Gönderen Konu: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?  (Okunma sayısı 133069 defa)

Tuğrul karakas

• Jr. Member
  • **
Dünyanın en kötü şeyi olabilir,etrafımdaki herkesin fırça gibi saçı var ama tipsizler ve benle dalga geçiyorlar ben cevap bile veremiyorum çünkü özgüvenim azaldı değil bitti , buna hiçbişey yapamamak o kadar can acıtıcı bişey ki anlatamam bir derdin var ve çözümü yok, üstelik bu dert benim yüzümden de değil genetik birşey ,ailemi bile sevmemeye başladım insanlarla mecbur kalmadıkça görüşmüyorum zaten,kısacası bittim

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Saçlarımı neden dökülüyor önemli.

Global Moderator

Gençevhamlı

• Jr. Member
  • **
Bence stres yine etkiliyor gibi ama özellikle beyazlatıyor.Kuzenim 17 yaşında babası öldü çocuğun saçı fırça gibi dökülmedi ama beyazlıklar oluştu üzüntüden.

catsiz

• Yeni üye
  • *
Kötü etkiliyor  ;D 15 yaşından beri saçı dökülen birisiyim. Küçüklüğümden beri dış görünüşümle aşırı derecede dalga geçildiği için benim için dış görünüş takıntı haline geldi. İnsan artık düşünmeden duramıyor ve aklında şu sesler yankılanıyor '' saçım dökülüyor, saçım dökülüyor.''. Gençsiniz sonuçta kafanızı yorabilecek şeyler bellidir. Ya aşk meşk işleri, ya okul ya da bu gibi dış görünüş problemleri.
İnsanın öz güveni gerçekten yok oluyor, eğer ki benim gibi dış görünüşünüze çok fazla önem veren biriyseniz. Sosyal hayatınız olumsuz yönde etkileniyor. Eve hapsediyorsunuz kendinizi. Sırf insanların görüp, içlerinden dalga geçmesinden korktuğunuz için. Bu yaşta sosyal olarak birçok şeyi denemek gerekirken yapamıyorsunuz.
Gençsiniz, yaşıtlarınıza bakıyorsunuz hepsinin gayet güzel saçları var, ardından aynaya bakıyorsunuz ve diyorsunuz ki ''tipe bak'' . Gerçekten bunları okurken bazılarınız '' abartma '' diyebilir. Lakin bunları ben her gün, her saniye yaşıyorum. Korkuyorum insanların benimle alay etmesinden. Gerçekten korkuyorum. Dayanamıyorum. Psikolojik olarak bazılarını fazla etkilememiş olabilir bu saç dökülmesi ama benim psikolojimi çok olumsuz yönde etkiledi ve hayat bu salakça sebepten dolayı zindan oldu .Kendi kendimi tüketiyorum farkındayım. Psikologlara gitmedim değil lakin onların dediği şeyler de hiçbir şekilde etkili olmadı üzerimde. Kendimi farklı alanlarda geliştirmeye yöneldim, yine aklımda aynı sesler yankılandı. Yapamadım. Artık diyorum ki acı bir istekle, dökülecekse hepsi gitsin de saçım dökülüyor diye düşünmeyi bırakayım.

Tek çare saç ekimi. Ekonomi de belli. Yalan yok ülkenin maalesef durumu da belli. Her saniye fiyatlar yükseliyor. Ama pek önemi yok. İlla ki en sonunda ektireceğim.
Umarım başım göğe erer.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Kötü etkiliyor  ;D 15 yaşından beri saçı dökülen birisiyim. Küçüklüğümden beri dış görünüşümle aşırı derecede dalga geçildiği için benim için dış görünüş takıntı haline geldi. İnsan artık düşünmeden duramıyor ve aklında şu sesler yankılanıyor '' saçım dökülüyor, saçım dökülüyor.''. Gençsiniz sonuçta kafanızı yorabilecek şeyler bellidir. Ya aşk meşk işleri, ya okul ya da bu gibi dış görünüş problemleri.
İnsanın öz güveni gerçekten yok oluyor, eğer ki benim gibi dış görünüşünüze çok fazla önem veren biriyseniz. Sosyal hayatınız olumsuz yönde etkileniyor. Eve hapsediyorsunuz kendinizi. Sırf insanların görüp, içlerinden dalga geçmesinden korktuğunuz için. Bu yaşta sosyal olarak birçok şeyi denemek gerekirken yapamıyorsunuz.
Gençsiniz, yaşıtlarınıza bakıyorsunuz hepsinin gayet güzel saçları var, ardından aynaya bakıyorsunuz ve diyorsunuz ki ''tipe bak'' . Gerçekten bunları okurken bazılarınız '' abartma '' diyebilir. Lakin bunları ben her gün, her saniye yaşıyorum. Korkuyorum insanların benimle alay etmesinden. Gerçekten korkuyorum. Dayanamıyorum. Psikolojik olarak bazılarını fazla etkilememiş olabilir bu saç dökülmesi ama benim psikolojimi çok olumsuz yönde etkiledi ve hayat bu salakça sebepten dolayı zindan oldu .Kendi kendimi tüketiyorum farkındayım. Psikologlara gitmedim değil lakin onların dediği şeyler de hiçbir şekilde etkili olmadı üzerimde. Kendimi farklı alanlarda geliştirmeye yöneldim, yine aklımda aynı sesler yankılandı. Yapamadım. Artık diyorum ki acı bir istekle, dökülecekse hepsi gitsin de saçım dökülüyor diye düşünmeyi bırakayım.

