25 yaşımdan beri dökülme gözlemlerim hep esgeçerdim banyo yaptıkça saçını bulduğu şampuanla yıkayan adamdım.. Derken tepe de açıklık farkettim ama yine pasgeçtim sıkıntı hissetmedim.. Saç dökülmesini önleyen tedavilere dermatolojiye hep saygısız yaklaştım gerek gençlik gerek hayat şartları derken yaş oldu 30.. Saçımdaki fazlaca açılmanın farkındaydım ve içten içe vertex bölgeme bakmaktan kaçınma refleksi geliştiriyordum
.. Tarayarak bir şekle sokuyor yüz hatlarıma güvenip özgüveni çok kaybetmeden hayatıma devam ediyordum
.. Yaş oldu 33.. son 2 senelik süreçte çok fazla bir dökülme yaşadım ve önünü alamadım özel hayatımda yaşadığım sıkıntılı süreçlerin etkisi olduğunu hissetmiyor değildim ama giden gitti bir kere derken alnımın üstündeki beni hiç terketmemiş saç perçemime güvenerek 1 sene saçımı uzatıp arkaya yatırmaya başladım hayat bir süre daha devam etti
... Ve kader ağlarını ördü geçen ay berbere enseyi topla dedim .. öyle olmaz böyle olur modu klasik berber egosuna ukalalığına kurban giderek saçım kısaldı ve korkunç manzara ortaya çıktı
.. Son 1 aydır çektiğim üzüntünün tarifi olamaz psikoloğa gittim bana kelliğin erkeklerde bazı hormonları tetikleyerek özgüven kaybı ve üzüntüye yol açtığını ve teknik olarak bir organ kaybı olduğunu ifade etti he ne kadar toplumda saç estetik mevzu gibi algılansa da tıbbi gerçek pek de öyle değil.. Derken üzüntüye dayalı rahatsızlıklar başladı ve iyi bir dermatolog vasıtasıyla saç merkezine baş vurdum.. Dişçi koltuğundan şırıngadan bile korkan ben hiç düşünmeden bıçak altına yattım çevremde soranlara kafamı bile kopartsalar umrumda değil dedim, 10 saat süren operasyon ve işlemin ekim kısmı esnasında anestezi kayıpları ve çektiğim acılara rağmen ameliyatımı oldum ve hiç pişman değilim.. Bundan sonraki en büyük sıkıntım iyileşme ve tutma süreçlerindeki hassasiyetlerim ekilen saçların sağlık durumları tutmaları beslenmeden tutun her türlü tedbire karşı aşırı bir hassasiyet geliştirmiş durumdayım ve buraya üye olup sizlerden zaman zaman bilgi fikir talep ediyorum operasyonun ilk haftasındayım teşekkür ederim..