Gönderen Konu: saçlarınızın dökülmesi piskolojik olarak sizi nasıl etkiliyor?  (Okunma sayısı 133077 defa)

Risk1598

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Tek kelime ile yıkım oldu benim icin . Daha 23 yasindayim ve toppik kullanmadan disari cikmiyorum. Asosyal biri oldum. Sacim yapili degilse ne disari cikabiliyorum ne birsey. Sabah dersim varsa ona dahi gitmiyorum yaptirmadim diye.Ozguvenim kalmadi. Sanki herkes her an kafama bakiyor gibi hissediyorum.Gercektencberbat bi durum .Sirf bu yuzden okuluma ara verip yarim donem calisip sac ekimi yaptirmayi dusunuyorum. Allah kimsenin basina vermesin. Son cumle biraz ironik oldu :)

ormangibi

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
1. Toplantıda, seminerde en arkaya, en köşeye, en loş ışıklı yere oturursun. Görenler sosyal fobili sanar. Kelinin belli olmasındansa, sosyal fobili sanılmayı sineye çekersin (bu durumda kişiliğinde olmasa da, saçın yüzünde sosyal fobili olmuşsun da diyebilirsiniz). 2. Yürürken; çoğunluk arkandaysa, kafayı eğip yere bakarsın, tepedeki keli gizlemek için; çoğunluk öndeyse de kafayı iyice yukarı dikip kasılırsın, üstteki açıklığı gizlemek için. 3. Saçla ilgili muhabbet açılırsa (dökülme konusunda olması gerekmez; kim kısalttı, kim uzattı vs.) hemen konuyu değiştirmek için ortaya başka konular atarsın. Çünkü bilirsin ki, konu eninde sonunda senin saçına gelecek. Çünkü milletin keline sataşmak, bu ülkede anayasal haktır. Herkes bu hakkını kullanarak, bundan az çok zevkini alır. 4. Birisiyle konuşurken, eninde sonunda saçına bakmaya başlar; sen de bunu engellemek için gözlerini kaçırır, sağa sola bakmaya başlarsın, çünkü bu durumda konuştuğun kişi de gözlerini senin saçından ayırır, refleks olarak sağa sola bakmaya başlar. Bu şekilde, bir süre sonra konuşmaya döndüğünde, senin saçını unutmuş olmasını ve konuşurken saçına değil, tekrar ilk baştaki gibi gözlerine bakmasını beklersin. İnsanların saçlarına değil, gözlerine bakarak konuşmasını özlersin.

Heptwo

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
benim saçlar çok yavaş yavaş yıllar içinde döküldü  26 yaşında anca hafif seyrekliği belli olmaya başlayınca kısa kullanmaya başladım oda 30 yaşına kadar idare etti ve 30,35 arası norwood 6 ya ulaştı.şimdi bu topiği okuyunca saçtan dolayı neden psikolojik sıkıntı yaşamadığımı anladım çünkü en çok  saça ihtiyacım olan zamanları saçlı geçirmişim .o zamanları düşününce kendine bakan dış görünümüne çok önem veren ve övünmek gibi olmasın yakışıklılığıyla dikkat çeken ben o dönemi saçsız geçirseydim  gerçekten yıkılırdım  :)
biraz bu başlık altında teselli dolu şeyler yazmam gerekirken bunları yazmış olmamı kendim bile yadırgasamda gerçeklerden kaçıp saçın bir erkek için 20 li yaşlarda çok önemli olduğunu söylemeden de  edemeyeceğim  :) ama şuda var allah başka dert vermesin dünyada neler var neler saç yanında teferruat kalır ,sonuçta çaresi günümüzde zorda olsa var  :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
arkadaslar gercekten bır erkek ıcın çok kötü bir durum bunuda ancak yaşayan anlar bır cok ınsan burdakı yazdıklarımızı okudugunda şaşırsada bu kadar etkılermı ya vs seklınde yaşayan ceken bılır ne dıyım allah başka dert vermesın bızlere genç yaşlarda bu iğrenç sorunlarla boğuştuk
Global Moderator

samiselim

• Yeni üye
  • *
bu konuda yazacak çok şey var aslında ama ben en çok fotoğraflardan etkileniyorum hiç fotoğraf çektirmek istemiyorum... sıkıntılı

DieAnotherDay

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Belki bu hayatta çok daha acı durumlar var gözlerini kaybeden ,bacaklarını kaybeden insanlar gibi onların durumu ile kesinlikle karşılaştırılmaz ama benim ve bu forumdaki tüm arkadaşların ortak derdi bu bedeninden bir şey kaybetmek saçlarımızı  bir türlü kabullenemiyoruz bu durumu.

