Gönderen Konu: 2 Mart 2018 - Acıbadem Emphair Ataşehir - 4630 Greft - 38 Yaş  (Okunma sayısı 46406 defa)

icefox1903tr

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 2 Mart 2018 - Acıbadem Emphair Ataşehir - 4630 Greft - 38 Yaş
« Yanıtla #46 : 03 Temmuz 2018, 01:00:23 »
Evet oldukça ince. Finasterid konusunda biraz tereddütlerim var. Yan etkileri yaşanır yada yaşanmaz. Kullanırsın, yan etkisini görürsün bırakırsın, sıkıntı değil. Konun tam orasında değilim aslında. Bu ürün sonuçta mucizeler yaratmıyor. Yani 6 ay -12 ay kullandıktan sonra ömrümüzün sonuna kadar saç problemini ortadan kaldırmıyor.Yani ömrümün sonuna kadar finasterid mi kullanıcaz  veya 1-2 sene kullandıktan sonra bırakınca ne olacak? Buralar sanki hep bir muamma..Bu ve benzer şeyler bana geçici çözümmüş gibi geliyor.

2006 senesinde 1-2 hafta proscar kullanmış biri olarak ( yıllar öncesinden bu tip ürünleri biliyordum ) neredeyse bu alanda 15 senelik mazisi olan ürünlerin uzun süreli kullanımı, kullanımı bıraktıktan 1-2 sene sonraki saçın durumunu mutlaka bilimsel makaleler paylaşılmıştır diye düşünüyorum. Burası Türkiyenin en büyük saç ekim forumu arkadaşlar. Bu finasterid ürünlerini uzun süre kullandıktan sonra bırakan, bırakınca neler yaşandığını bizimle paylaşacak birileri var mı?

Mesela siz hala kullanıyor musunuz? Ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz veya ömrünüzün sonuna kadar bu hapları kullanacak mısınız?
Bırakında etkisi azalacak mı? Valla bu konuda yaşanmışlıkları olanlarda yazarsa sevinirim. Forumda birçok yerde belki benzer bilgiler var, ama hazır konu açılmışken finasterid kullananlar, kullanıp bırakanlar, süreç hakkında pratikte yaşadıklarını yazarlarsa faydalı olur diye düşünüyorum.

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #47 : 03 Temmuz 2018, 08:10:02 »
Nacizane yorumlarim:

- On cizginin bozulmamis olmasi avantaj, dogallik konusunda hicbir sikintiniz olmayacak.
- On cizgiyi asagi indirmemek cok dogru karar.
- Ekimi icin cok uygun bir yastasiniz; bundan sonra sac kaybiniz minimal olur.
- Saclariniz ince telli; 2. ve 3. bolge istenilen yogunlukta olmayabilir ama on cizginin dogal yogunlugu ustteki bu eksikligi kapatacaktir.
- Donor zorlanmis ve alim dengeli olmamis. Uzun vadede major sikintiniz olmaz. Ozellikle enseye yakin kesimleri 3 numaradan kisa kullanmamanizda fayda var.
- Bu tarz acikliklar icin (3000 kok uzeri) 2 ekim daha uygun olur. Hem donorun zorlanmamasi, hem de firenin az olmasi acisindan avantaj saglar.

Ekiminiz hayirli olsun. Onumuzdeki 2-3 ayda buyuk fark goreceksiniz.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #48 : 03 Temmuz 2018, 11:21:00 »
Evet oldukça ince. Finasterid konusunda biraz tereddütlerim var. Yan etkileri yaşanır yada yaşanmaz. Kullanırsın, yan etkisini görürsün bırakırsın, sıkıntı değil. Konun tam orasında değilim aslında. Bu ürün sonuçta mucizeler yaratmıyor. Yani 6 ay -12 ay kullandıktan sonra ömrümüzün sonuna kadar saç problemini ortadan kaldırmıyor.Yani ömrümün sonuna kadar finasterid mi kullanıcaz  veya 1-2 sene kullandıktan sonra bırakınca ne olacak? Buralar sanki hep bir muamma..Bu ve benzer şeyler bana geçici çözümmüş gibi geliyor.

