Gönderen Konu: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?  (Okunma sayısı 133086 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Sayın hintell üstadım ve değerli forum üyeleri; konuları,tecrübeleri vaktim oldukça okuyorum,burada çok yeniyim.30 yaşındayım bu saç olayı inanın benim hayatıma da kabus gibi çöktü.Abartmıyorum insanın duruşu bile değişiyor. Özgüvenimi aşırı derecede sarstı ve bende bir vaka haline gelmeye başladı önümüzdeki aylarda ekim yaptırmayı düşünüyorum,sonuçlardan edindiğim izlenimlere göre bu iş ASMED Koray Erdoğan'da bitmiş,ancak Koray hocaya ekim yaptırmaya durumum müsait değil.Bu yüzden diğer alternatifleri de araştırıyorum.Söylemeden geçemeyeceğim verteks bölgeme tabiri caizse takık durumdayım  eğer sizler için sakıncası yoksa burada resimlerimi paylaşıp değerli görüşlerinizi almak isterim.

Ana sayfa da her konu için ilgili alt başlıklar var, bu başlıklardan merak ettiğiniz tüm sorular için konu açabilirsiniz. Forum zaten aile ortamı gibi herkes elinden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Siz yine de konunuzu açtıktan sonra forumda yapılan ekimleri inceleyin derim. Gerçekten ekim öncesi insana çok artısı oluyor.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

hiçkimse

• Yeni üye
  • *
Ana sayfa da her konu için ilgili alt başlıklar var, bu başlıklardan merak ettiğiniz tüm sorular için konu açabilirsiniz. Forum zaten aile ortamı gibi herkes elinden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Siz yine de konunuzu açtıktan sonra forumda yapılan ekimleri inceleyin derim. Gerçekten ekim öncesi insana çok artısı oluyor.

Hocam teşekkür ederim cevabınız için anladığım kadarıyla saç ekim merkezlerinin hepsi benzer işler yapıyorlar ancak gözlemlerime göre saç tipine ve kafa yapısına göre doğru greft sayısını belirleyip kanalları ona göre açabilmek,hijyen ve bizim gibi hassas olan hastalarla empati kurabilip ilgili olan merkezler diğerlerinden ayrılıyor fiyatta ona göre değişiyor tabi ki.

onizuka eikichi

• Hero Member
Hocam teşekkür ederim cevabınız için anladığım kadarıyla saç ekim merkezlerinin hepsi benzer işler yapıyorlar ancak gözlemlerime göre saç tipine ve kafa yapısına göre doğru greft sayısını belirleyip kanalları ona göre açabilmek,hijyen ve bizim gibi hassas olan hastalarla empati kurabilip ilgili olan merkezler diğerlerinden ayrılıyor fiyatta ona göre değişiyor tabi ki.

Evet saç ekimi; kişinin dönor alanından alınan dokuyu, saçsız olan bölgeye kanallar açarak transfer edilme işlemidir. Ancak saç kökü yani greft alımında kullanılan teknikler, kanal açma işlemindeki teknikler bunlar hep farklılık gösterdiği için ücretler farklılık gösterebiliyor. Sizin bunları daha net anlayabilmeniz için de öncelikle kendiniz araştırmalısınız. İşin birde medikal tedavi kısmı da var tabi. Tüm bu bilinmeyen konular için forum adeta bilgi deposu. Olası başarısız bir ekimde keşke dememek için kendiniz araştırarak bilinçli bir şekilde karar vermeniz daha doğru olacaktır.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

hiçkimse

• Yeni üye
  • *
Evet saç ekimi; kişinin dönor alanından alınan dokuyu, saçsız olan bölgeye kanallar açarak transfer edilme işlemidir. Ancak saç kökü yani greft alımında kullanılan teknikler, kanal açma işlemindeki teknikler bunlar hep farklılık gösterdiği için ücretler farklılık gösterebiliyor. Sizin bunları daha net anlayabilmeniz için de öncelikle kendiniz araştırmalısınız. İşin birde medikal tedavi kısmı da var tabi. Tüm bu bilinmeyen konular için forum adeta bilgi deposu. Olası başarısız bir ekimde keşke dememek için kendiniz araştırarak bilinçli bir şekilde karar vermeniz daha doğru olacaktır.

Tekrardan teşekkür ederim ilginiz için forumu her gün takip etmeye devam edeceğim,kafama takılan sorular olduğunda sizlerden de yardımlarınızı rica edeceğim.

onizuka eikichi

• Hero Member
Tekrardan teşekkür ederim ilginiz için forumu her gün takip etmeye devam edeceğim,kafama takılan sorular olduğunda sizlerden de yardımlarınızı rica edeceğim.

