Güzel gidiyor dostum Kullandığın bir ailaç takviye bişey varmı?
Merkezin önerisi ile Avesin tablet kullanıyorum sabah - akşam. Ekim günü itibariyle 8. ay boyunca kullanacağım. Ayrıca Avesin Şampuan devam ediyor.2. şişeyide aldım ona devam edicem..
Ayrıca son 2 aydır yeni ekim yapanlara Avesinin saç bakım serumu (1 sene boyunca ) öneriliyormuş. Ben ektirdiğimde böyle bir tavsiyeleri yoktu.. Geçtiğimiz günlerde sivilceler artınca beni görmek istediler. Gittiğimde normal süreç için bu serumuda söylediler, satın aldım ama kullanmadım. Açıkçası bir döngüye girmesinden, bu serumun kullanımını bıraktıktan sonra kötüleşeceği korkusundan kullanmıyorum. Seneler evvel minoxidil kurbanı olduk. Başlarda herşey çok güzeldi ama sonradan saçlarda daha büyük kayıplar yaşandı.
Oluşan sivilceler için ise bu süre zarfında aralıklı antibiyotik kullandım 4 kere.. Yine tavsiyeleri üzerine sivilceler için ise hametan ve teramisini karıştırıp ilk 2 gün saç derimi çok ince bir tabaka ile sürdüm. 2. günden sonra 3 gün boyunca çıkan sadece sivilcelerin üstlerine sürdüm ve bıraktım.
Antibiyotik biteli 5 gün oldu. Neredeyse yeni sivilce çıkmadı gibi birşey.
Not: Ucu iltihaplı sivilceleri nazikçe patlatabileceğimi de söylediler. Ama ucu kırmızı ve kabarcık şeklinde olanları zorlamayın dediler..
Saçlarım ince telli olduğu için muhtemelen herkesten bir tık fazla sivilce sorunu yaşıyorum. Çıkarken zorlanıyorlar muhtemelen. Hatta 2 kere sıktığım sivilcenin içinden saç teli çıktı...