Gönderen Konu: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?  (Okunma sayısı 133088 defa)

Komando6336

• Yeni üye
  • *
Ynt: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?
« Yanıtla #151 : 18 Aralık 2019, 17:39:59 »
Kurtulacakmym bundan dayanamyorm

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #152 : 18 Aralık 2019, 18:54:07 »
Delimisin evladım bu kadar büyüttün 22 yaşında paylaş bakalım açık alanı açtığın konuda
Global Moderator

Komando6336

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #153 : 18 Aralık 2019, 19:13:35 »
Abi inan yasaniyor sana bu dedklerm

ostwint

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #154 : 21 Aralık 2019, 00:24:01 »
34 yaşındayım ve bugune kadar hep topik gibi kapatıcılarla ve saçı uzatarak açık yerleri kamufle edecek karmaşık marjinal şekillerle tepedeki kelliği hep sakladım. Hiç bir sevgilim bile bu durumun farkına varmadı. Kafaya takıyorum da eğer biriyle evlenirsem ona hayatının şokunu yaşatmamak için eninde sonunda şapka öne düşüp kel görünmeli ve bunu düşünmek psikolojimi bozuyor açıkçası

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
« Yanıtla #155 : 24 Aralık 2019, 16:50:41 »
Takıntılı bir insan için can sıkıcı özellikle benim gibi bu durumu genç yaşta yaşayan kardeşlerime daha çok üzülüyorum ben 25 imde tanıştım bu illetle 18 inde kel kalmış arkadaşlar gördüm forumda özgüveni ciddi anlamda yerle bir ediyor kellik, fakat bazı kişileri bi nevi olumlu etkilemiş saçlardan gitti bari başka yerden toplayayım diyipte spora başlayan ciddi estetik fiziğe sahip kişiler görüyorum salonda :). Zahmetli masraflı zor bi süreçe girdim sanırım. Şunu anladım saçlarımı fırça gibi gram dökülme olmayan gözleri 0 derece gram bozukluk olmayan fakat bunların nasıl velinimet olduğunun farkında olmayan bir sürü insan var sanki olması gereken zaten bu hiç kaybedilmeyecek özelliklermiş gibi gerçi bende başıma gelene kadar farkında değildim umarım hepimiz bir şekilde tedavi oluruz.
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

keremyl

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #156 : 30 Aralık 2019, 12:41:27 »
25 yaşımdan beri dökülme gözlemlerim hep esgeçerdim banyo yaptıkça saçını bulduğu şampuanla yıkayan adamdım.. Derken tepe de açıklık farkettim ama yine pasgeçtim sıkıntı hissetmedim.. Saç dökülmesini önleyen tedavilere dermatolojiye hep saygısız yaklaştım gerek gençlik gerek hayat şartları derken yaş oldu 30.. Saçımdaki fazlaca açılmanın farkındaydım ve içten içe vertex bölgeme bakmaktan kaçınma refleksi geliştiriyordum :) .. Tarayarak bir şekle sokuyor yüz hatlarıma güvenip özgüveni çok kaybetmeden hayatıma devam ediyordum :) .. Yaş oldu 33.. son 2 senelik süreçte çok fazla bir dökülme yaşadım ve önünü alamadım özel hayatımda yaşadığım sıkıntılı süreçlerin etkisi olduğunu hissetmiyor değildim ama giden gitti bir kere derken alnımın üstündeki beni hiç terketmemiş saç perçemime güvenerek 1 sene saçımı uzatıp arkaya yatırmaya başladım hayat bir süre daha devam etti :)... Ve kader ağlarını ördü geçen ay berbere enseyi topla dedim .. öyle olmaz böyle olur modu klasik berber egosuna ukalalığına kurban giderek saçım kısaldı ve korkunç manzara ortaya çıktı :( .. Son 1 aydır çektiğim üzüntünün tarifi olamaz psikoloğa gittim bana kelliğin erkeklerde bazı hormonları tetikleyerek özgüven kaybı ve üzüntüye yol açtığını ve teknik olarak bir organ kaybı olduğunu ifade etti he ne kadar toplumda saç estetik mevzu gibi algılansa da tıbbi gerçek pek de öyle değil.. Derken üzüntüye dayalı rahatsızlıklar başladı ve iyi bir dermatolog vasıtasıyla saç merkezine baş vurdum.. Dişçi koltuğundan şırıngadan bile korkan ben hiç düşünmeden bıçak altına yattım çevremde soranlara kafamı bile kopartsalar umrumda değil dedim, 10 saat süren operasyon ve işlemin ekim kısmı esnasında anestezi kayıpları ve çektiğim acılara rağmen ameliyatımı oldum ve hiç pişman değilim.. Bundan sonraki en büyük sıkıntım iyileşme ve tutma süreçlerindeki hassasiyetlerim ekilen saçların sağlık durumları tutmaları beslenmeden tutun her türlü tedbire karşı aşırı bir hassasiyet geliştirmiş durumdayım ve buraya üye olup sizlerden zaman zaman bilgi fikir talep ediyorum operasyonun ilk haftasındayım teşekkür ederim..