Mitko

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
en büyük sorunum fotograf cektirmek.. cok berbat cikio insan kafayi yio resmen fotolari görünce

samiselim

• Yeni üye
  • *
selfie fotoğraf çekilirken kadrajı alnından itibaren çektirmek :)) ben bunun dışında sorun yaşamıyorum ha bir de şu var yaşça daha büyük görünüyorsun, görünüyoruz... ben hala araştırmaya devam ediyorum bakalım

mahir611

• Yeni üye
  • *
Aslında bir eksiklik değil ama kızlar saçlı erkeklere bakıyor taş gibi hatunu kafa kel iken tavlamak zor oluyor saç önemli

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Aslında bir eksiklik değil ama kızlar saçlı erkeklere bakıyor taş gibi hatunu kafa kel iken tavlamak zor oluyor saç önemli

Bu aslında Türkiye için geçerli bir durum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

tsimonoce

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Pisikolojimi SUAN etkilemiyor... hos durmadiginin farkindayim..... onun icin eski sacima yakin bisi istiyom :)

Baldingat18

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Son 6 aydır istisnasız her gün saç çizgime bakıyorum.Hafif incelmeler ve bebek saçlarını görünce moralim bozuluyor sonra kafamda şunu kuruyorum şu saç 23 e kadar idare etsin yeter 23 yani çokta değil 20lerin ortasında kel kalırsam çok mutlu olurum o kadar bile gitmeyeceğini biliyorum.Onun dışında dış görüntü olarak tipimi etkilemez zaten 10 üzerinden 2 3 gibi bişiyim kel kalınca 1 olacak halimiz yok yine aynı modda takılırız takılırız da o kel kafayı ve rezalet genetiği gördükçe moralim hep bozulacak sanki diğerlerinden eksikmişim gibi hissedicem evrimin zayıf halkası olduğumu hatırlıcam ve bunlar henüz açılmanın sonuçları ki daha seyrelme var ona henüz hazırlıklı değilim

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Son 6 aydır istisnasız her gün saç çizgime bakıyorum.Hafif incelmeler ve bebek saçlarını görünce moralim bozuluyor sonra kafamda şunu kuruyorum şu saç 23 e kadar idare etsin yeter 23 yani çokta değil 20lerin ortasında kel kalırsam çok mutlu olurum o kadar bile gitmeyeceğini biliyorum.Onun dışında dış görüntü olarak tipimi etkilemez zaten 10 üzerinden 2 3 gibi bişiyim kel kalınca 1 olacak halimiz yok yine aynı modda takılırız takılırız da o kel kafayı ve rezalet genetiği gördükçe moralim hep bozulacak sanki diğerlerinden eksikmişim gibi hissedicem evrimin zayıf halkası olduğumu hatırlıcam ve bunlar henüz açılmanın sonuçları ki daha seyrelme var ona henüz hazırlıklı değilim

Sarper ciddi olarak psikolojik destek almayı düşündün mü hiç? Kardeşim senin saçtan başka problemlerin var. Bence bir süre ara ver bu forum olaylarına daha önce yapmadığın hobiler edinmeye uğraş. Hayati başkaları ne der penceresinden uzaklaşarak yaşa. Hatta mümkünse bir sivil toplum kuruluşuna katıl uzman değilim ama inan faydasını göreceksin.

Ersin_dağcı

• Yeni üye
  • *
Intiharın eşiğine getirdi bu saç dökülmesi beni. hayatımı mahvetti . işimden sevdiğimden ailem den etti. Allah canımı alsın diye gece gündüz dua ediyorum artık.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Intiharın eşiğine getirdi bu saç dökülmesi beni. hayatımı mahvetti . işimden sevdiğimden ailem den etti. Allah canımı alsın diye gece gündüz dua ediyorum artık.

Abartma arkadaşım o kadar
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram