Kötü etkiliyor 15 yaşından beri saçı dökülen birisiyim. Küçüklüğümden beri dış görünüşümle aşırı derecede dalga geçildiği için benim için dış görünüş takıntı haline geldi. İnsan artık düşünmeden duramıyor ve aklında şu sesler yankılanıyor '' saçım dökülüyor, saçım dökülüyor.''. Gençsiniz sonuçta kafanızı yorabilecek şeyler bellidir. Ya aşk meşk işleri, ya okul ya da bu gibi dış görünüş problemleri.
İnsanın öz güveni gerçekten yok oluyor, eğer ki benim gibi dış görünüşünüze çok fazla önem veren biriyseniz. Sosyal hayatınız olumsuz yönde etkileniyor. Eve hapsediyorsunuz kendinizi. Sırf insanların görüp, içlerinden dalga geçmesinden korktuğunuz için. Bu yaşta sosyal olarak birçok şeyi denemek gerekirken yapamıyorsunuz.
Gençsiniz, yaşıtlarınıza bakıyorsunuz hepsinin gayet güzel saçları var, ardından aynaya bakıyorsunuz ve diyorsunuz ki ''tipe bak'' . Gerçekten bunları okurken bazılarınız '' abartma '' diyebilir. Lakin bunları ben her gün, her saniye yaşıyorum. Korkuyorum insanların benimle alay etmesinden. Gerçekten korkuyorum. Dayanamıyorum. Psikolojik olarak bazılarını fazla etkilememiş olabilir bu saç dökülmesi ama benim psikolojimi çok olumsuz yönde etkiledi ve hayat bu salakça sebepten dolayı zindan oldu .Kendi kendimi tüketiyorum farkındayım. Psikologlara gitmedim değil lakin onların dediği şeyler de hiçbir şekilde etkili olmadı üzerimde. Kendimi farklı alanlarda geliştirmeye yöneldim, yine aklımda aynı sesler yankılandı. Yapamadım. Artık diyorum ki acı bir istekle, dökülecekse hepsi gitsin de saçım dökülüyor diye düşünmeyi bırakayım.
Tek çare saç ekimi. Ekonomi de belli. Yalan yok ülkenin maalesef durumu da belli. Her saniye fiyatlar yükseliyor. Ama pek önemi yok. İlla ki en sonunda ektireceğim.
Umarım başım göğe erer.