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #157 : 30 Aralık 2019, 19:59:45 »
Ben psikolojik sorun yaşayan bu işi çok ciddiye alan arkadaşlara psikologa gidin dediğimde zorlarına gidiyor. Özgüven gitti mi hayatta bir çok problemle karşılaşıyorsunuz. Keşke saç dökülmesi en azından 30'lu yaşlarda başlasa, çok erken yaşta yaşanan dökülme gerçekten genlerin acımasızlığı...
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #158 : 30 Aralık 2019, 22:18:53 »
Aynı şekilde saç ektirecek arkadaşların saç ekiminde olumsuz sonuç almanın çokta uzak ihtimal olmadığını bilmeleri kendilerini bu göre hazırlayıp saç ektirmeleri gerek Kalıcı hasarlardan bahsetmiyorum.
Global Moderator

heycorcverseneborc

• Full Member
aylardır takip ediyordum üye oldum ilk mesajım. özellikle 20-28 yaş aralığında ciddi kelleşme yaşayanlar için zor bir durum hepimiz biliyoruz. onlar için daha zor ama çok abartılı yorumlar okudum ( sokağa çıkamıyorum, okula gidemiyorum, herkes bana bakıyor vs..)  bunlara gerek yok. ülkemizde genetik nedenlerle saç dökülmesi oldukça sık görülen bir durum. sokağa çıksanız 10 dakikada her yaştan kel görürsünüz. psikolojik olarak gereğinden fazla yıpratmayın kendinizi. 30 yaş üzeri için ise artık genç olmadığını kabullenmek zor oluyor ben de yaşadım ama gerçek bu. birazcık bile yüzü ve fiziği düzgün olan kel pek çok tanıdığım gayet güzel kızlarla evlendiler.

serkie

• Yeni üye
  • *
Alkol ve sigaram yok. İnanılmaz üzücü bir durum benim için. Genetik olması, saçların önce zayıflaması ve sonra gitmesi çok acı. ;D

secret115

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
 Kelliğin bile değişik tipleri var benim Keşke sizler gibi genetik AGA tipi dökülmem olsaydı. En azından normal karşılanırdı veya ektirirdim.
Saçkıranım ne yaptıysam geçmedi ve ilerledi artık hiç çıkmıyor saçlarımın yarısı yok, yamalı yamalı , yolunmuş tavuk gibi gözüküyorum saçlar biraz uzayınca.
İnsanların tuhaf bakışları arasında eriyorum...
Suistimal edilmeye en musait yer insanın zaaflarıdır.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Kelliğin bile değişik tipleri var benim Keşke sizler gibi genetik AGA tipi dökülmem olsaydı. En azından normal karşılanırdı veya ektirirdim.
Saçkıranım ne yaptıysam geçmedi ve ilerledi artık hiç çıkmıyor saçlarımın yarısı yok, yamalı yamalı , yolunmuş tavuk gibi gözüküyorum saçlar biraz uzayınca.
İnsanların tuhaf bakışları arasında eriyorum...

Kardeşim çok üzüldüm duruma pes etme elbet yenersin bu durumu inşallah
Global Moderator

Kel123

• Hero Member
Her geçen gün açılıyor saçlarım. Şu anda idare edebilecek durumdayım ve her geçen günün keyfini çıkarıyorum, ne zamanki kapatamayacagım seviyeye gelir o zaman ektireceğim

hiçkimse

• Yeni üye
  • *
Sayın hintell üstadım ve değerli forum üyeleri; konuları,tecrübeleri vaktim oldukça okuyorum,burada çok yeniyim.30 yaşındayım bu saç olayı inanın benim hayatıma da kabus gibi çöktü.Abartmıyorum insanın duruşu bile değişiyor. Özgüvenimi aşırı derecede sarstı ve bende bir vaka haline gelmeye başladı önümüzdeki aylarda ekim yaptırmayı düşünüyorum,sonuçlardan edindiğim izlenimlere göre bu iş ASMED Koray Erdoğan'da bitmiş,ancak Koray hocaya ekim yaptırmaya durumum müsait değil.Bu yüzden diğer alternatifleri de araştırıyorum.Söylemeden geçemeyeceğim verteks bölgeme tabiri caizse takık durumdayım  eğer sizler için sakıncası yoksa burada resimlerimi paylaşıp değerli görüşlerinizi almak isterim.

Facebook Twitter Instagram