Gönderen Konu: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?  (Okunma sayısı 133081 defa)

prometeus

• Jr. Member
  • **
tabiki kötü bir durum yavaş yavaş tükeniyormuş gibi geliyor, yaşamayan bilemez ama yinede bir çıkış yolunun olduğunu bilmek umut veriyor.

Kelbiradam24

• Jr. Member
  • **
Sıradan biriyseniz malesef hayatı sizin üstünüze yıkan bir durum. Hele birde kız arkadaş ortamınız falan yoksa şansınızı çok ama çok azaltan bir durum. Dışarıda ya da ilk görüşte etkilenme olayında biz seyrek saçlı ve kel arkadaşların malesef şansı yok. Geçen ay bir düğündeydim bir kız gördüm pistte oynuyor çok ama çok beğendim tabiri caizse aşık oldum. Şansa bak en son dönüyoruz araba park alanında arabası da bizim arabanın arkasında. Galiba annesi babasını bekliyor. Ulan dedim eski 20 yaşındaki halim olacaktı şu saçlarım olacaktı gider sohbet ederdim. Lanet olsun dedim yine yumruğumu sıktım yine dişimi sıktım ve tahmin ettiğiniz gibi arabama binip oradan uzaklaştım. Bu işin bir garip tarafı da ben babadan kaynaklı kel değilim. Kellik annemden geliyor kadınlardan böyle uzaklaşmama sebebiyet aslında bana en yakın başka bir kadın. Hayat ne garip böyle.
Uzdun reis.Ben de ayni durumlari yasiyorum.Daha yasim 24 ustelik.Bari 30 a kadar dayansa idi saçlar bu kadar kendimi izole etmezdim hayattan.Kaderde yasamak varsa kaçış yok.Ama her sey zamaninda guzel.Genclik yillarinin yasamadan bitmesini gormek uzucu.Sonrasinda gelen huzur yada mutlulukta insani fazla tatmin etmiyor.En kotu hastaligimiz bu olsun.Artik boyle avutalim kendimizi.

ENO7

• Full Member
Saçsız olmak tamamen özgüveni bitiryor çünkü artık kelsin  kel olana kim bakar
Saçım varken Full gezerdim eglenirdim gözüm kızları görmezdi onlar beni görüp sohbet ederlerdi    :)

Oskeee

• Jr. Member
  • **
Bir kadın olarak erkeklerinkinden yirmi kat elli kat daha zor bir süreçten geçtiğimizi düşünüyorum üstelik kadınların erkeklerdeki kelliği sizin sandığınız kadar itici vs bulduklarını da düşünmüyorum

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Bir kadın olarak erkeklerinkinden yirmi kat elli kat daha zor bir süreçten geçtiğimizi düşünüyorum üstelik kadınların erkeklerdeki kelliği sizin sandığınız kadar itici vs bulduklarını da düşünmüyorum

Çok haklısınız kadınlar için gerçekten çekilmez
Global Moderator

TheSaint

• Sr. Member

Bu kadindan kadina degisiyor. Ben ekim yaptirdiktan sonra bazi kizlar eski halin de cok guzeldi dedi ama bunun nezaket oldugunu dusunuyorum. Bircok kiz arkadasim da iyi ki yaptirmissin diyor.

Bazi kadinlar daha cok statuye ve erkegin ona neler sunabilecegiyle daha cok ilgileniyor. Bunun icinde ondan yapabilecegi cocuga sunacağı artılar da var. Iste oyle force sahibi bir isiniz/adiniz varsa o zaman dunyanin en kel adami olsaniz da bircok kadinin radarindasiniz.

Ama ortalama bir statuye sahipseniz bu siz de inanilmaz kuvvetli bir ozguven yaratmadigi gibi ustune bir de kellik eklenince iyice kadinlarin radarinin disinda kaliyorsunuz.

Butun bunlari yazmama ragmen aslinda isin tum sirri ic ozguven. Işık her zaman aranan şeydir sizde eğer ışıldarsanız, kendinize bir aura yaratırsanız ve hicbir ortamda saçın çok fazla önemi kalmaz.

