Gönderen Konu: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?  (Okunma sayısı 133057 defa)

vogueman

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Tüm arkadaşların içindeki kopan fırtınaları yaşadıklarını okudum hepsinde kendime ait bir şeyler buldum hemen hemen hepimizin yaşadıkları hissetikleri aynı bu dünya üzerinde sanırım bizi bizden başkası anlamaz sorunlarımızı yazdığımızda dalga geçmez gülmez çünkü ben arkadaşlarımla paylaştığımda karşımdaki sırıtmaları bu durumu yaşamadıkları için anlamıyorlar allah kımseye bu sıkıntıyı yaşatmasın dicem ama yaşıyoruz işte ben bıktım kurtulmak istiyorum artık.

vogueman

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ben de dökülüyüm bari kimseye dökülemiyoruz.
4 erkek kardeşiz ben 3.yüm onlarda saçlar fırça gibi çok şükür. Onlara böyle anlatamam Canlarını sıkmak istemem.
Hayatımdaki bütün olumsuzlukları buna yordum hep. Gıptayla bakıyorum insanların saçına.

1.5 yıl önce kız arkadaşımdan ayrıldım kızın dizine kapancam başlarım gruruna diosun ama aynaya bakıyorum senin tipini s...... kim napsın lan seni duosun. İradeli bi insanın diyete girerim istediğim kiloya gelmeden şeker sürmem ağzıma. Ama hep bi eksiksin işte.

Forumu az çok biliyorum ama saç ekimi hiç rivayet gibi benim için. Sonra Koray Erdoğan ekimlerini araştırdım falan hoşuma gitti baya kredi falan çözerim dedim. Euro uçtu zor falan derken Zekeriya kul olsun dedim yine aşıo ama işler rast gitmedi baz geçtim.

işleri toparladık yazın inş. halletcez.
proscar unutkanlık yaptı ama bi kızı unutamıyoruz.d.d

hahaha çok hoşuma gitti yaa :))

“ finas unutkanlık yaptı ama bir kızı unutamıyoruz”

Demekki aşk acısının çareside finasterid :) hocam inşallah dilediğin ekimi yaptırırsın en kısa zamanda.

vogueman

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Türkiye de maalesef kellik bir kusur olarak görülüyor.Bir teyze saçına bakıyor vah yavrum saçları neden döktün diyor.Kız beğeniyorsun,ailesi arkadaşları kel o çocuk napcan onu diyo.Birisi seni tarif ederken o kel var ya diyor.Yani bunlar ister istemez kompleksli yapıyor insanı.

Abi ya herkes kel olsun yada hiç kimse kel olmasın tek bir avantajı yok bir bakıma buda bizim engelimiz.

alicanytkc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Sene 2010 üniversitedeyim saçlarım zayıflamaya başladı 19 yaşındayım daha sonuçta saç dökülmesini kaldıramıyor insan üniversite bitince üst kısmım çok fazla dökülmüştü artık yandaki saçları üste atıyordum. Ailemden yakınlarımdan herkes kestir şu saçlarını falan diyordu çok kötü duruyor diye ama bana göre kel olmaktan daha iyiydi bu durum ama aslında hiçte iyi değilmiş. Her sabah uyandığımda lütfen rüzgar olmasın diye dua ediyordum o derece. Sonra onları spreyle sabitlemeye başladım. Her görüştüğüm konuştuğum insan saçlarıma bakıyordu. En son neredeyse 2 sene evden dışarıya çıkmadım gezmeye sadece işe gidip geliyordum arkadaşlarım arayıp neredesin diye soruyorlardı hep. Sırf saçlarımı kestirmeyim diye askerliği bile erteledim 2 sene, sonra daha fazla erteleyemedim ve   askerlik geldi çattı saçlarımı kendim 3 numara yaptım yanlarını o zamanlar da toppik falan bilmiyorum ne gördüm hemen aldım. Saçlarımı kesip üstte kalan 3 5 tel saça toppik döktüm :) Acemi birliğinde toppiği yanıma almayı unutmuşum ve 20 gün duşa girdim ama toppik gitmesin diye kafamı yıkamadım ne hale geldi o zamanlar bilmiyorum. ;D askerlik bitti eve geldim eskiden saçlarım uçacak diye rüzgardan nefret ederdim şimdi ise toppik uçacak diye ama yinede eski halime göre daha güzeldi. Birde her gören saçlarını mı boyuyorsun diye soruyordu :) renk uyumu tutmuyor pek maalesef. Sosyalleşmiştim biraz daha arkadaşlarla görüşüyordum falan. Askere gitmeden 2 ay önce kız arkadaşım vardı o pek sorun etmiyordu bu durumu ama geldiğimde ilk onunla konuştum saç ektirmek istiyorum diye bıktım artık bu durumdan falan dedi anlıyorum pek rahat değilsin dedi. Bir kaç yer ile konuştum görüştüm hızlı bir kararla ektirdim. Şuan daha çıkış aşamasındayım ama çok rahatım her sabah saatlerce toppik ile uğraşmak yok. Rüzgar esiyormuş derdim yok en rahatsız olduğum konu buydu. Kimse saçlarıma dik dik bakmıyor artık insanlarla daha rahat iletişim kurabiliyorum. Birde ekilenler güzel çıkarsa özgüven patlaması yaşarım ben  :D :D :D Valla içimi döktüm çok iyi geldi bu aslında çok daha uzun yazabilirim ama sıkmayayım kimseyi. :)