2006 senesinde 1-2 hafta proscar kullanmış biri olarak ( yıllar öncesinden bu tip ürünleri biliyordum ) neredeyse bu alanda 15 senelik mazisi olan ürünlerin uzun süreli kullanımı, kullanımı bıraktıktan 1-2 sene sonraki saçın durumunu mutlaka bilimsel makaleler paylaşılmıştır diye düşünüyorum. Burası Türkiyenin en büyük saç ekim forumu arkadaşlar. Bu finasterid ürünlerini uzun süre kullandıktan sonra bırakan, bırakınca neler yaşandığını bizimle paylaşacak birileri var mı?

Mesela siz hala kullanıyor musunuz? Ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz veya ömrünüzün sonuna kadar bu hapları kullanacak mısınız?
Bırakında etkisi azalacak mı? Valla bu konuda yaşanmışlıkları olanlarda yazarsa sevinirim. Forumda birçok yerde belki benzer bilgiler var, ama hazır konu açılmışken finasterid kullananlar, kullanıp bırakanlar, süreç hakkında pratikte yaşadıklarını yazarlarsa faydalı olur diye düşünüyorum.

Ben tepe bölgesını korumak adına 3 senedir kullanıyorum yan etki yaşamadım ama bu sen yaşamayacaksın anlamına gelmez yada ben ileride yan etki görürmüyüm bilemiyorum şimdilik etkilemiyor şuan memnunum.

Bırakınca tepe dokulurmu dokulebılır artık bunu bırakınca değerlendiricez.

Sende araştır kendi kararını vereper düşünüyorsan.
Global Moderator

icefox1903tr

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 03 Temmuz 2018, 11:52:33 »
Nacizane yorumlarim:

- On cizginin bozulmamis olmasi avantaj, dogallik konusunda hicbir sikintiniz olmayacak.
- On cizgiyi asagi indirmemek cok dogru karar.
- Ekimi icin cok uygun bir yastasiniz; bundan sonra sac kaybiniz minimal olur.
- Saclariniz ince telli; 2. ve 3. bolge istenilen yogunlukta olmayabilir ama on cizginin dogal yogunlugu ustteki bu eksikligi kapatacaktir.
- Donor zorlanmis ve alim dengeli olmamis. Uzun vadede major sikintiniz olmaz. Ozellikle enseye yakin kesimleri 3 numaradan kisa kullanmamanizda fayda var.
- Bu tarz acikliklar icin (3000 kok uzeri) 2 ekim daha uygun olur. Hem donorun zorlanmamasi, hem de firenin az olmasi acisindan avantaj saglar.

Ekiminiz hayirli olsun. Onumuzdeki 2-3 ayda buyuk fark goreceksiniz.

Yorumlarınız için çok teşekkürler.. 2. ve 3. bölgeki gelişmeleri merakla bekliyorum. Şuan çok az topik varmış gibi kafam. Karartılar, çıkışlar saç diplerinde keratin tozları varmış gibi duruyor. Biraz artınca ve gelişince bakalım neler olacak.
2. ekim için ise sanırım 12 ayı bir devirip değerlendirmek gerekiyor.

icefox1903tr

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #50 : 03 Temmuz 2018, 11:54:54 »
Yorumlarınız için çok teşekkürler.. 2. ve 3. bölgeki gelişmeleri merakla bekliyorum. Şuan çok az topik varmış gibi kafam. Karartılar, çıkışlar saç diplerinde keratin tozları varmış gibi duruyor. Biraz artınca ve gelişince bakalım neler olacak.
2. ekim için ise sanırım 12 ayı bir devirip değerlendirmek gerekiyor.

Cevap için çok teşekkürler.. En önemli konu bırakınca neler olacağı bence?
Kullananlarda genelde iyi şeyler duyuyoruz ama bıraktıklarında neler olduğuna dair uzun vadeli bir tecrübe henüz okumadım. Varsa bilen, okuyan yazarsa çok seviniriz.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 03 Temmuz 2018, 12:07:48 »
En önemli konu degil Aslında Gayet basit bir konu saçların dökülmesin diye kullandığın bir ilacı bırakırsan saçların tekrar dökülmeye devam eder:))))

Çünkü bu hastalık genlerımızde var ilacı kullanınca kaybolmuyor sadece duruyor.
Global Moderator

icefox1903tr

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 03 Temmuz 2018, 12:17:39 »
En önemli konu degil Aslında Gayet basit bir konu saçların dökülmesin diye kullandığın bir ilacı bırakırsan saçların tekrar dökülmeye devam eder:))))