Ama iste bazen o aura'yi yaratmak icin aynada kendinizi sacli gormeye ihtiyaciniz olabiliyor.

En azindan benim oyle.

murat1991

• Yeni üye
  • *
Hayatta en çok sevdiğim şey spor , doğuştan sağ göğüs omuz ve kanat yamuklugu kemik ve kas eksikliği var, fitness çok sevmeme rağmen belli seviyenin üstüne çıkmıyorum çünkü sol tarafım büyürken sag tarafım sabit kalıyor kas yok orada, 18 Li yaşlarda çok taktim suan 25 yaşındayım inanır misiniz gram üzmüyor beni bu durum suan . Şimdide 25 yaşında kelli yaşıyorum bugün ağladım ciddi ciddi , saçım benim herseyimde , ve eskisi gibi saçlarımı yapıp bara cafeye kız ortaminda piclik yapmaya çıkamıyorum , o aynada saçını tam istediğin gibi yaparsın ya dışarı çıkmadan önce o hazzı o kadar çok özledim ki , ben buna ağladım ve bunu kabullenmem gerektiğine ağladım . Buradan diyeceğim şu doğuştan gelen bir sorunu insan kabulleniyor çünkü ben normalini yanı daha iyisini yaşamadım . Ancak ben elimde olan bir şeyi kayipettim. O zamanın da aldığım hazzı kaybettim buna nasıl alışacağım hiç bilmiyorum

murat1991

• Yeni üye
  • *
Ama asosyal olmaya gerek yok. Yanı bir erkek arkadaş senin saçın seyrek diye olumsuz yaklasmicakki. Her görüşünüze katılıyorum ama eve kapanan asosyallesen arkadaşlar sacmalamayin lütfen . Saçın tek kötü yanı çekiciliğiniz azalır Buda karşı cinsdeki beğendiniz kızla alakalı olan durum eve kapanmanın Asosyal olmanın bu konu ile alakası yok .

Kel herif

• Yeni üye
  • *
Kesinlikle olumsuz etkiliyordu. Sosyal yaşantımda özgüven eksikliği yaşadığım çok zamanlar oldu.  Bu dönemde iyi de bir ilişkim oldu kısmetse yakın zamanda evleneceğiz benim onu onun beni çok sevdiğinden eminim fakat bu özgüven kaybını zaman zaman yıkamadım. Kız arkadaşım ekim yaptırmamı istemiyordu bu durumun bana çok yakıştıgını söylediği zamanlar bile oldu ama bi orta yolunu bulduk sonunda ve geçen pazartesi işlem yaptırdım. Şimdi durumun ilerleyen zamanlarda daha iyiye gideceğini ve özgüvenimi geri kazanacağımı hissediyorum.

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
Başına gelmeyen anlamaz. Ne kadar abi kıl da keramet olsa filan muhabbetlerini geçmek lazım. Vurdur kafayı sıfıra sakal bırak demekle de olmuyor çünkü kısa saç ( 1 2 3 ) çok az erkeğe yakışıyor. 
Ben bir ara protez saç yaptırmayı bile düşündüm ama Türkiye'de herşeyde olduğu gibi hem pahalı hemde natural yapanların az olması ile vazgeçtim. Sonuçta 15 günde sürekli bakım sürekli maddiyat sürekli gider.

Şimdi kafaya koydum sakal bölgem kuvvetli ense bölgede orta durumda sayılır. İki alandan da alidircam. Az bir saçım olsa bile toppik filan kapatirim şekil verebilirim.

Doğa erkeğe sakal ve kıl vermis ki yüzündeki kusurları gizyelebilsin. Kadınlarinda makyaj yapması gibi.
Hocam bu modeli deneyebilirsiniz
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

Leonidas

• Hero Member
Baştan sona okudum , yaşadıklarını yazan her arkadaş sanki benim yaşadıklarımdan bir kesit paylaşmış.. ben de yazmak istedim.