mr.emre

• Sr. Member
saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?

Görünüş olarak; düzenli dökülmemesi can sıkıcı. Saçımın önümde C harfi oluştu resmen. Yani dökülüyorsan eşit bir şekilde dökül kardeşim. Bunun dışında çok fazla görüntü yönünden şikayetim yok. Hatta bir an önce dökülse de C harfinden kurtulsam  diye bakıyorum. Sağlığa etkileri olarak; benim gibi beyaz tenli biri yazın şapkasız güneş altında dolaşıyorsa vay haline. Kışın da soğuğu epey hissediyorsunuz. Bu da görünüşten ziyade daha çok canımı sıkıyor.

saç ekiminden beklentiniz nedir ?

Saç ektirecek olsam görünüş itibariyle homojen bir dağılımın olmasını isterim. Çok sık olmasına gerek yok, doğal dursun yeter.

saç ekimi yaptırınca mutlu olucağınıza inanıyormusunuz?

Ekim sonuçlarına göre mutlu olup olmayacağımız değişir. Başarılı bir ekim sonunda kimse mutsuz olmaz sanırım

saç ekimi ile ilgili korkularınız nedir?

1 Donör bölgede aşırı tahribat,
2 Ekim yapılan yerlerdeki mevcut saçların dökülmesi,
3 Ekilen saçların dökülmesi veya hiç çıkmaması

tekrar saçlarınıza kavuşsanız sizde nasıl olumlu etkiler yaratır bu durum ?

Elbette, en başta soğuk havalarda, güneşli günlerde doğal bir korumam olacak. Şapka bere takmayı sevmeyen biri için büyük bir mutluluk bu. 27'li yaşlara kadar saçına fön çeken biri olarak, tekrar saçlarıma kavuşmak harika olurdu.
Life Hair 4300 Greft: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12182.0

Şampuan:

Prozinc Plus

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Sene 2010 üniversitedeyim saçlarım zayıflamaya başladı 19 yaşındayım daha sonuçta saç dökülmesini kaldıramıyor insan üniversite bitince üst kısmım çok fazla dökülmüştü artık yandaki saçları üste atıyordum. Ailemden yakınlarımdan herkes kestir şu saçlarını falan diyordu çok kötü duruyor diye ama bana göre kel olmaktan daha iyiydi bu durum ama aslında hiçte iyi değilmiş. Her sabah uyandığımda lütfen rüzgar olmasın diye dua ediyordum o derece. Sonra onları spreyle sabitlemeye başladım. Her görüştüğüm konuştuğum insan saçlarıma bakıyordu. En son neredeyse 2 sene evden dışarıya çıkmadım gezmeye sadece işe gidip geliyordum arkadaşlarım arayıp neredesin diye soruyorlardı hep. Sırf saçlarımı kestirmeyim diye askerliği bile erteledim 2 sene, sonra daha fazla erteleyemedim ve   askerlik geldi çattı saçlarımı kendim 3 numara yaptım yanlarını o zamanlar da toppik falan bilmiyorum ne gördüm hemen aldım. Saçlarımı kesip üstte kalan 3 5 tel saça toppik döktüm :) Acemi birliğinde toppiği yanıma almayı unutmuşum ve 20 gün duşa girdim ama toppik gitmesin diye kafamı yıkamadım ne hale geldi o zamanlar bilmiyorum. ;D askerlik bitti eve geldim eskiden saçlarım uçacak diye rüzgardan nefret ederdim şimdi ise toppik uçacak diye ama yinede eski halime göre daha güzeldi. Birde her gören saçlarını mı boyuyorsun diye soruyordu :) renk uyumu tutmuyor pek maalesef. Sosyalleşmiştim biraz daha arkadaşlarla görüşüyordum falan. Askere gitmeden 2 ay önce kız arkadaşım vardı o pek sorun etmiyordu bu durumu ama geldiğimde ilk onunla konuştum saç ektirmek istiyorum diye bıktım artık bu durumdan falan dedi anlıyorum pek rahat değilsin dedi. Bir kaç yer ile konuştum görüştüm hızlı bir kararla ektirdim. Şuan daha çıkış aşamasındayım ama çok rahatım her sabah saatlerce toppik ile uğraşmak yok. Rüzgar esiyormuş derdim yok en rahatsız olduğum konu buydu. Kimse saçlarıma dik dik bakmıyor artık insanlarla daha rahat iletişim kurabiliyorum. Birde ekilenler güzel çıkarsa özgüven patlaması yaşarım ben  :D :D :D Valla içimi döktüm çok iyi geldi bu aslında çok daha uzun yazabilirim ama sıkmayayım kimseyi. :)

hepimiZin sorunları birbirine benzer malesef bu durum öz güveni etkilediği için saçı sökülmemiş insanlara çok saçma ama bize göre çok normal şeyler yaptırabiliyor bu sayfada istediğin kadar yazıp içini dökebilirsin kimseyi sıkmaz blakis ortak sorunumuz olan saç belasını konusarak anlatarak kendimizi daha iyi hissetmemize neden olur diyeceksi sen kurtuldun hala ne derdin var:) insan bikere bunları yaşayınca içinde hep kalıyor o hisler:)
Global Moderator

alicanytkc

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları

hepimiZin sorunları birbirine benzer malesef bu durum öz güveni etkilediği için saçı sökülmemiş insanlara çok saçma ama bize göre çok normal şeyler yaptırabiliyor bu sayfada istediğin kadar yazıp içini dökebilirsin kimseyi sıkmaz blakis ortak sorunumuz olan saç belasını konusarak anlatarak kendimizi daha iyi hissetmemize neden olur diyeceksi sen kurtuldun hala ne derdin var:) insan bikere bunları yaşayınca içinde hep kalıyor o hisler:)

O yaşanan günleri unutmak mümkün değil :) ama artık yaşamayacağını bilmek daha güzel bir his :)

Mrprince

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Geçenlerde aynaya bakarken arkandaki başka bir aynadadan o şımşırlak kafayı görünce ulan dedim bu kellik ne beter bir şey karşıdan bakınca hadi İdare eder ama arkadan daha betermiş yaw çok sefil bir görüntü.
Onu bunu bilmemde psikolojiyi falan bu kellik ciddi estetik bir sorun hem saçın olmayacak hemde yakışıklı görüneceksin çok zor iş yahu..

snowbeyaz

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ben de dökülüyüm bari kimseye dökülemiyoruz.
4 erkek kardeşiz ben 3.yüm onlarda saçlar fırça gibi çok şükür. Onlara böyle anlatamam Canlarını sıkmak istemem.
Hayatımdaki bütün olumsuzlukları buna yordum hep. Gıptayla bakıyorum insanların saçına.

