Gönderen Konu: Sizce planlama nasıl olmalı ?  (Okunma sayısı 5676 defa)

creeping

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sizce planlama nasıl olmalı ?
« : 28 Şubat 2018, 23:29:31 »
Herkese merhabalar,

Çok uzun bir süredir forumu ve ekim sonuçlarını sessiz takip edenlerdenim. Öncelikle bu plartform da birbirine destek olan, cevaplarını esirgemeyen tüm forum üyelerine teşekkürü bir borç bilirim.

Uzun bir süre saç ekimi sonucu takip ettikten sonra bunalıp, protez saç araştırmaya başlamıştım fakat, saç ekimi isteğim son zamanlarda çok arttı.

1 hafta önce solgar biotin 1000 içmeye başladım. Öncelikle sormak istediğim, saçlarım ıslakken çok ince gözüküyor. ama kuruladıktan sonra yoğun bir şekilde sertleşiyor ve önler hariç kapatıcı yoğunluk oluyor. gene de Finans kullanmalı mıyım?

ikinci sorum ise; Bütçem yettiğince Kalem yada İğneli ekim düşünmekteyim, ön bölgeye sık bir ekim düşünüyorum. sizce planlama nasıl olmalı ? ön çizgi önde yada geride mi olmalı ? yada önler sık geriye doğru seyrelen bir ekim mi tercih etmeliyim? ya da 2 ekim planlayıp vetekse de operasyon yapmalı mıyım ?

Bir kaç Ekim merkezi ile whatsApp tan görüştüm.

Hakan Doğanay ile görüşmemde; Ense bölgemde ince saçım olduğu için donör alanımın çok verimli olmadığını, Ekim için saç ve sakaldan alım yapılacağını, Saç ve sakaldan maksimum 3500-4000 greft alınabileceğini, 2. Ekim içinde dönörün yeterli olmayacağını iletti.

Zekeriya Hoca ise, sadece öne 3000 greft ekilmeli dedi.

Bunların haricinde Hisar Hastanesi ve İlhan Serdaroğlu ile de görüşmeyi düşünüyorum.

Bu Saç için önerileriniz nedir arkadaşlar, verdiğiniz tüm cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

creeping

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Sizce planlama nasıl olmalı ?
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2018, 23:32:05 »
Son fotoğraf Kuru, diğerleri saçların ıslak halidir.

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2018, 23:38:36 »
 bu donörden bence 6 k rahat çıkar ve kelliği tarihe gömersin ..zekeriya kul önü sık eker evet ama bazı donör sorunları yaşadı ..eğer iğneli ekim yani perkutan düşünüyorsan zaten sibel ulusan zekeriya kul muttalip keser kullanıyor...hakan hoca neden öyle söylemiş anlamadım canavar gibi donör var sende

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2018, 23:41:42 »
Yorumumu yapmadan once cok onemli bir noktayi ogrenmem gerekiyor: Yasiniz kac?

creeping

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2018, 23:47:59 »
 Ruhi mücerret, Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. Hakan Hocanın yorumu gerçekten moralimi bozdu, hani o kadar yıldır ekim takip ediyorum, bir an şüpheye düştüm panikledim ama yorumun moralimi düzeltti.  Zekeriya Kul'un donör sorunları en büyük soru işaretim. ama ekim tekniğinden ötürü sık ekimler yapıyor. Sibel ulusan'ı da araştırayım biraz.

creeping

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2018, 23:48:56 »
Yorumumu yapmadan once cok onemli bir noktayi ogrenmem gerekiyor: Yasiniz kac?

Yaşımı belirtmeyi unutmuşum, 30 yaşındayım.

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2018, 00:05:55 »
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=3788.0      bak bu ektiren arkadaşın donörü seninkinin yarısı kadar .3200 manuel alınmış,,ve 2.ekim için 2-3 k daha alınacak ..ve şuan donörüne bak nasıl toplamış..demem o ki senin donörün rahat 6k ,,bu ekimi örnek olsun diye verdim serdar gökreme git diye değil şimdi yanlış anlama potansiyeli olan arkadaşlar da tribe girmesin..bu şekilde alım yapan çok iyi hocalar var koray erdoğan ,ilhan serdaroğlu şahin çelik jale şenyurt serdar gökrem ,hakan doğanay,özgür nalbant ,ekimleri değişsede alımlarını beğeniyorum saydıklarımın .. iyi alım yapıp aklıma gelmeyen isimler ve diğer firmalar affetsin

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2018, 00:13:28 »
ben şahsen finasteridden korkuyorum kullanmam kullananlara da  bir şey diyemem yan etki görüldüğü takdir de bırakılmalı ,,ama bana soruyorsan kullanayım mı diye tam adamına sordun :)) asla kullanma dostum derim !