Tek çare saç ekimi. Ekonomi de belli. Yalan yok ülkenin maalesef durumu da belli. Her saniye fiyatlar yükseliyor. Ama pek önemi yok. İlla ki en sonunda ektireceğim.
Umarım başım göğe erer.

kafana takma gözünde büyütme okadar halledersin kendini hayatını saça bağlama sosyal ol
Global Moderator

explosen

• Hero Member
Bu konuyu saç ekimi konularından bagımsız duygularınızı hissettiklerinizi ve saç kaybından dolayı yaşadığınız (yaşadığımız) sorunları birlikte paylaşmak ve birbirimize piskolojik olarak destek olmak için açtım  içinizden ne geçiyor ne hissediyorsanız paylaşın.

saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?

saç ekiminden beklentiniz nedir ?

saç ekimi yaptırınca mutlu olucağınıza inanıyormusunuz?

saç ekimi ile ilgili korkularınız nedir?

tekrar saçlarınıza kavuşsanız sizde nasıl olumlu etkiler yaratır bu durum ?

konuda doktor ismi merkez adı geçmesin biz bize içimizi dökücez sorunlarımızı paylaşıcaz insanlara anlatamadığımız durumu buraya özgürce yazıcaz..

saç sorunu dışında eklemek istedıgınız sorunlarıda yazabılırsınız .

https://www.youtube.com/v/r8EmhZe1Y6Y

ben bu yüzden iş hayatım dan ortamlarım dan  özgüven yoksunluğuna düştüm birde beyin kanaması ve amelıyat izi eklendi

beklentim seyrek ve açıklık olmaması tabi herşey tam istedimiz gibi olmuyor olanada şükretmek gerekmiş kaza dan sonra daha farkına vardım  bana çok iyi özgüven vericeğini düşünüyorum tabiki başarı bekliyorum saç ekimi ile ilgili tek korkum amelıyat bölgem di ama onuda yaşarak geçmiş bulundum hamdolsun

dhı testestreon genetik herşey yazılıyor ama saç dökülmesinde ilk başlayan arkadaşlar kesinlikle stresten uzak durup buna karşı önlem alsın alan arkadaşım  saçları yerinde kaldı abisi babası kel kendi döökülmesi durdu hemde sadece biozcin gibi şampuanla
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi proscar 5/1 bir kötülüğünü görmedim bu konuda duruşum konudaki gibi https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27709.0

oralminoxidil

• Hero Member
ben bu yüzden iş hayatım dan ortamlarım dan  özgüven yoksunluğuna düştüm birde beyin kanaması ve amelıyat izi eklendi

beklentim seyrek ve açıklık olmaması tabi herşey tam istedimiz gibi olmuyor olanada şükretmek gerekmiş kaza dan sonra daha farkına vardım  bana çok iyi özgüven vericeğini düşünüyorum tabiki başarı bekliyorum saç ekimi ile ilgili tek korkum amelıyat bölgem di ama onuda yaşarak geçmiş bulundum hamdolsun

dhı testestreon genetik herşey yazılıyor ama saç dökülmesinde ilk başlayan arkadaşlar kesinlikle stresten uzak durup buna karşı önlem alsın alan arkadaşım  saçları yerinde kaldı abisi babası kel kendi döökülmesi durdu hemde sadece biozcin gibi şampuanla

şampuanla bitkiyle genetik dökülme durmaz

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

explosen

• Hero Member
şampuanla bitkiyle genetik dökülme durmaz

hocam neyle durur biliyormusunuz hemde ilaç takviyesiz sadece temiz bakım  tek durdurucak şey kişinin aşırı gamsız olması kesin ve nettir olursa sıkıntı olmaz
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi proscar 5/1 bir kötülüğünü görmedim bu konuda duruşum konudaki gibi https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27709.0

oralminoxidil

• Hero Member
hocam neyle durur biliyormusunuz hemde ilaç takviyesiz sadece temiz bakım  tek durdurucak şey kişinin aşırı gamsız olması kesin ve nettir olursa sıkıntı olmaz

istediğin kadar gamsız ol genetiğinde varsa stress sadece hızlandırır , stress güçlü bir etkendir ama asıl sorun olmaya çok uzak.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