1.5 yıl önce kız arkadaşımdan ayrıldım kızın dizine kapancam başlarım gruruna diosun ama aynaya bakıyorum senin tipini s...... kim napsın lan seni duosun. İradeli bi insanın diyete girerim istediğim kiloya gelmeden şeker sürmem ağzıma. Ama hep bi eksiksin işte.

Eyw. Bro.

Forumu az çok biliyorum ama saç ekimi hiç rivayet gibi benim için. Sonra Koray Erdoğan ekimlerini araştırdım falan hoşuma gitti baya kredi falan çözerim dedim. Euro uçtu zor falan derken Zekeriya kul olsun dedim yine aşıo ama işler rast gitmedi baz geçtim.

işleri toparladık yazın inş. halletcez.
proscar unutkanlık yaptı ama bi kızı unutamıyoruz.d.d

hahaha çok hoşuma gitti yaa :))

“ finas unutkanlık yaptı ama bir kızı unutamıyoruz”

Demekki aşk acısının çareside finasterid :) hocam inşallah dilediğin ekimi yaptırırsın en kısa zamanda.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Geçenlerde aynaya bakarken arkandaki başka bir aynadadan o şımşırlak kafayı görünce ulan dedim bu kellik ne beter bir şey karşıdan bakınca hadi İdare eder ama arkadan daha betermiş yaw çok sefil bir görüntü.
Onu bunu bilmemde psikolojiyi falan bu kellik ciddi estetik bir sorun hem saçın olmayacak hemde yakışıklı görüneceksin çok zor iş yahu..

Kel olup yakışıklı olanlarada allah nasıl bir tip vermişşe çok sanslılar haklısın :)
Global Moderator

snowbeyaz

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ben ağlıcam galiba  ;D
Bence keller tarikati kuralım .d.d

Yada saçları kazıtalım hepimiz Hitman gibi takılalım .d  Siyah takım falan.
Tüm çalışmalarımız bütün insanları kel yapmak üstüne olsun.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Türkiye de maalesef kellik bir kusur olarak görülüyor.Bir teyze saçına bakıyor vah yavrum saçları neden döktün diyor.Kız beğeniyorsun,ailesi arkadaşları kel o çocuk napcan onu diyo.Birisi seni tarif ederken o kel var ya diyor.Yani bunlar ister istemez kompleksli yapıyor insanı.

Aynen Adının bir önemi yok üzerinde kırmızı bi tşört var ise kimse şuuu kırmızı tşörtlü demez şu kel der ama saçın var ise kırmızı tşörtlü der:(
Global Moderator

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?

Görünüş olarak; düzenli dökülmemesi can sıkıcı. Saçımın önümde C harfi oluştu resmen. Yani dökülüyorsan eşit bir şekilde dökül kardeşim. Bunun dışında çok fazla görüntü yönünden şikayetim yok. Hatta bir an önce dökülse de C harfinden kurtulsam  diye bakıyorum. Sağlığa etkileri olarak; benim gibi beyaz tenli biri yazın şapkasız güneş altında dolaşıyorsa vay haline. Kışın da soğuğu epey hissediyorsunuz. Bu da görünüşten ziyade daha çok canımı sıkıyor.

saç ekiminden beklentiniz nedir ?

Saç ektirecek olsam görünüş itibariyle homojen bir dağılımın olmasını isterim. Çok sık olmasına gerek yok, doğal dursun yeter.

saç ekimi yaptırınca mutlu olucağınıza inanıyormusunuz?

Ekim sonuçlarına göre mutlu olup olmayacağımız değişir. Başarılı bir ekim sonunda kimse mutsuz olmaz sanırım

saç ekimi ile ilgili korkularınız nedir?

1 Donör bölgede aşırı tahribat,
2 Ekim yapılan yerlerdeki mevcut saçların dökülmesi,
3 Ekilen saçların dökülmesi veya hiç çıkmaması

tekrar saçlarınıza kavuşsanız sizde nasıl olumlu etkiler yaratır bu durum ?