creeping

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 01 Mart 2018, 00:24:23 »
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=3788.0      bak bu ektiren arkadaşın donörü seninkinin yarısı kadar .3200 manuel alınmış,,ve 2.ekim için 2-3 k daha alınacak ..ve şuan donörüne bak nasıl toplamış..demem o ki senin donörün rahat 6k ,,bu ekimi örnek olsun diye verdim serdar gökreme git diye değil şimdi yanlış anlama potansiyeli olan arkadaşlar da tribe girmesin..bu şekilde alım yapan çok iyi hocalar var koray erdoğan ,ilhan serdaroğlu şahin çelik jale şenyurt serdar gökrem ,hakan doğanay,özgür nalbant ,ekimleri değişsede alımlarını beğeniyorum saydıklarımın .. iyi alım yapıp aklıma gelmeyen isimler ve diğer firmalar affetsin

Öncelikle Maşallah diyelim arkadaşın ekimine, inş tüm ekilenler çıkar. Serdar Hoca alım Konusunda çok titiz ve dediğin gibi gerçekten tertemiz bir donör bırakmış, çabucakta toparlamış. İnsan bir süre sonra Ekilenden çok, donörünü verimli kullanmanın derdine düşüyor. Yorumların içimi ferahlattı tekrardan teşekkürler.

Finans konusundaki takındığın tavrı verdiğin mücadeleleri okudum hep, gene de bir sorayım istedim :)

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 01 Mart 2018, 04:29:54 »
Yasiniz 30 ve su anda Norwood 4 civarisiniz. Resimlerden gorebildigim kadariyla dokulmeniz bir muddet daha devam edebilir ama Norwood 5'i gececeginizi dusunmuyorum.

Donorunuz biraz zayif. O zayiflik hem sac tellerinizin kalin olmamasindan, hem de kulak ustu ve ense civarinin yogun olmamasindan kaynaklaniyor. 1. bolge icin saclarinizi, 2. ve 3. bolge icin sac+sakal karisimini dusunmenizde fayda var.

- Finans kullanmalı mıyım?
Biotin (B7 vitamini) ve diger B vitaminleri haric baska hicbir ilac tavsiye etmiyorum.

- Bütçem yettiğince Kalem yada İğneli ekim düşünmekteyim, ön bölgeye sık bir ekim düşünüyorum. sizce planlama nasıl olmalı ? ön çizgi önde yada geride mi olmalı ? yada önler sık geriye doğru seyrelen bir ekim mi tercih etmeliyim? ya da 2 ekim planlayıp vetekse de operasyon yapmalı mıyım ?
Acikliginiz buyuk ve biraz daha buyume ihtimali var. Ozellikle 2. ve 3. bolgeden kayiplariniz devam edebilir. Ilk planda 'sadece' 1. bolgeye ekim yaptirmanizi ve sac cizginizi geride tutmanizi oneririm. Ilk ekimden 4-5 sene sonra, oncelikli olarak 3. bolgeye, su anki halinden kayip vermisse 2. bolgeye beraber ikinci bir ekim yapmanizi tavsiye ederim. 35-36 yasiniza gelince donorunuzun ve acikliginiz durumuna gore sakaldan takviye dusunebilirsiniz.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 01 Mart 2018, 11:09:46 »
ekimde onemli bir ktriterdir orta bolgenin dokulmemiş olması taç bolgesinden bahsediom biotin 5 mgden aşağısı işe yaramıyor.finasteridi ya 6 ay kullanıp bırakısrın donoru guclendirip yada yan etkileirni goze alıyorsan devamlı  arastırdığın yerler dısındada saçına benzer yaspıda ektirip sonuc alanlarla temasa gec
saçları ekmeydi dersin

Mrblack

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2018, 12:01:36 »
Donör bölgeniz bencede çok güçlü degil saçlarınız ince yapıda.

Koray hocanın manueli ile bu donörden sorunsuz çok güzel greft alır.

Hakan doğanayın da planlaması mantıklı sizin için saç+sakal

Size örnek olarak gösterilen donör bölgesininde serdar görkemin sizin donör bölgenizden pek farkı yok sizinde donör bölgenizin üst tarafında dökülme başlamış nw7 ye doğru açılma devam ediyor.

Koray hocaya gidicek imkanınız yoksa hakan doğanayın planlaması gayet uygun bence.

creeping

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 01 Mart 2018, 12:08:47 »
Yasiniz 30 ve su anda Norwood 4 civarisiniz. Resimlerden gorebildigim kadariyla dokulmeniz bir muddet daha devam edebilir ama Norwood 5'i gececeginizi dusunmuyorum.