Çünkü bu hastalık genlerımızde var ilacı kullanınca kaybolmuyor sadece duruyor.
:))

icefox1903tr

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 20 Temmuz 2018, 15:19:22 »
Bugün 140. gün. Hem tepeden hemde farklı açılardan foto paylaşayım istedim. 2. ve 3. bölgede seyreklikler mevcut ama diplerden çıkışlarda mevcut. Okuduklarıma göre genelde insanlar 4. ay ile 6. ay arası çok kaygılanıyor. Açıkçası bende bu kaygılananların içerisindeyim.

Ön saç çizgisinden hemen sonra başlayan ekim alanındaki seyreklik kapanabilecek mi emin değilim. Diplerde saç telleri mevcut ama onlar uzayıp kalınlaşsa bile seyrekliği gidermeyecek gibi geliyor bana. 140. günden sonra hiç saç çıkışı olmayan yerlerden de saç çıkışları başlar mı arkadaşlar, bilenler yazarsa sevinirim.

Bana göre sol şakak kısmımda çok az çıkış oldu. Bildiğim kadarıyla 110-150 greft arası sol köşeye ekildi ama benim gördüğüm belki 10-15 tel vardır çıkabilen. Keza saç çizgisi sonrası başlayan 2. bölgedeki çıkış adetleri de çok sevindirici değil. Şuan hiç çıkış gözlemleyemediğimiz alanlardan 5-6-7. aylarda da çıkışlar olabiliyor mu acaba?

Not: Merkeze sorduğumda 6. ay görsel değişir, 8. ayda çok daha belli eder ve 12. ayda süreç tamamlanır şeklinde oldu.

TonyMontana

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 20 Temmuz 2018, 16:01:51 »
140 gün umutsuzluk için çok erken. Çıkışlar için bundan sonraki 100 gün önemli. Sonrasında da saçlar iyice formunu alacak. Şu anda çıkanlar ince telli kapatıcılığa katkısı az oluyor haliyle. Sabredip bekleyeceksiniz devam eden süreci.
The World is Yours

Talion

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 20 Temmuz 2018, 18:14:15 »
Rahat ol saçdaş. Senin sürecin benden iyi gidiyor ben bu kadar kaygılanmadım. Çıkışlar yeni başladı 240'a daha 100 gün var neler olur neler.

icefox1903tr

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #56 : 20 Temmuz 2018, 20:27:48 »
140 gün umutsuzluk için çok erken. Çıkışlar için bundan sonraki 100 gün önemli. Sonrasında da saçlar iyice formunu alacak. Şu anda çıkanlar ince telli kapatıcılığa katkısı az oluyor haliyle. Sabredip bekleyeceksiniz devam eden süreci.

5 ayda hala çıkmayan saçlar olaibiliyor mu peki veya 5 aylık süreçte ekilen greftlerin ortalama yüzde kaçı çıkmaktadır ( sağlıklı bir ekimde )

icefox1903tr

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 20 Temmuz 2018, 20:29:22 »
Rahat ol saçdaş. Senin sürecin benden iyi gidiyor ben bu kadar kaygılanmadım. Çıkışlar yeni başladı 240'a daha 100 gün var neler olur neler.
eyvallah, ben 4 aya kadar hiç kaygılı değildim de şu ara acabalar başladı, elimde değil.

Hatayli

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 20 Temmuz 2018, 20:38:26 »
Icefox, benim konumun 27. sayfasinda, tam tepeden cekmis oldugum fotoya bak... tam dört ayliken cekildigim foto... daha sonralari 5. ay, 6. ay, yedinci ay derken... kendin gör!

icefox1903tr

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 20 Temmuz 2018, 20:47:44 »
Icefox, benim konumun 27. sayfasinda, tam tepeden cekmis oldugum fotoya bak... tam dört ayliken cekildigim foto... daha sonralari 5. ay, 6. ay, yedinci ay derken... kendin gör!
Hocam siz çıtayı evrene çıkartmışsınız :) Sizinkisi normal ilerlememiş, bana göre doğru bir örnek değilsiniz  :D
Şaka bir yana evet sizin süreçte 5. ay ve sonrası gelişimleri gördüm...

Facebook Twitter Instagram