Elbette, en başta soğuk havalarda, güneşli günlerde doğal bir korumam olacak. Şapka bere takmayı sevmeyen biri için büyük bir mutluluk bu. 27'li yaşlara kadar saçına fön çeken biri olarak, tekrar saçlarıma kavuşmak harika olurdu.

Emegine sağlık güzel bir yazı aynen bir arkadaş yazmıstı elimi attıgımda saçlarım parmak aralarımdan kaysın onları hissetmeyi özledim diye.. aynen öyle
Global Moderator

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar bunların hepsi doğru ama her gün sağlıklı bir kel olduğunuz için şükür edin ,:)
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

MeetYourMaker

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
saç dökülmesinin etkisi kişiden kişiye göre değişiyor. biri 22 yaşında norwood 5 ya da 30 yaşında norwood 6 kalıyor; kazıtıyor ve hayatına devam ediyor. tabii ki hiç etkilenmedim diyen yalan söyler ama cidden bunu kafasına takmayan ve yaşantısına devam eden insanlar var.

saçın kişinin dış görünüşüne olan etkisi yadsınamaz. kendinizle istediğiniz kadar barışık olun, bir şeyleri kanıtlamış olun kısacası "başarılı" bir insan olun, yine de bu durumu kafaya takabilir ve devamında sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. örnek verelim : wayne rooney. bu adam ingiltere'nin son 10 yılına damgasını vurmuş bir futbolcu. başarılı, maddi sıkıntısı hiç yok. tüm dünyanın tanıdığı bir isim. neden saç ektirme gereği duysun? duyuyor ama. ya da elon musk. adam aya mekik fırlatıyor, fırlattığı mekiği geri indiriyor. paypal gibi dünya ekonomisini yeniden şekillendiren bir buluş üretiyor. dahi yani adam. ama gidiyor, saç ektiriyor. çene ameliyatı oluyor. kısacası saç ektirmek bir özgüvensizlik göstergesi değil, alakası yok.

saç dökülmesinin en sıkıcı tarafı, çözüm süreci. burnunuz eğridir, bunu kafaya takarsınız, estetik ameliyat olursunuz ve halledersiniz. dişleriniz şekilsizdir, tel takar düzeltirsiniz. memeniz küçüktür, estetik olur düzeltirsiniz. ameliyattan sonra 1 yıl göğüsün çıkmasını beklemezsiniz. saç öyle değil. öncelikle dökülmeyi engelleyen iki farklı FDA onaylı yöntem var. ikisinin de yan etkileri malum. yaşayanlar bilir. yan etkisini hissetmiyorsanız bile bu sizin bünyeninize etki göstermiyor anlamına gelmiyor. tek anlamanın yolu, ilaca başlamadan önce gidip çok geniş bir kan paneli testine girmek ve sonrasında ilaca devam ederken tekrar bunu uygulamak. sonuçları karşılaştırmak. bunun haricinde, günlük hayatınızda bir "yan etki" görmüyorsanız bu tam olarak bir şey ifade etmiyor. forumlarda 10 yıldır ilacı kullanan ve yan etkisi olmadığını düşünen ancak ilacı bıraktıktan sonra tam olarak nasıl etkilendiğini anlayan sürüyle insan var. kısacası saç dökülmesini engellemek ve geriye çevirmek bir ızdırap. ikinci yöntem de saç ektirmek. bu da ızdırap. en iyi ekim merkezine gitseniz bile, kolay bir süreç değil. ayrıca ekim merkezinden çıktıktan sonra saçlarınıza kavuşmuyorsunuz, yine stresli bir süreç bekliyor. "çıkacak mı" "beklediğim olacak mı" "şok dökülme native saçlara etki edecek mi" kısacası bir sürü dert. ayrıca saç dökülmeniz devam ediyorsa ileride tekrar girmeniz gerekiyor. yani gideyim 50.000TL bastırayım, bu illetden sonsuza kadar kurtulayım deme lüksünüz de yok.

yaşaması, engellemesi, atlatması her şeyiyle dert. kafaya takmıyorsanız ne ala. takıyorsanız geçmiş olsun. çok zamanınızı alıyor ve sizi mutsuz ediyor.

Facebook Twitter Instagram