Saclari dokulen ama ekim yaptirmamis arkadaslara nacizane bir abi uyarisi, diyeyim (yasim cogunuzdan fazladir): Beterin beteri var. Tabii insanoglu daha beterini yasamadan elindekinin degerini bilemiyor.
Saciniz dokuldugunde goruntu hosunuza gitmese de dogaldir. Ya sakaklariniz acilmistir, ya tepeniz. Kimse aa cocuga / adama bak saclari dokulmus demez, herkesin dokuluyor cunku. Ekim yaptirabilir veya alternatif yollarla cekici olmaya calisabilirsiniz (bknz atletizm ve fitness).
Ekim yaptirdiginizda isler yolunda gitmezse 'dogal olmayan' bir gorunume sahip olabilirsiniz. Iste o zaman isiniz cidden zor. Insanlar saclarinizin olmamasini dert etmezler ancak yarim yamalak cikan saclar ilgilerini ceker. Konusurken gozleri gozlerinizden kafaniza kayar. Bazilari direk sorar, uzulursunuz. Bazilari sormaz, yine uzulursunuz.
Benim durum maalesef bu ikincisiydi. Pigmentasyonla biraz toparladim. Isim geregi surekli degisik insanlarla calisiyorum ve her gittigim yerde aciklama yapmak cok zor oluyordu. Hatta ilk ekimden 1 hafta sonra ise gitmem gerekmisti, kabuklarla vs, o gunu nasil gecirdigimi hatirlamak bile istemiyorum.
Depresyona filan girmedim cok sukur. Tabiri caizse durumla savastim, elimden geleni yaptim, hala da yapiyorum. Bir kazaydi oldu, hayata kusmesin kimse. Savasin, duzeltebildiginizi duzeltin. Spor yapin. Kendinizi sevin. Hakikaten sevin.