Doğru diyorsun Hintell
Öncelikle saç her yaşta önemli. 27-34 yaş aralığımda tamamen içe kapandım, NW6'a ulaştım. Spora başladım 30umda 3-4 yıl aralıksız devam etti, hayata dair bir bağlantı bulayım demiştim, o sanırım miladım oldu. 2017 Eylülde 1. seansımı geçirdim, şu an 2. seans için Finas kullanarak Ağustos-Eylül gibi 2. seansa hazırlanıyorum, nasip ise tabiki.
Saç ekiminden beklentimden önce, ekim için ilk 3 kurumu gezdiğimde beni ekime uygun olmadığımı söylediler. O an 3 çocuk ile terkedilmiş bir kadın gibi hissederek gözüm karararak eve dönüyordum. Çok berbat bir his idi, ekilemez dediler. O an finas ne bilmem, dht ne bilmem, saçlarımın en zayıf hali cansız ve cılız formunda. En son görüşmem ile max. 4000 greft çıkar bir daha da alınamaz denilerek 3600 çıkardılar ve ektiler. Ön-görünüş değişecek bari oh dedim, yemişim vertexi dedim geçtim
Daha doktor kanal açarken ben sanki sırma saçlı oldum gibi keyfim yerindeydi, o gün yeniden doğdum gibi hissettim. Hayat o gün tekrar başladı. Bekarım da, NW6 ile kızlara da yanaşamıyoruz ki özgüven sıfır
Ekimden sonra ancak bu konulara ağırlık verdim cansız saçları ektik bari ekim sonrası kuvvetlendirelim dedim procapil içerikli ürünler, biotin, multivitamin, saw-palmetto maceram ilk 5 ay, son 1 aydır Finas, Omega-3, Sporu bıraktığım için elde kalan L-Arjinin ve ZMA desteği ile devam ediyorum.
Sporu bırakmamın tek faydası ben aralıksız Kreatin kullanıyordum, Kreatin DHT yükselttiğini bana Doktor dedi dökülme sürecimi hızlandırmış onu bıraktım bir daha da kullanmayacağım. Spor yapan arkadaşlara da bilgi olsun.
Saç ekimi konusunda tek korkum yanlış yönlü ekim ve dik ekim idi, şu an tespitlerime göre ön hatta 4lü greft ve yönü başka yöne 2 adet, arkalarda ise 90 derece çıkan 1-2 kök var. Sanırım onları 2. operasyonda düzelttireceğim, şu an çok önemsemiyorum onları halledilir.
Onun dışı saç ekiminde 2. korkum beni uyuşturan iğneler tutmuyordu 20 dk da bir etkisi geçiyordu, bu l-arjinin mi açtı bu damarları yoksa yağ kütlem az mı girdim ekime spor vardı o aralar bari az göbek yapayım çok iğne yedim ondan korkuyorum
Ekimin sonlarında bırakın iğneyi ben dayanırım, yapın dedim o dereceye gelmiştim.
Anlaşıldığı gibi bir saç için ruh sağlığımı üstten anlayabilirsiniz ama artık iyiyim şu spora da başlasam daha iyi olacağım 2019'a artık kısmet olursa