Rica ederim. Forum da herkes dayanışma içerisinde zaten merak ettiğiniz soruları danışabilirsiniz...

Henzo

• Yeni üye
  • *
Yaşım 19 . Eskiden öyle bir saçım vardı ki duşta dibine şu girmezdi makine tarak kesmezdi . Çok kalın ve gurdu . Ve saçlarımı aşırı derecede seviyordum . En sevdiğim şeyden vurdu beni . Baba tarafi kel bizim malesef beni de etkiledi . Hayat enerjimi alıyor beni mutsuz ve önemsiz birisi gibi hissetmeye başlattırdi . Saç ekimi yapsan da eskisi gibi olmuyor çok iyi ekim yerleri çok pahalı . Sanırım 2-3 yıla kel olurum . Avantajlı yani kafa şekli güzel tamamen 0 numara yakışıyor ama kimse kel kalmak istemez . İnsanlar da çok acımasız . Oo saçları döktün , saçlar gitti birde garip garip bakmaları . Neyse başa gelen çekilir böyle mutsuz yaşayalım 

legorn

• Full Member
Ynt: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?
« Yanıtla #171 : 01 Haziran 2020, 09:47:43 »
Bir abi var kellik adama o kadar yakışıyor ki saçlar seyrek olmasa bende kısa saç takilacam yüzümüz gözümüz açılıyor ama seyrek olunca tirt tâbi

erenbulut

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #172 : 17 Haziran 2020, 14:40:34 »
Herkese merhaba forumda daha yeniyim 7 mayısta saç ekimi yaptırdım aynı gün eczaneye gittiğimde eczane sahibi saçsızlıkla ilgili bir probleminiz varsa ekim yaptırmakla iyi yapmışsınız gibisinden söz söylemişti ben de; bizim saçsızlıkla ilgili bir problemimiz yok ama bizi görenlerin bir problem var demiştim.
Maalesef olay bundan ibaret...

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #173 : 17 Haziran 2020, 15:01:52 »
Herkese merhaba forumda daha yeniyim 7 mayısta saç ekimi yaptırdım aynı gün eczaneye gittiğimde eczane sahibi saçsızlıkla ilgili bir probleminiz varsa ekim yaptırmakla iyi yapmışsınız gibisinden söz söylemişti ben de; bizim saçsızlıkla ilgili bir problemimiz yok ama bizi görenlerin bir problem var demiştim.
Maalesef olay bundan ibaret...

"saçsızlıkla ilgili bir probleminiz varsa ekim yaptırmakla iyi yapmışsınız" :D :D :D

Benim ki hobi amaçlı ekim deseydiniz :D

Gençevhamlı

• Jr. Member
  • **
Millet bence fazla takmissiniz.Sacli olunca bradd pıt olacak sanıyorsunuz.Sac bı yere kadar etkiler önemli olan tipiniz tip olmadıktan sonra önemi yok.Bu dünyada ise para ve kariyeriniz önemli alın bakalım 10k maaş ve kariyer kızlar nasıl geliyor?Benim dayım 50 yaşında saçı full hiç dökülmedi hiç beyazlık yok sürekli bir kadınla ömrünü geçirdi valla sizi anlamıyorum.Tamam üzücü ama bir yere kadar abartmaya gerek yok.

Kerimm34

• Hero Member
Millet bence fazla takmissiniz.Sacli olunca bradd pıt olacak sanıyorsunuz.Sac bı yere kadar etkiler önemli olan tipiniz tip olmadıktan sonra önemi yok.Bu dünyada ise para ve kariyeriniz önemli alın bakalım 10k maaş ve kariyer kızlar nasıl geliyor?Benim dayım 50 yaşında saçı full hiç dökülmedi hiç beyazlık yok sürekli bir kadınla ömrünü geçirdi valla sizi anlamıyorum.Tamam üzücü ama bir yere kadar abartmaya gerek yok.

doğru söylüyorsun ama birazda insanın kendini beğenmesi gerekiyor saç sakal erkeğin makyajı derler o da olmayınca pis oluyor birader ya :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları

her şey para ya da kızlar değil insanın önce mutlu olabilmeyi öğrenmesi gerek melasa her şey den seni idare edecek kadar olması yeterli
philip e. humbert adlı bir psikiyatri profesörü, "insanlara mutlu yaşamın anahtarını 10 kuralda toplayacak olsam, hangi deyişleri seçerdim" diye kapsamlı bir çalışma sonrası bir liste çıkartmış.

