oldu. Kendimle barıştığım, kendime küstüğüm, tekrar barıştığım vs. Şimdi dönüp baktığımda en çirkin zamanlarımda bile çok mutluydum çünkü bir amacım vardı ve yanımda beni mutlu eden biri vardı, kellik aklıma bile gelmiyordu. Şimdi yalnız ve üzgünüm, bir amacım yok, gene kendimle eski kavgalarıma dönüyorum, gene kendimi bir süre çok hırpalicak mutlu olmanın bir yolunu bulana kadar kendimle didişip durucam.

Belki de hepimizin bir an durup hayatımızda gerçekten eksik olan şeyleri bulmamız lazım.
Bilemiyorum...

arfarf

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Eyvallah anyname biraderim. Elhamdülillah mutluyum. Fıstık gibi bir kızım var. Yemişim saçını. Saçsızlık konusunda düşüncelerim oturdu gibi. Yaş ilerledikçe kendi dışında dönen dünyayı daha farklı algılıyor insan. Odun gibi yaşadığım kimliksiz bencil yıllarım ve hislerim için gerçekten üzülüyorum. Bir yetim için bazen çok gördüğüm 100 liranın bilmem kaç katını verdiğim gereksiz operasyonlar, fikri meşguliyet... beni kötü hissettiren bunlar. Başarısız operasyonlardan kaynaklanan ve her geçen yıl daha da bir sırıtan ekilmiş saçlarımı en azından estetik olarak kabullenilebilecek bir seviyeye getirmem gerekliliği ve bunun bende yarattığı içinden çıkamadığım içsel muhasebe... yetimler, açlıktan ölenler, mazlumlar... karşı tarafta kıymetli estetiğim... Ne diyeyim. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hintel başkan  söyleyim mi  psikolojik olarak nasıl etkiledigini ?

Beni direk silersiniz forumdan o yüzden anlatmam :))))

Facebook Twitter Instagram