HEKTOR

• Hero Member
Dünyam başıma yıkıldı .
Yaşım 20
1-2 yıldır dökülüyor .
Zaten hep saç dökülme korkusu ile büyüdüm .
Baba tarafı kel malesef .
Sorun şu ki yakışıklı da biriyim vücudum yüzüm elin gözüm güzel . 0 numara saç da yakışıyor çünkü kafa şekli iyi de bir ömür boyu nasıl kel yaşanır ?
Ekim için çok para lazım . Koray Erdoğan hayal gibi benim için şu anda .
Bir diğer husus çok fazla dökülmemesi lazım ve donor kuvvetli olması lazım . Su an saçlarım ne kadar dökülür ne kadar ilerler bilemem . Az dökülse de bari hayat gülde bize .

Burak Özçivit gibi saçım vardı . Ne tarak ne de makine giriyordu . İnsan nasıl üzülmesin .

Üniversiteyi daha kazanamadim . Belki de üniversite kazandığımda saçlarım çok seyrek gideceğim . Evlendigim zaman belkide kel olacağım .
Hayattaki tüm enerjimi aldı götürdü

oralminoxidil

• Hero Member
millete dedesinden arsa kalır, 20 tane daire kalır bana kellik geni kalmış

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

keldeğilim

• Full Member
Ben üniversitedeyken saçlarımı uzatarak küt kestirirdim.

Sonrasında uzun süreli bir ilişkimden ayrıldım.

Şehir değişikliği iş hayatı bir yandan yüksek lisans yapmaya çalışırken bir anda saçlarım hızlı bir şekilde dökülmeye başladı.

Yaşlandığımı hissettim, oradan buraya uzatarak tarayarak saçlarımı yapıştırıp açık bölgelerimi saklıyordum.

Gür sakal uzatıp dikkati sakalıma çekmeye başladım.

En son 7 ay önce ekimimi yaptırdım, şimdi sakallarımı kestim, saçımla oraya buraya yatırmak için uğraşmıyorum.

Üniversite yıllarıma dönmüş gibi hissediyorum. :P

tesla1757

• Full Member
Isik herzaman aranan birseydir hocam ne kadar iyi yazmissiniz. Zaten estetiklerin asil amaci da kendi ozguveni oldugu burda yatiyor kimse mutsuz kendini sevmeyen biriyle birlikte olmak istemez, arkadaslari da dahil.

Bu kadindan kadina degisiyor. Ben ekim yaptirdiktan sonra bazi kizlar eski halin de cok guzeldi dedi ama bunun nezaket oldugunu dusunuyorum. Bircok kiz arkadasim da iyi ki yaptirmissin diyor.

Bazi kadinlar daha cok statuye ve erkegin ona neler sunabilecegiyle daha cok ilgileniyor. Bunun icinde ondan yapabilecegi cocuga sunacağı artılar da var. Iste oyle force sahibi bir isiniz/adiniz varsa o zaman dunyanin en kel adami olsaniz da bircok kadinin radarindasiniz.

Ama ortalama bir statuye sahipseniz bu siz de inanilmaz kuvvetli bir ozguven yaratmadigi gibi ustune bir de kellik eklenince iyice kadinlarin radarinin disinda kaliyorsunuz.

Butun bunlari yazmama ragmen aslinda isin tum sirri ic ozguven. Işık her zaman aranan şeydir sizde eğer ışıldarsanız, kendinize bir aura yaratırsanız ve hicbir ortamda saçın çok fazla önemi kalmaz.

Ama iste bazen o aura'yi yaratmak icin aynada kendinizi sacli gormeye ihtiyaciniz olabiliyor.

En azindan benim oyle.

Ça?r? Dikici

• Yeni üye
  • *
çirkinlik hissi veriyor olunmasa bile

Nationalkey

• Yeni üye
  • *
Özgüven kaybı sorunu çok fazla oluyor. Yaşınızdan büyük hissettiriyor. Girişkenliği minimum düzeye çekiyor. Yaşıtlarınız size ABİ diyebiliyor :D Bazen kendinizi olduğundan daha olgun göstermeye başlıyorsunuz aslında öyle değilsinizdir fakat durum buna itiyor. Saçı olmayan birinden bahsedilirken kıyas modeli oluyorsunuz. Fakat güzel haber saç ektirdikten sonra hepsi geride kalıyor :D

Facebook Twitter Instagram