*1. kendini tanı* -sokrat
kendi içinde yolculuk yap. günlük tut. kalbin, gönlün, vicdanın ne diyor? neyi öne çıkartıyor? dünyaya bilinçli bakmanın yolu başta bu iç yolculuktan geçiyor.

*2. olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol* - mevlana
dürüst ol, adil ol, hakça düşün. içinden gelen sesin öne çıkardığı değerleri koru. hayatta bir şeyleri korumak için ayakta kalmazsan her şey seni düşürür.

*3. en yukarda aşk var* - aziz paul
sesi müziğe dönüştüren aşktır. aşk olmazsa, sevgi ilişkileri yoksa, ihtimam eksikse hayatın kuru bir daldan farkı kalmaz.

*4. dünyayı hayal gücü döndürür *- albert einstein
yaptığımız her şey hayal kurarak başlar. hayat -herkes için- hayalleri gerçekleştirmek ve yapabileceğinin en iyisi, olabileceğinin en güzeli peşinde gitmektir. bobby kennedy'nin sözü gibi: diğerleri dünyaya bakıyor ve "neden" diye soruyor. ben bambaşka bir dünya düşünüyor ve "neden olmasın" diye soruyorum.

*5. fazla güzellik göz çıkarmaz *- mae west
güzel hayat doya doya yaşanır. mutluluk paylaşılır, hayatı sevme hissi coşkuyla beraber gelir. ruhun müziğinde "haydi bastır, göster kendini" temposu vardır. kibir değil, coşku!

*6. fırsatlar yakalandıkça çoğalır *- sun tzu
başarı cesaret ister, başlangıçtaki cesaret sonradan inanca dönüşür. inanç insanlığa daha iyi hizmet arzusuna dönüştüğünde fırsatlar yelpazesi yukarı bir seviyede tekrar açılır.

*7. ya yap ya yapma. denemek yok! *- yoda (yıldız savaşları)
hayat seri hareket, karar ve kararlılık gerektirir.tereddütte kalanlar geride kalır. hayatın üstüne gitmezseniz hayat sizin üstünüze gelir.

*8. mükemmellik, ekleyecek bir şey kalmadığında değil, alınacak bir şey kalmadığında oluşur - *antoine de st.exupery
hayatınızı basitleştirin. basite indirge, indirge, bir kere daha indirge... o zaman ne kalıyor, ona bak. istekler listenizi kısa tutun. kısa tutun ki fokus edebilesiniz. güneş ışığına büyüteç tutmak gibi, odaklamazsanız hayatı yakamazsınız.

*9. kabiliyet yoksa sanatçı olmaz, ama çalışılmadıkça kabiliyet hiç bir işe yaramaz -* emile zola
ancak akıllı, bilinçli ve odağı şaşmayan çabalar sonrası olası potansiyelin yapabilecekleri gerçekleşir. elması yontmadıkça elinizde sadece bir taş parçası vardır.

*10. hayatı yaşamanın iki yolu var. biri hiçbir şey mucize değilmiş gibi yaşamak... diğeri her şey mucizeymiş gibi yaşamak - *albert einstein.

kural 1: “karşına çıkan kişiler her kimse, doğru kişilerdir. bunun anlamı şudur, hayatımızda kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz. karşımıza çıkan, etrafımızda olan herkesin bir nedeni vardır, ya bizi bir yere götürürler ya da bize bir şey öğretirler.”
kural 2: “yaşanmış olan her ne ise, sadece yaşanabilecek olandır. hiç bir şey, hem de hiç bir şey yaşadığımız şeyi değiştiremezdi. yaşadığımızın içindeki en önemsiz saydığımız ayrıntıyı bile değiştiremeyiz. ‘şöyle yapsaydım, böyle olacaktı’ gibi bir cümle yoktur. hayır, ne yaşandıysa, yaşanması gereken, yaşanabilecek olandır, dersimizi alalım ve ilerleyelim diye. her ne kadar zihnimiz ve egomuz bunu kabul etmek istemese de, hayatımızda karşılaştığımız her olay, mükemmeldir.”
kural 3: “içinde başlangıç yapılan her an, doğru andır. her şey doğru anda başlar, ne erken ne geç. hayatımızda yeni bir şeyler olmasına hazırsak, o da başlamaya hazırdır.”
kural 4: “bitmiş olan bir şey bitmiştir. bu kadar basittir. hayatımızda bir şey sona ererse, bu bizim gelişimimize hizmet eder. bu yüzden serbest bırakmak, gitmesine izin vermek ve elde etmiş olduğun bu tecrübeyle ileriye doğru bakmak daha iyidir.

