Iki hocamizin tarzi (ve alim/ekim tarzlari) farkli. Koray Hoca dusuk on cizgi, yanlarin one cekilmesi, yuzun yeniden cercevelenmesi (face reframing) seklinde, yuksek greft sayilariyla (3000-5000) calisiyor ve insiyatif kendisinde olsun istiyor. Tarzi bu ve neden bu sekilde calistigini verdigi roportajlarda acikliyor.
Muttalip Hoca on cizgi ve sakak agirlikli, yogun ekim (dense packing) seklinde, dusuk greft sayilariyla (1000-2000) calisiyor. Olabildigince dogal/orjinal cizgiyi koruyup minimal degisiklikler tercih ediyor. Insiyatifi agirlikli olarak hastasina birakiyor ve onun cizgisine yakin bir cizgide calisiyor.
Iki Hocamiz da islerini cok iyi yapiyorlar. Beni bastan yarat diyenler Koray Hocayi, acikligi az olup marjinal degisiklik istemeyenler Muttalip Hocayi secmeliler.
————-
Iki yoruma katilmiyorum.
Donorden 2000 kok alindiginda 5000 alinmis gibi durmasi kesinlikle dogru degil. Bu forumda da baska forumlarda da donor resimleri mevcut. Muttalip Hoca’da once 2000, daha sonra 1500, toplamda 3500 kok ektirmis bir hastanin ilk ve ikinci ekim sonrasi donorunun kisa ve orta uzunluk resimlerini ekliyorum.
Diger katilmadigim yorum da Muttalip Hocanin hastalarinin cogunun bu forumdan (Turkiye’den) olmasi. Tamamen yanlis bilgi. Hocanin hastalarinin %90 ve hatta daha fazlasi yurt disindan geliyor. Takdir edersiniz ki kok basi 3.5 euro’yu herkes odeyemiyor ulkemizde.