Masaj yapmak ile saç yıkamak arasında ben bir fark görmüyorum. Masajı parmak uclarımızla yapıyorsak eğer ( ıslak masaj öneririm ), saç yıkarken de parmak uclarımız ile şampuanı yediririz, saçlarımızı karıştırırız ovalarız. Bu durumda saç da yıkamak, saç köklerinin yönünü değişebilir mantığı oluşur. O zaman saç da yıkamak risk içerir.
Kabuk dökümü sonrası 15. gün itibari ile saç ekimi sonrası sprey kullananlar mutlaka içimizde vardır. Şahsen son kabuk dökümünden sonra bana artık normal şekilde yıkamaya geçebileceğimi belirtmişlerdi. Saç ekiminde kökler ortalama 1.5cm dibe ekilir, kanal açılımında açı nasıl verildi ise kök öyle çıkacaktır. Masaj ile kökün yönünü değişmemizin mümkün olacağını, eğer mümkün olsa idi bu riski hekimlerin alarak başına mağdur müşteriler yaratacağını pek düşünmüyorum.
Her hekimin mutlaka bakış açısı farklıdır, bugün sen öleceksin raporu veren bir doktor varsa, başka hekime gittiğinde bir şeyin yok diyecek doktorlarda mevcut. O sebeple konu sağlık olunca kimse 1 hekimin ağzına bakarak, yürümüyor ne yazık ki canlı olarak da bunu çok yaşadık, gördük görmüşsünüzdür.