siz siz olun hayatta küçük şeylerden zevk alıp mutlu olmaya bakın, gün gelip geriye dönüp baktığınızda hayatı büyük ve degerli kılan şeylerin o küçük mutluluklardan ibaret olduğunu anlarsınız

kamp atın, doğaya çıkın, doğayı dinleyin, ağacı ve yeşili koruyup, ayıyı sevin. dinleyin doğayı; akan su, öten saka, bülbül, kanarya, cırcır böceği sesinden, kokan; çiçek ve yeşili hissedin. bir kaç gün ya da hafta organik olun. şehrin kirlilik ve gürültüsünden, karbonmonoksit, karbondioksit, metan, kükürt dioksit, katran ve nitrojen oksitten sıyrılıp bol oksijenli, buram buram toprak kokan, efil efil meltemler esen o doğaya sarılıp uyuyun. sabah bir odun ateşi bağımsızlığında menemen ve çay ile güne merhaba deyin. göreceksin,  o zaman kaybettiğin mutluluğu

kendinize güvenin kendinizi sevin önce siz kendinizi sevin sonra başkaları beğenir ve sever.
karekter olarak güçlü olmayı öğrenin başkalarının hayatını incelemekle vakit kaymetmeyin onların mutlu olduğunu kendinizin mutsuz olduğunu düşünmeyin onların sahip oldukları umrunuzda olmasın

sahip olduğumuz en degerli şey hayat sağlık herkes ile eşitsiniz en değerlisi kendinize sahipsiniz
hiisetmek nefes almak yürümek koşmak bunu dünya da hiç bir şey satın alamaz bunların farkına varın ve kullanın yeteneklerinizi.

gerisi zaten küçük ihtiyaçlar elde edersiniz ya da onlar sizi bulur az ya da çok.

kendinizin sevilmeye ve beğenilmeye değer olduğunu düşünürseniz  beğenilen ve sevilen biri olursunuz.

ama kendinizde eksiklik hissine kapılırsanız bunu herkese hissettirim pasif bir hayat yaşarsınız

saldırın hayata koparın alın içinizde bu güç var duygular ve korkular ya da güvensizlik hissini kaldırın atın hayatınızdan

neyse yoroldum :DX
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2020, 12:01:10 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Ersin Yüksel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #177 : 19 Ağustos 2020, 19:15:50 »
Selamlar saçların tamamen dökülüp kel kaldığın zaman yandın o kadar diyim bildiğin yandın Allah düşmanımın başına vermesin
  • Yaşınız 38
  • Medikal Tedavi minoxidil , avodart , ketoral sampuan , vitamin d3 , Dermaroller

TheSaint

• Sr. Member
« Yanıtla #178 : 27 Ağustos 2020, 12:49:50 »
Ben 25 yaslarinda seyrek, 30 yaslarinda ise bildiginiz kel kaldim. Yani yaklasik 15 sene kel gezdim ve son senelere kadar nerdeyse bunun eksikligini hissetmiyordum. Ta kii Polonya'da basima gelen olaya kadar. (Buraya daha once yazmistim bu hikayeyi o yuzden tekrar yazmayacagim.)

Gecen kasimda saclarimi ektirdim ve simdi kendime bunu daha once neden yaptirmadim diye soruyorum.

Kimse kusura bakmasin ama cok farkediyor. En azindan benim etrafimda. Herseyden otesi kendime olan ozguvenim tavan yapti.

Ahmet28

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #179 : 31 Ağustos 2020, 01:03:04 »
Sıradan biriyseniz malesef hayatı sizin üstünüze yıkan bir durum. Hele birde kız arkadaş ortamınız falan yoksa şansınızı çok ama çok azaltan bir durum. Dışarıda ya da ilk görüşte etkilenme olayında biz seyrek saçlı ve kel arkadaşların malesef şansı yok. Geçen ay bir düğündeydim bir kız gördüm pistte oynuyor çok ama çok beğendim tabiri caizse aşık oldum. Şansa bak en son dönüyoruz araba park alanında arabası da bizim arabanın arkasında. Galiba annesi babasını bekliyor. Ulan dedim eski 20 yaşındaki halim olacaktı şu saçlarım olacaktı gider sohbet ederdim. Lanet olsun dedim yine yumruğumu sıktım yine dişimi sıktım ve tahmin ettiğiniz gibi arabama binip oradan uzaklaştım. Bu işin bir garip tarafı da ben babadan kaynaklı kel değilim. Kellik annemden geliyor kadınlardan böyle uzaklaşmama sebebiyet aslında bana en yakın başka bir kadın. Hayat ne garip böyle.

Facebook Twitter Instagram