Evet oldukça ince. Finasterid konusunda biraz tereddütlerim var. Yan etkileri yaşanır yada yaşanmaz. Kullanırsın, yan etkisini görürsün bırakırsın, sıkıntı değil. Konun tam orasında değilim aslında. Bu ürün sonuçta mucizeler yaratmıyor. Yani 6 ay -12 ay kullandıktan sonra ömrümüzün sonuna kadar saç problemini ortadan kaldırmıyor.Yani ömrümün sonuna kadar finasterid mi kullanıcaz veya 1-2 sene kullandıktan sonra bırakınca ne olacak? Buralar sanki hep bir muamma..Bu ve benzer şeyler bana geçici çözümmüş gibi geliyor.
2006 senesinde 1-2 hafta proscar kullanmış biri olarak ( yıllar öncesinden bu tip ürünleri biliyordum ) neredeyse bu alanda 15 senelik mazisi olan ürünlerin uzun süreli kullanımı, kullanımı bıraktıktan 1-2 sene sonraki saçın durumunu mutlaka bilimsel makaleler paylaşılmıştır diye düşünüyorum. Burası Türkiyenin en büyük saç ekim forumu arkadaşlar. Bu finasterid ürünlerini uzun süre kullandıktan sonra bırakan, bırakınca neler yaşandığını bizimle paylaşacak birileri var mı?
Mesela siz hala kullanıyor musunuz? Ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz veya ömrünüzün sonuna kadar bu hapları kullanacak mısınız?
Bırakında etkisi azalacak mı? Valla bu konuda yaşanmışlıkları olanlarda yazarsa sevinirim. Forumda birçok yerde belki benzer bilgiler var, ama hazır konu açılmışken finasterid kullananlar, kullanıp bırakanlar, süreç hakkında pratikte yaşadıklarını yazarlarsa faydalı olur diye düşünüyorum.