17-18 yaşlarında başladı saç dökülmem.
20-21 yaşlarına kadar inanılmaz bir açıklığa ulaştı.
20-21 yaşına Kadar bir şekilde idare ettim , saçları uzatarak kamufle ettim , son dönemler de bu da başarılı olmadı ve toppik tarzı spreyler kullanmaya başladım.

İlk başta hafif şakaklar gitti , ardından çok agresif şekilde tepe yani vertex gitti, ardından şakaklar dökülmeye devam etti ve inanılmaz kötü bi görüntü oluştu.

Uzun bi süre sosyal hayatımı sıfırladım. Öncesinde inanılmaz hareketli bi hayatım vardı.
Tatiller , gece hayatı vs gırla.
Övünmek olarak görmeyin lütfen o amaçla söylemiyorum ama her gün farklı bi kız oluyodu hayatımda 21 yaşına kadar.
Sonrasında açıklığı kapatamamaya başladım ve bu durum inanılmaz bir özgüven sarstı.
Davranışlarım değişti.
Laf yapan ağzım yapamamaya başladı.

Sonrasında 1-2 sene boyu bu şekilde soyutladım kendimi gerek arkadaş ortamı gerek gece hayatı.
Arkadaşlar çağırıyorlardı ama bir bahane bulup gitmiyodum, arkadaşlar alınıyolardı artık ama gidemiyordum.

Zaten büyük gösteren biriyim bide kel kalınca 7-8 yaş daha yaşlı görünüyordum.
Yanım da ki babyface arkadaşlarımın yanlarında bu durum çok daha can sıkıyordu.

1-2 sene dediğim gibi böyle uzak durdum ortamlar dan.
Sonrasında protez kullanmaya başladım.
Protez güzel görüntü sağladı ama insanın kendinin olmaması durumu çok kötü ayrıca bazı insanlar direk anlıyor , anlamayanlar ise saçında bişe var diyor.
Yani tam olarak anlamasalar da kafanda bişe varmış gibi bakıyorlar.

Gel gelelim bundan da vaz geçtim kısa süre sonra bıraktım kullanmayı zaten yıprandı baya protez saç.

En sonunda ektirdim bakalım 1 yıllık süreç bitimi ne olacak.

Gençevhamlı

• Jr. Member
  • **
Bence takıp takmama meselesi gençler bir tanıdığım var boy 167 kel sürekli kızlarla felan takılıyor adam hiç umursamıyo keyfinde 28 yaşında.
Edit:
Baştan sona okudum , yaşadıklarını yazan her arkadaş sanki benim yaşadıklarımdan bir kesit paylaşmış.. ben de yazmak istedim.

17-18 yaşlarında başladı saç dökülmem.
20-21 yaşlarına kadar inanılmaz bir açıklığa ulaştı.
20-21 yaşına Kadar bir şekilde idare ettim , saçları uzatarak kamufle ettim , son dönemler de bu da başarılı olmadı ve toppik tarzı spreyler kullanmaya başladım.

İlk başta hafif şakaklar gitti , ardından çok agresif şekilde tepe yani vertex gitti, ardından şakaklar dökülmeye devam etti ve inanılmaz kötü bi görüntü oluştu.

Uzun bi süre sosyal hayatımı sıfırladım. Öncesinde inanılmaz hareketli bi hayatım vardı.
Tatiller , gece hayatı vs gırla.
Övünmek olarak görmeyin lütfen o amaçla söylemiyorum ama her gün farklı bi kız oluyodu hayatımda 21 yaşına kadar.
Sonrasında açıklığı kapatamamaya başladım ve bu durum inanılmaz bir özgüven sarstı.
Davranışlarım değişti.
Laf yapan ağzım yapamamaya başladı.

Sonrasında 1-2 sene boyu bu şekilde soyutladım kendimi gerek arkadaş ortamı gerek gece hayatı.
Arkadaşlar çağırıyorlardı ama bir bahane bulup gitmiyodum, arkadaşlar alınıyolardı artık ama gidemiyordum.