Donorunuz biraz zayif. O zayiflik hem sac tellerinizin kalin olmamasindan, hem de kulak ustu ve ense civarinin yogun olmamasindan kaynaklaniyor. 1. bolge icin saclarinizi, 2. ve 3. bolge icin sac+sakal karisimini dusunmenizde fayda var.

- Finans kullanmalı mıyım?
Biotin (B7 vitamini) ve diger B vitaminleri haric baska hicbir ilac tavsiye etmiyorum.

- Bütçem yettiğince Kalem yada İğneli ekim düşünmekteyim, ön bölgeye sık bir ekim düşünüyorum. sizce planlama nasıl olmalı ? ön çizgi önde yada geride mi olmalı ? yada önler sık geriye doğru seyrelen bir ekim mi tercih etmeliyim? ya da 2 ekim planlayıp vetekse de operasyon yapmalı mıyım ?
Acikliginiz buyuk ve biraz daha buyume ihtimali var. Ozellikle 2. ve 3. bolgeden kayiplariniz devam edebilir. Ilk planda 'sadece' 1. bolgeye ekim yaptirmanizi ve sac cizginizi geride tutmanizi oneririm. Ilk ekimden 4-5 sene sonra, oncelikli olarak 3. bolgeye, su anki halinden kayip vermisse 2. bolgeye beraber ikinci bir ekim yapmanizi tavsiye ederim. 35-36 yasiniza gelince donorunuzun ve acikliginiz durumuna gore sakaldan takviye dusunebilirsiniz.

Detaylı analizin için çok teşekkürler Kaya. Saçlarımla ilgili olan süreci daha geniş bir yelpazeden görmemi sağladın.

Dökülme süreci halen devam etmekte ve dediğin gibi Nw5 e doğru ilerlemekte. Benim düşüncemde ilk etapta Ön bölgeye, çizgiyi geri çekip sık bir ekim yapmak. Sakaldan ekim hiç düşünmemiştim fakat Hakan Doğanay hocanın yorumundan sonra ve sizin değerli yorumlarınızdan sonra, Sakal ekimi de; özellikle fotoğrafta gösterdiğin 2 ve 3. bölge de kullanılabilir. Saç ekimi süreçlerini izleyip takip etmekten çok farklıymış İnsanın kendi Saçı ile ilgili bir karar alması. Sakal ekimi için biraz daha araştıma yapayım.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2018, 12:13:39 Gönderen: creeping »

creeping

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 01 Mart 2018, 12:12:54 »
ekimde onemli bir ktriterdir orta bolgenin dokulmemiş olması taç bolgesinden bahsediom biotin 5 mgden aşağısı işe yaramıyor.finasteridi ya 6 ay kullanıp bırakısrın donoru guclendirip yada yan etkileirni goze alıyorsan devamlı  arastırdığın yerler dısındada saçına benzer yaspıda ektirip sonuc alanlarla temasa gec

Sanırım o Taç kısmı dediğin yerde elveda diyor yavaş yavaş :) Bir adım atmak adına Biotin 1 almıştım, ama dediğin gibi 5 mg dan aşağısı yeterli değil. Finasterid ile ilgili çok okudum tabiki, vücud istiyor fakat mantık durduruyor.  Saçıma benzer ekimleri takip ediyorum. değerli yorumların için teşekkür ederim.

creeping

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 01 Mart 2018, 12:22:22 »
Donör bölgeniz bencede çok güçlü degil saçlarınız ince yapıda.

Koray hocanın manueli ile bu donörden sorunsuz çok güzel greft alır.

Hakan doğanayın da planlaması mantıklı sizin için saç+sakal

Size örnek olarak gösterilen donör bölgesininde serdar görkemin sizin donör bölgenizden pek farkı yok sizinde donör bölgenizin üst tarafında dökülme başlamış nw7 ye doğru açılma devam ediyor.

Koray hocaya gidicek imkanınız yoksa hakan doğanayın planlaması gayet uygun bence.

Koray Hocanın yaptığı işe olan saygısını takdir ediyorum. Gönüller hep, bu saçlara Koray Hocanın elinin değmesini istiyor fakat ekonomik sebeplerden ötürü kendisini tercih edemiyorum.

Hakan Doğanay Hocanın planlaması aklıma yatmaya başladı, kendisi de söyledi zaten. 'umarım sakallarınız güçlüdür' diye. Donörün üst kısmının dökülmeye başlaması canımı sıkmaya başladı açıkçası. tekrardan değerli yorumların için teşekkürler

Facebook Twitter Instagram