Ve arkadaşlar Finasteride başladım
( propecia ) 2 gün oldu... Geçen hafta ise Asmed Koray Hoca ve Alp hoca ile görüştüm. Saç kalımlığını, dönor kapasitesini, ekim planlanan yer ile ilgili ölçümler yaptılar. 5000 adet greft gibi dönor kapasitem olduğunu söylediler. Çok şaşırım açıkçası..Çünkü ilk ekimimde 4630 adet ekildi. Fakat ikiside ekimden önce finasteride başlamamam gerektiğini söylediler. Hem zayıflayan donörü hemde mevcut saçları ( ki özellikle verteks ) koruyup güçlendirmeye yönelik.
Yan etkisi olacak mı bilmiyorum, olursa yazarım mutlaka. 3-4 ay kullandıktan sonra tekrar bakarız ve ekeriz dediler. Yalnız finasteride ile ilgili bir noktaya değinmek istiyorum. Eczaneden önce proscar aldım. Bildiğiniz gibi 4'e bölünüp kullanılıyor. Eczacıyada kırma aparatı var mı diye sordum. Direkt bana eğer bu ilacın üstünde kırılacak bir yapı varsa kır yoksa kırma dedi...Bende aldım, kullanmadan önce prospektüsünü okudum. Saç ile ilgili hiçbir şey yazmıyor. Zaten prostat ilacı olduğunu biliyoruz. Bir eczacı kırılabilen bir ilaç değilse kırma ddiyince içime çok sinmedi ve propecia aldım. Propecianın içinde saç gelişimi ile ilgili olduğu yazıyor ve bununla ilgili bilgiler verilmiş. Bende olası görülebilecek yan etkileri minimum seviyede görebilme ihtimaline karşın propecia kullanmaya başladım. İlacın gidişatına göre bir karar vereceğim. Artık tek hakkım olduğunu biliyorum. Ve umarım bu sefer doğru bir karar vermiş olurum.