Zaten büyük gösteren biriyim bide kel kalınca 7-8 yaş daha yaşlı görünüyordum.
Yanım da ki babyface arkadaşlarımın yanlarında bu durum çok daha can sıkıyordu.

1-2 sene dediğim gibi böyle uzak durdum ortamlar dan.
Sonrasında protez kullanmaya başladım.
Protez güzel görüntü sağladı ama insanın kendinin olmaması durumu çok kötü ayrıca bazı insanlar direk anlıyor , anlamayanlar ise saçında bişe var diyor.
Yani tam olarak anlamasalar da kafanda bişe varmış gibi bakıyorlar.

Gel gelelim bundan da vaz geçtim kısa süre sonra bıraktım kullanmayı zaten yıprandı baya protez saç.

En sonunda ektirdim bakalım 1 yıllık süreç bitimi ne olacak.

Hocam bide o yaşa kadar hiç kızla konuşmayanda var yani bence şükretmelisin.30 yaşında kız eline değmemiş saçlı adamlar tanıyorum ben
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2020, 00:01:31 Gönderen: Gençevhamlı »

Leonidas

• Hero Member
Bence takıp takmama meselesi gençler bir tanıdığım var boy 167 kel sürekli kızlarla felan takılıyor adam hiç umursamıyo keyfinde 28 yaşında.
Edit:Hocam bide o yaşa kadar hiç kızla konuşmayanda var yani bence şükretmelisin.30 yaşında kız eline değmemiş saçlı adamlar tanıyorum ben

ben kız kısmını sadece olayı açıklama anlamında söyledim hocam.
asıl mesele inan bana kız değil. mesele şu, benle aynı yaşıt arkadaşlarımın saçları film aktörü gibi.
oysa ki benim saçlarım 4-5 sene önce onlarınkinden bile kat kat güzelken işu an öyle bir hal aldı ki , bizi yan yana görenler arkadaş değil de abi kardeş sanarlar. baba oğul diyip abartmak istemiyorum. ama abi kardeş sanarlar kesin. abi derken de bir iki yaş değil şöyle bi 10-15 yaş daha büyük duruyorum eski halime göre.
mesele gerçekten kız olayı değil, insanın kendini beğenmesi en önemlisi bu.
yoksa benim kendi ortamımdan ziyade arkadaşlarımın da ortamı baya iyidir.
sık sık çağırıyorlar mesela kızlarla ortam kurup. ne yalan söylesem de gitmesem diye yalan üretmeye çalışıyorum :)
dediğim gibi önce ben kendimi beğenmeliyim ki bir ortamda rahat edeyim.

Gençevhamlı

• Jr. Member
  • **
ben kız kısmını sadece olayı açıklama anlamında söyledim hocam.
asıl mesele inan bana kız değil. mesele şu, benle aynı yaşıt arkadaşlarımın saçları film aktörü gibi.
oysa ki benim saçlarım 4-5 sene önce onlarınkinden bile kat kat güzelken işu an öyle bir hal aldı ki , bizi yan yana görenler arkadaş değil de abi kardeş sanarlar. baba oğul diyip abartmak istemiyorum. ama abi kardeş sanarlar kesin. abi derken de bir iki yaş değil şöyle bi 10-15 yaş daha büyük duruyorum eski halime göre.
mesele gerçekten kız olayı değil, insanın kendini beğenmesi en önemlisi bu.
yoksa benim kendi ortamımdan ziyade arkadaşlarımın da ortamı baya iyidir.
sık sık çağırıyorlar mesela kızlarla ortam kurup. ne yalan söylesem de gitmesem diye yalan üretmeye çalışıyorum :)
dediğim gibi önce ben kendimi beğenmeliyim ki bir ortamda rahat edeyim.
Öyle reis ama naparsın anne babaya sormak lazım.Ama bence çoğu kişinin saçı iyi değil ben hukuk fakültesinde okuyorum yaş ortalaması 20.Çoğu kişininki daha şimdiden güçsüzleşmiş minyatürleşmiş yani üzülme senin yanındakilerin saçı iyidir.

Facebook Twitter Instagram